INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci podlehli Sokolovu 0:2, ten se posunul do čela tabulky

„A“-muži – Třináctka v kalendáři měsíce září fotbalistům Slavoje Vyšehrad žádné štěstí nepřinesla. V 6. kole FNL narazili na neobyčejně zdatného a dobře připraveného soupeře, tým Sokolova, a navzdory úžasné a neutuchající podpoře diváků z tribuny mu podlehli na Žižkově 0:2. Západočeši měli mnohem víc šancí a mohli vyhrát i vyšším rozdílem branek.

Tým šemíků se musel podruhé a možná už definitivně obejít bez ofenzivního záložníka Podrazkého. Před týdnem neodjel do Třince kvůli zranění, nicméně den před zápasem Vyšehradu se Sokolovem se objevil – pro mnohé překvapivě – v sestavě Viktorie Žižkov při jejím utkání ČFL v Písku.

V červencové přípravě v Krči náš tvořící se tým porazil Sokolov 3:0, tentokrát ale bylo všechno jinak. Žlutozelení měli od úvodního hvizdu navrch, a to nejen územní převahu, ale i šance. Často se dostávali před Krbečkovu bránu až příliš snadno. Již ve 4. min. hlavičkoval do sítě konžský fotbalista Manzia, byl mu ale odmáván ofsajd. Trvalo jen několik vteřin, Manzia přihrávkou nastartoval Dvořáka a ten opakovanou střelou otevřel skóre: 0:1.

Až po čtvrthodině hry se dostali šemíci k náznaku ohrožení soupeřovy svatyně, její strážce Belaň se však nedal zaskočit Smolákem. Stejně dopadl i další náznak při Jindráčkově náběhu před bránu. Dvakrát to zkoušel z trestných kopů Šraga, Belaně však moc nevyděsil. To sokolovské akce mnohem víc zaváněly pohromou pro domácí bránu. Kosakovu střelu z trestného kopu odvrátila zeď hráčů v bleděmodrých dresech do zámezí a v závěru poločasu hosté spálili dvě šance, které měli Machek a lehkonohý Manzia.

Hned po změně stran se tým trenéra Šmejkala snažil náskok pojistit. Zatímco Manziovu a Proškovu střelu Krbeček zneškodnil, na tu z kopačky Poučka dosáhnout nemohl, mířila přesně k tyči. Na brankové čáře ji však stihl odvrátit Macháček! Vzápětí v další šanci pálil kapitán hostí Vrtělka vedle.

Tohle vše Sokolov neproměnil a mohl pykat již v 50. min. Smolák vybojoval roh, ten rozehrál Šraga a balon prolétl podél malého vápna ohněm a spletí hráčů. Nejblíž k němu měl stoper Vyšehradu Petrášek, bohužel jej nezasáhl tak, jak by si přál. Tohle byla největší šance Slavoje za celý zápas.

Další šanci pak měl hostující Kosak, zblízka přestřelil. O vzrušení se postaral po hodině hry zkušený forvard Blažek, který z poloviny hřiště mazáckým lobem o metr přestřelil bránu Belaně. Ten si tak s úlevou vydechl, že nedostal gól z kategorie mladších žáků.

V 81. min. pojistil výhru Sokolova Pouček a upravil na 0:2. Pak měl ještě šanci i jeho spoluhráč Procházka, který minul. Alespoň snížit mohl pět minut před koncem Blažek, ale vysoko přestřelil. To bylo vše, šemíci utrpěli třetí porážku a ve čtvrtém ze šesti dosavadních utkání se jim nepodařilo skórovat.

V dalším 7. kole FNL pojedou fotbalisté Vyšehradu do Sezimova Ústí, kde v sobotu 19. září od 16.30 hod. vyzvou domácí Táborsko. Potom čeká šemíky pohárové představení: utkání 3. kola Mol Cupu s prvoligovým Jabloncem bylo přesunuto ze středy 23. září na úterý 29. září s výkopem v 16.30 hod. Hrát se bude na Žižkově.


