INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na Andrově stadionu nastoupí šemíci proti Sigmě B v sobotu

„A“-muži – Nikoliv v neděli dopoledne, jak bylo původně naplánováno, ale už v sobotu 3. října ve tři hodiny odpoledne vstoupí tým Slavoje Vyšehrad do druhé poloviny podzimní části Fotbalové národní ligy. Stane se tak na Andrově stadionu v Olomouci a soupeřem bude šemíkům domácí B-tým Sigmy. Půjde o duel nováčků FNL a zároveň měření sil sousedů v tabulce: mladí Hanáci jsou s osmi odehranými zápasy jedenáctí se ziskem šesti bodů, zatímco naše mužstvo figuruje o stupínek níže a má také o jeden bod méně. Pod jediným zástupcem Prahy jsou v tabulce ještě Vlašim, Frýdek-Místek a Varnsdorf – ani jeden z tohoto tria dosud nevyhrál.

Ve stotisícové hanácké metropoli jsme dosud nehráli. Na podzim to bude ale i tak už třetí cesta na Moravu. Dosud jediný bod zvenku přivezl Slavoj z Třince a rád by se prosadil i v souboji obou nováčků. Sigma Olomouc B totiž vyhrála minulý ročník MSFL s náskokem 10 bodů před celkem Kroměříže a 13 bodů před Prostějovem, který je letos na podzim, podobně jako Chrudim v ČFL, ve třetí nejvyšší soutěži zatím suverénní.

„V úterním pohárovém utkání s Jabloncem jsme se navzdory porážce 0:2 předvedli ve velmi dobrém světle, což máme v úmyslu samozřejmě i v Olomouci. Ale s tím rozdílem, že tentokrát už rozhodně chceme bodovat. Podaří-li se nám ještě přidat na důrazu v osobních soubojích, nemáme se koho ani čeho bát. Otázkou zůstává, s kolika posilami z A-týmu na nás v sobotu olomoucké béčko vyrukuje,“ zmínil asistent Milan Kopřiva před zápasem na stadionu, kde už hrály týmy jako Real Madrid, Juventus Turín, Hamburger SV, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Everton Liverpool, IFK Göteborg či Fenerbahce Istanbul.

Olomoucké áčko hraje již v pátek v Ostravě

A-tým Sigmy Olomouc hraje své prvoligové utkání na půdě Baníku Ostrava v pátek pozdě večer. „Přijedou po ostravském utkání domů hodně pozdě, takže v sobotu to rozhodně nebude žádný exodus hráčů áčka do sestavy béčka,“ odhadl trenér Sigmy Olomouc B Augustin Chromý.

„Pro nás jsou však domácí zápasy obzvlášť důležité, nejen ten nadcházející s Vyšehradem. Máme mladý tým a naším cílem je především připravit hráče pro prvoligové áčko. To je naše jasná priorita. Jsou to ale ještě většinou nezkušení kluci, kteří se ve druhé lize mužů učí přechodu z mládežnického fotbalu na dospělý. Co se týče Vyšehradu, včetně úterního pohárového souboje s Jabloncem stihl už v první polovině podzimu prokázat, že má kvalitní mužstvo. Dokonce neváhám, označit ho za dosavadní příjemné překvapení FNL. Bohužel pro něj ale inkasuje hodně laciných branek, často po standardkách. Proto má zatím jen pět bodů, nicméně druhá liga je vyrovnaná. Znám velmi dobře z Vyšehradu jednoho hráče, a sice Honzu Blažka, měl jsem ho totiž před lety v mládežnické reprezentaci,“ doplnil 53letý olomoucký kouč Chromý.

Sigma B vyhrála MSFL už třikrát, a to v sedmiletých cyklech: v letech 2001, 2008 a 2015. Druhou nejvyšší soutěž však hrála předtím naposledy v ročníku 2006/07, a už tehdy rovněž pod trenérskou taktovkou Augustina Chromého. V roce 2008 se vzdala postupu do profesionální soutěže ve prospěch Karviné.

Reprezentanti Štěpán Spurný a Petr Ševčík

Před zahájením letošní sezony tipovala většina trenérů z FNL za černého koně právě Sigmu B, jenomže ta vstoupila do soutěže pětibrankovým výpraskem v Třinci a ještě po čtyřech kolech neměla ani bod. Počátkem září se ale konečně chytila a hlavně díky hattricku 21letého Jakuba Plška rozstřílela 5:0 Varnsdorf. Doma pak ještě zvládla utkání s Frýdkem-Místkem, vyhrála jej 1:0.

Mezitím ale také přišly porážky 1:3 v Pardubicích a naposledy koncem září 0:3 ve Znojmě. Tam ale za stavu 0:0 zahodil dvě gólové šance Petr Ševčík a v závěru hosté dvakrát inkasovali z penalt. Mladí Olomoučané nebyli horším týmem, přesto prohráli rozdílem třídy…

Ve Znojmě hrála Sigma B s pěti hráči z kádru A-týmu v této sestavě: Spurný – Štěpán, Štěrba, Šindelář, Jemelka – Hladík (80. Schmidt), P. Ševčík, Cana (80. Hýbl), Kalvach, Zahradníček (74. Rolinc) – Vašíček. Dlužno dodat, že Štěpán Spurný je brankářem české reprezentace do 20 let, zatímco záložník Petr Ševčík hraje za národní tým do 21 let, tedy lvíčata.

Za zmínku stojí ještě fakt, že v úterý hrál A-tým Sigmy s mnoha mladými hráči v sestavě pohárové utkání v Opavě, kde vyhrál 5:1.

Utkání 9. kola Fotbalové národní ligy Sigma Olomouc B – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 3. října v 15.00 hod. na Andrově stadionu pro 12.566 diváků, který je často využíván i pro zápasy reprezentace. Hlavním arbitrem je Jiří Houdek z Plzně, na čarách mu budou asistovat Ondřej Kožár z Tachova a Jakub Šimáček z Benešova.

Béčko mužů s Kolovraty, dorostenci v Benešově

Rezerva Slavoje Vyšehrad se pokusí ukončit sérii pěti porážek v I. A třídě za sebou v utkání se Sokolem Kolovraty, který hrál v minulé sezoně pražský přebor. Půjde o duel předposledního s posledním týmem tabulky. Hraje se v neděli od 16 hodin na Děkance.

Všechny tři naše dorostenecké týmy hrají o víkendu v Benešově: U 19 v sobotu v 10 hodin, zatímco mladší dorostenci o den později v neděli: U 17 v 10 hodin a U 16 čtvrt hodiny po poledni.

Starší žáci se představí v neděli v Rokycanech, mladší žáky čeká v neděli na hřišti v Krči derby s Motorletem: U 13 v 10 hodin a U 12 čtvrt hodiny po poledni.

Starší příprava A hraje už v sobotu v 9 hodin ráno v Krči s Radotínem, po nich přijdou na řadu starší přípravky B.

 

Soupiska Sigmy Olomouc B

BRANKÁŘI: Štěpán Spurný (narozen 1996), Jakub Hora (1996)

OBRÁNCI: Jan Štěrba (1994, kapitán mužstva), Ondřej Ševčík (1995), Václav Jemelka (1995), Matěj Hýbl (1994)

ZÁLOŽNÍCI: Filip Richter (1994), Lukáš Kalvach (1995), Jakub Vichta (1995), Jiří Texl (1993), Petr Ševčík (1994), Vojtěch Štěpán (1985)

ÚTOČNÍCI: Marek Schmidt (1993), Jan Hladík (1993), Jakub Rolinc (1992)

 

Foto: sigmafotbal.cz

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...