INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Čtvrteční strahovská příprava: remíza 4:4 s juniorkou Sparty

„A“-muži Týden bez mistrovského utkání využili fotbalisté Slavoje Vyšehrad k zápasové konfrontaci s juniorkou Sparty Praha. Přípravné utkání, jež se uskutečnilo ve čtvrtek 24. září v tréninkovém centru na Strahově, skončilo remízou 4:4.

V modrém dresu Vyšehradu se představily hned tři nové tváře na zkoušku: 27letý obránce Petr Novotný ze Slovanu Liberec a dva zahraniční útočníci: 24letý rodák z Toga žijící v Německu Vignon Amégan a 20letý Estonec Bogdan Vashchuk. Amégan hrál až dosud za SV Seligenporten v bavorské regionální lize, zatímco Vashchuk působil v juniorce Reading FC, klubu ze druhé nejvyšší anglické soutěže.

Mužstvo naopak v týdnu opustil Michal Macháček, jenž odešel hrát ČFL za Viktorii Žižkov, a tím pro něj vyšehradské působení skončilo. Do utkání nezasáhli nemocný Jakub Šimkovský a zraněný kapitán týmu Martin Kučera, přičemž druhý z nich usedl jen v civilu na lavičku.

Než se naši hráči rozkoukali, měli na svém kontě dvougólové manko. Již ve 4. min. unikl po pravé straně Juliš a prostřelil brankáře Štěpanovského: 1:0. O dvě minuty později sparťané zaútočili naopak zleva, Císařovský se probil na vápno a měl hodně prostoru k zakončení: 2:0.

Netrvalo dlouho a předvedly se obě nové zahraniční akvizice v bleděmodrém dresu. V 11. min. po akci T. Krbečka Amégan brilantní přihrávkou zleva po zemi našel nabíhajícího spoluhráče, kterým byl Vashchuk. Estonec zblízka dorazil míč do brány: 2:1! O několik vteřin později mohl přidat svůj druhý gól, jeho ostrá střela zpoza vápna ale minula cíl. Co se nepovedlo jemu, dokázal technický záložník Schön. Všiml si, že brankář Sparty stojí daleko v poli a perfektním lobem ho přehodil: 2:2!

Z vyrovnaného stavu se těšili hráči Vyšehradu jen tři minuty. Po dalším nedůrazu při bránění Juliš zužitkoval křížný centr pohotovou střelou z voleje na zadní tyč: 3:2. Přesně po odehrané půlhodině hry bylo ještě hůř. Amégan, na něhož dotírali dva protihráči, nechtěně poslal balon k tyči do vlastní brány: 4:2.

Po změně stran a masivním prostřídání sestavy se hra šemíků viditelně zlepšila. Po přihrávce od Madeje Blažek tečovanou střelou jen těsně minul. V 62. min. ale po jeho centru zprava získal míč Amégan a technicky dokonalou trefou z vápna trefil milimetrově šibenici: 4:3!

Ćtvrt hodiny před koncem utkání po přihrávce od Schöna Blažek obešel po pravé straně i brankáře Sparty a vyrovnal: 4:4! Vyšehrad měl ve druhé půli hru ve své moci, další závary před bránou domácích už ale nedokázal využít. Blízko k pátému a vítěznému gólu měl deset minut před koncem Madej, jeho tvrdou ránu ale dokázal brankář Sparty vyrazit. Utkání tak skončilo remízou 4:4.

O víkendu mají šemíci volno, což je důsledek lichého počtu účastníků FNL. V úterý 29. září je na programu zápas 3. kola Poháru FAČR (Mol Cupu) s prvoligovým Jabloncem: hraje se v 16.30 hod. na Žižkově. V neděli 4. října v 10.15 hod. potom přijde na řadu utkání FNL Sigma Olomouc B – Vyšehrad. A přesně o týden později v neděli 11. října dopoledne šemíci přivítají na Žižkově soupeře z Ústí nad Labem.

Asistent Milan Kopřiva: „Zápas splnil svůj účel, protože jsme prostřídali téměř dvě jedenáctky, a tak jsme si udělali konkrétnější představu směrem k dalším mistrovským utkáním. Navíc jsme si otestovali tři zcela nové hráče. První poločas se nám však nepovedl, možná se projevila i únava některých hráčů, protože měli za sebou tři dny s dvoufázovými tréninky. Mladí a běhaví sparťané nás místy přehrávali. Ve druhé půli už dostala naše hra řád, předváděli jsme lepší fotbal než do poločasu a srovnali dvoubrankové manko. Teď nás čeká v poháru Jablonec, se kterým se pokusíme odehrát vyrovnaný zápas.“

 

Sparta Praha junioři – Slavoj Vyšehrad 4:4 (4:2)

Přípravné utkání ve čtvrtek 24. září na Strahově.  

Branky: 4. a 22. Juliš, 6. Císařovský, 31. vlastní Amégan – 11. Vashchuk, 19. Schön, 62. Amégan, 75. Blažek.  

Rozhodčí: J. Váňa – Kubr, Bočok. Bez karet.

Diváků: 40.

Vyšehrad 1. poločas: Štěpanovský – Matějka, Egert, Petrášek, Amégan – Schön, Jindráček, T. Krbeček, Mysliveček – Smolák, Vashchuk.

Vyšehrad 2. poločas: L. Krbeček – P. Novotný, Gregora, Cheremisin, Šraga – Kabele, Blažek, Polanský, Amégan – Madej, Vashchuk (55. Schön). Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...