Trenér Jaroslav Klíma: „Zaslouženě jsme prohráli, mohlo to být i víc než 0:2. Po chybách dvou až tří hráčů jsme inkasovali rychlý první gól a pak už jsme hráli pod dekou. Sokolovu patřil také nástup do druhé půle, vypracoval si postupně tři až čtyři šance. Naši největší měl po standardce Petrášek, bohužel to netrefil. Deset minut před koncem jsme inkasovali po odraženém míči podruhé. Byl to zcela jiný zápas než před týdnem v Třinci, kde jsme ze čtyř střel dostali tři góly. Řada našich hráčů se teprve seznamuje s touto soutěží, máme tedy stále na čem pracovat. Nic to však nemění na našem cíli – chceme se vyhnout bojům o záchranu.“

Brankář Lukáš Krbeček: „Před prvním gólem dostal sokolovský Dvořák kolmou přihrávku mezi našimi stopery, jeho první střelu jsem ještě stihl vyrazit, druhou už ne. Druhý gól padl po centru ze strany na zadní tyč, kde byl volný hráč soupeře Pouček. Nedá se mluvit jen o chybách v obraně, protože jde o souhru celého týmu. Tyto situace se nám nestaly poprvé. Sokolov byl ale fotbalovější, celkově lepší a my jsme ho nechali hrát.“

Záložník Tomáš Krbeček: „Něco jsme si před zápasem řekli a pak inkasujeme už po pěti minutách hry. Dostáváme hodně laciné góly po individuálních chybách. Kazíme jednoduché balony a přihrávky i ve chvílích, kdy nejsme pod tlakem. Potom nás stojí spoustu úsilí, abychom vybojovali míč zpátky. Jako bychom vařili z vody. Sokolov je ale výkonnostně někde jinde než Opava a Třinec, tedy soupeři, s nimiž jsme v předchozích dvou kolech remizovali. Nepochybuji, že se popere o postup. Byl to zatím náš nejtěžší soupeř.“

Záložník František Mysliveček: „Tentokrát jsme měli k bodovému zisku hodně daleko, i když samozřejmě škoda nevyužitých šancí Tomáše Petráška a Honzy Blažka. Sokolov byl lepší na míči a měl organizovanější herní projev. Před týdnem v Třinci to však mělo z naší strany hlavu a patu, a tak věřím, že tomu tak bude i příště proti Táborsku a v Sezimově Ústí zabodujeme.“

Trenér Sokolova Daniel Šmejkal: „Čekali jsme velmi těžký zápas, a to se nám potvrdilo. Pomohl nám však rychlý vedoucí gól, měli jsme další šance, pokud by ovšem soupeř proměnil tu svoji a vyrovnal, mohl se klidně zápas vyvíjet zcela jinak. Vedeme teď tabulku, ale je teprve šest kol, a tak nehodlám dělat nějaké prognózy. Co se týče Vyšehradu, má dobrý tým s dobrými fotbalisty, určitě půjde ještě výkonnostně a herně nahoru.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Sokolov 0:2 (0:1)

FNL, 6. kolo.

Branky: 6. Dvořák, 81. Pouček.

Rozhodčí: Jech – Kotalík, Vlček. ŽK: T. Krbeček, Blažek – Kosak, Dřížďal.

Diváků: 952.


Vyšehrad: L. Krbeček – Šimkovský, Gregora (55. Egert), Petrášek, Šraga (55. Mysliveček) – Smolák, T. Krbeček, Kučera, Macháček – Blažek, Jindráček (90. Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, Matějka a Polanský. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Sokolov: Belaň – Prošek, Vondráček, Kosak, Urma – Vrtělka, Takács – Machek (46. Kratochvíl), Dvořák II., Pouček (84. Dřížďal) – Manzia (70. Procházka). Trenér Daniel Šmejkal.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...