INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíky čeká v úterý pohárový duel s prvoligovým Jabloncem

„A“-muži Tým 53letého trenéra Jaroslava Šilhavého (na snímku), účastník letošního ročníku Evropské ligy a obhájce třetího místa z minulého ročníku naší nejvyšší soutěže – to je FK Jablonec, nadcházející soupeř fotbalistů Slavoje Vyšehrad. Utkání třetího kola domácího poháru, v němž půjde o postup do osmifinále, se hraje v úterý 29. září na Žižkově.

„Chceme sehrát i s Jabloncem vyrovnaný zápas,“ tvrdí asistent Milan Kopřiva, i když je nabíledni, že splnit něco takého bude pro Vyšehrad nesmírně těžký úkol. Severočeský soupeř, momentálně osmý tým prvoligové tabulky, nastoupí proti nováčkovi FNL v roli jasného favorita.

Jablonec dosáhl v I. lize svého dosud největšího úspěchu v sezoně 2009/10, kdy pod vedením trenéra Františka Komňackého skončil v I. lize druhý, navíc o pouhý bod za mistrem ligy Spartou. rok nato byl třetí. V sezoně 2012/13 mužstvo pod taktovkou Romana Skuhravého vyhrálo domácí pohárovou soutěž a následně získalo i Superpohár.

Třetí místo v I. lize získal Jablonec i v  uplynulé sezoně 2014/15, to už pod vedením současného lodivoda Jaroslava Šilhavého. V domácím poháru obhajuje finálovou účast. V kádru je nyní, včetně slovenského reprezentačního záložníka Jána Greguše, osm cizinců. Věkový průměr činí 25 let.

V nové sezoně Jablonec odehrál už 12 mistrovských utkání. Zajímavostí je fakt, že zatímco venku má skvělé výsledky, na vlastním stadionu zatím nevyhrál. Paradoxně nejblíž k domácímu vítězství byl tým okolo kapitána a 58násobného reprezentanta Tomáše Hübschmana koncem srpna v souboji se slavným Ajaxem Amsterdam v odvetě 4. předkola Evropské ligy. Zápas skončil 0:0 a Severočeši se do základní části evropského poháru č. 2 neprobojovali.

V pátek proti Mladé Boleslavi zklamali

Naposledy hrál Jablonec v pátek 25. září a v prvoligovém souboji doma podlehl Mladé Boleslavi 1:2. Trenér Šilhavý postavil tuto sestavu: Hrubý – Karavaev, Pernica, Beneš, Matěj Hanousek – Hübschman – Mingazov, Greguš, Pospíšil (66. Trávník), Crnkič (46. Tecl) – Wágner (61. Doležal).

„Nešlo nám vůbec nic. Proti soupeři, který je naším konkurentem v boji o místa v pohárové Evropě, jsme podali špatný výkon bez pohybu, byli nervózní a bez kombinace. Dostali jsme se do hry penaltou, ale další hloupou penaltou, podobně jako v Ostravě, jsme nabídli Mladé Boleslavi vedení. Poté už si vítězství uhájila. Jsem zklamán z výkonu jednotlivých hráčů,“ uvedl kouč Jaroslav Šilhavý. Ten zařadil do základní sestavy na post levého beka Matěje Hanouska, který přestoupil z Dukly Praha teprve tři dny před zápasem.

„Byl to nejslabší výkon od doby, co jsem v Jablonci. Byli jsme všude druzí, většinou jsme jen nakopávali balony na náhodu a bez mezihry. Centry, šance, zakončení – nic takového tam z naší strany nebylo. Na hřišti jsme příliš individualističtí a tudíž i roztrhaní, získat balon nás tak stojí moc sil. Jsme málo na míči, a to není ani pro naši psychiku dobré. Hrajeme špatně, takže chápu rozhořčení našich fanoušků,“ přiznal kapitán Tomáš Hübschman.

„Nejsme schopni zakombinovat, abychom si připravili alespoň nějakou pološanci. Hrajeme hrozně jednoduše a pro soupeře velmi čitelně. Nevyměníme si ani tři přihrávky po sobě a není nikdo, kdo by vzal balon a o něco se pokusil. Jediné, k čemu jsme schopni se dopracovat, je nakopávání dopředu, ale pak nemáme ani ty odražené míče. Potom to takhle vypadá. Výkon proti Boleslavi byl žalostný, nepředvedli jsme vůbec nic,“ přidal se střídající útočník Stanislav Tecl. „Budeme-li takhle pokračovat, tak to od fanoušků schytáme. Už nám dali svoji nespokojenost najevo a vůbec se jim nedivím.“

Jablonec zůstává horkým favoritem zápasu

Nic z této tvrdé sebekritiky ale nemění na faktu, že prvoligový celek je horkým favoritem nadcházejícího měření sil.

Utkání 3. kola MOL Cupu alias Poháru FAČR Slavoj Vyšehrad – FK Jablonec se hraje v úterý 29. září v 16.30 hod. na Žižkově. Soupeř vstupuje do letošního ročníku domácího poháru právě tímto zápasem. Jména delegovaných rozhodčích zatím nejsou známa.

 

CITÁT:

„Budeme-li hrát proti Vyšehradu tak jako v pátek proti Mladé Boleslavi, tak můžeme jet do Prahy maximálně na nákupy.“

Fanoušek Jablonce Martin Řezníček na chatové diskuzi

 

Soupiska FK Jablonec

BRANKÁŘI: Vlastimil Hrubý (narozen 1985), Michal Bárta (1989), Michal Špit (1975)

OBRÁNCI: Vít Beneš (1988), Vyacheslav Karavaev (1995, Rusko), Marek Kysela (1992), Luděk Pernica (1990), José Antonio Romera (1987, Španělsko), Andrey Yakovlev (1995, Rusko), Matěj Hanousek (1993), Petr Rys (1996)

ZÁLOŽNÍCI: Tomáš Hübschman (1981, kapitán mužstva), Nermin Crnkić (1992, Bosna a Hercegovina), Ján Greguš (1991, Slovensko), Lukáš Masopust (1993), Ruslan Mingazov (1991, Turkmenistán), Martin Pospíšil (1991), Daniel Silva Rossi (1981, Brazílie), Michal Trávník (1994), Vukadin Vukadinović (1990, Srbsko)

ÚTOČNÍCI: Martin Doležal (1990), Stanislav Tecl (1990), Tomáš Wágner (1990)


Foto: fkjablonec.cz

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...