INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci statečně vzdorovali, favoritovi však podlehli 0:2

„A“-muži Velmi důstojným výkonem se prezentovali fotbalisté Slavoje Vyšehrad v úterním souboji s prvoligovým Jabloncem. Favoritovi přesto podlehli 0:2, když obě branky vstřelil hostující útočník Doležal. Historický postup do osmifinále domácí pohárové soutěže se tak našemu týmu nezdařil.

Šemíkům vydrželo vyrovnané skóre jen deset minut. Potom přišla na levé straně hřiště ztráta míče, získal jej Masopust a od něj Tecl, jenž prodloužil dopředu a jednoduchou brejkovou akci zakončil střelou na zadní tyč Doležal: 0:1.

Za dalších deset minut mohlo být vyrovnáno. Matějka zprava odcentroval a Blažek ranou přímo z voleje jen těsně minul tyč jablonecké brány! Osm minut nato Blažek propasíroval míč zleva od lajny na malé vápno, kde byl však brankář Hrubý o chloupek dříve než Smolák. Pět minut před pauzou to zkusil po odraženém míči střelou zdálky T. Krbeček, ale netrefil.

Jablonec, kromě gólu, žádnou jinou šanci v první půli neměl. A bohužel proměnil hned i tu druhou, jež se mu naskytla pět minut po změně stran. Mingazov uvolnil přihrávkou doleva Tecla, ten odcentroval před bránu a Doležal střelou zblízka od břevna do sítě zvýšil na 0:2.

Tři minuty nato avizovali domácí hráči i diváci, že v souboji s Myslivečkem zahrál autor obou jabloneckých branek ve vlastním vápně rukou, hra ale pokračovala dál.

Ve zbývajícím čase mohli hosté přidat ještě třetí gól, hlavně Doležal se snažil zkompletovat hattrick, brankář Štěpanovský mu to ale neumožnil. A vyznamenal se i při Teclově střele v závěru utkání.

Tuto sobotu 3. října v 15.00 hod. přijde na řadu utkání FNL Sigma Olomouc B – Vyšehrad. A přesně o týden později v neděli 11. října dopoledne šemíci přivítají na Žižkově soupeře z Ústí nad Labem.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Jsme rádi, že jsme si zahráli s tak kvalitním soupeřem. Je to velký rozdíl, který jsme poznali. Soupeř měl první šanci a hned se dostal do vedení. Mohli jsme vyrovnat, ale Blažek to dal těsně vedle. Tam byla šance s utkáním něco udělat, odehrát poločas na průběžný stav 1:1. Zaspali jsme ale i začátek druhé půle, opět jsme dostali rychlý a laciný gól na 0:2. S takovým protivníkem je to pak konec.“

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý: „Potvrdily se naše odhady, že to nebude snadný zápas. Podali jsme však dobrý výkon, plný důrazu a kvality. Pomohla nám první branka a dostali jsme rychle se do vedení. Vyšehrad stále ještě dotváří své mužstvo, hodně se snažil nám vzdorovat, snažili, ale my jsme si po vedoucím gólu defenzivu ohlídali. Na začátku druhé půle jsme zvýšili na 2:0 a zvládli jsme i závěr. Jsme rádi za postup, což byl náš cíl.“


Slavoj Vyšehrad – FK Jablonec 0:2 (0:1)

Utkání 3. kola Poháru FAČR (MOL Cupu) v úterý 29. září na Žižkově.

Branky: 11. a 51. Doležal.  

Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Kysela (Jablonec).

Diváků: 787.

Vyšehrad: Štěpanovský – Matějka, Petrášek, T. Krbeček, Amégan – Smolák (78. Šraga), Kučera, Schön, Mysliveček (71. Gregora) – Jindráček, Blažek (82.Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář L. Krbeček, Šimkovský, Egert a Polanský. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Jablonec: Hrubý – Romera, Pernica, Kysela, Hanousek – Hübschman – Masopust, Mingazov (55. Pospíšil), Trávník (70. Rossi), Tecl – Doležal (79. Wágner). Trenér Jaroslav Šilhavý.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...