INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Velká výzva: stanou se šemíci prvními přemožiteli Táborska?

„A“-muži S motivací napravit herně i výsledkově nevydařený zápas se Sokolovem, v němž prohráli 0:2, naberou v sobotu fotbalisté Slavoje Vyšehrad jižní směr. V Sezimově Ústí čeká šemíky souboj s domácím Táborskem, které půjde do utkání v roli favorita. Tým trenéra Petra Frňky už nyní potvrzuje své předsezonní ambice hrát o nejvyšší příčky v tabulce FNL: po šesti kolech je na 4. místě se ztrátou pouhých dvou bodů na vedoucí Sokolov. Bude to nade vší pochybnost hodně těžký zápas, v každém z druholigových utkání je ale třeba porvat se o výsledek, protože každý bod v patnáctičlenné soutěži má cenu zlata.

FC MAS Táborsko, a.s., vznikl až 22. června roku 2011 fúzí klubů Spartak MAS Sezimovo Ústí s FK Tábor. Druholigový A-tým má za domácí prostředí stadion Soukeník v Sezimově Ústí, třetiligový B-tým, který je nováčkem ČFL, hřiště bývalých Vodních staveb Tábor Na Svépomoci.

Do druhé nejvyšší soutěže dostal celek ze Sezimova Ústí v roce 2010 trenér Luboš Zákostelský. V profesionální soutěži tudíž odehrál prozatím pět ročníků v řadě. Během nich obsadil postupně 9., 14., 12., 3. a v minulé sezoně 6. místo konečné tabulky. V sezoně 2013/14 bojoval až do konce o postup do nejvyšší soutěže, v posledním kole v rozhodujícím duelu však podlehl doma před 7.465 diváky Dynamu České Budějovice 0:6 a skončil třetí. Trenérem je 43letý Fetr Frňka, který se vrátil k mužstvu letos v létě poté, co ukončil své angažmá v Baníku Ostrava.

Táborsko má nulu v kolonce proher: smažou ji šemíci?!

Táborsko patří ke čtyřem týmům, které v nové sezoně FNL dosud neprohrály. Jihočeši získali po bodu za remízy v Ústí nad Labem, doma s Hradcem Králové a v Českých Budějovicích, porazili Sigmu Olomouc B, Pardubice a naposledy zvítězili 3:1 také ve Šluknovském výběžku.

Domácí Varnsdorf přitom vyhrál první poločas 1:0, po změně stran už ale úřadovalo Táborsko a otočilo zápas ve svůj prospěch díky gólům zahraničních akvizic. Dvakrát se trefil Ibrahim Benjamin Traoré z Pobřeží Slonoviny, jednou Adnan Džafić z Bosny a Hecegoviny.

„Jsem nadšený a šťastný jako blecha, protože jsme zápas zvládli, i když se nám úvod nevydařil. Varnsdorf byl přitom velmi dobrý, inkasovali jsme gól a do dvacáté minuty jsme mohli dostat čtyři. Naštěstí pro nás skončil poločas jen 0:1 v náš neprospěch. Ve druhé půli jsme přidali a byli lepší, přestože domácí měli další šance. Za stavu 2:1 nás podržel brankář Toma. V utkání jsme dvakrát brzy střídali, měli jsme opět problém s odraženými balony ve středu pole. Nebylo to snadné, museli jsme si hodně máknout,“ těšil se po utkání trenér Frňka. Na trávník ve Varnsdorfu poslal tuto sestavu: Toma – Sladký, Cíferský, Mráz, Hanzlík – Šiml – Ciku (46. Džafič), Nešický (39. Traoré), Javorek, Presl (74. Kočí) – Slepička.

Utkání 7. kola Fotbalové národní ligy FC MAS Táborsko – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 19. září v 15.30 hod. na Soukeníku v Sezimově Ústí.

K poslednímu vzájemnému měření sil došlo loni v červenci v Krči a šlo o utkání 1. kola Poháru FAČR: Vyšehrad – Táborsko 1:4.

B-tým hraje už v pátek ve Štěrboholích

Rezerva Vyšehradu se představí v utkání I. A třídy už v pátek od sedmi hodin večer pod reflektory ve Štěrboholích. V sobotu dopoledne nastoupí naše U 19 k utkání České ligy staršího dorostu v Náchodě, zatímco mladší dorostenci budou hrát v témže čase v Mostu. A stejně tak budou hrát v sobotu dopoledne starší žáci v Dolních Počernicích s Viktorií Žižkov. Mladší žáci přivítají v neděli dopoledne v Krči soupeře z Ústí nad Labem. Starší přípravky hrají v sobotu dopoledne v Krči s Motorletem.

 

Soupiska FC MAS Táborsko

BRANKÁŘI: Michal Toma (narozen 1988), Daniel Bojčuk (1990), Petr Jakimeczko (1997)

OBRÁNCI: Peter Mráz (1985, kapitán mužstva), Martin Sladký (1992), Ondřej Běloušek (1990), Václav Kotrba (1983), Marek Hovorka (1991), Ivan Cíferský (1989), Aleš Hanzlík (1987)

ZÁLOŽNÍCI: Lukáš Turek (1992), Adnan Džafič (1990), Ondřej Šiml (1986), Aleš Nešický (1992), Antonín Presl (1988), Elvist Ciku (1986), Petr Javorek (1986), Tomáš Froněk (1991), Aleš Kočí (1981), Jiří Rabiňák (1989), Ibrahim Benjamin Traore (1988)

ÚTOČNÍCI: Miroslav Slepička (1981), Miloslav Strnad (1981)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...