INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dobrý bod z Olomouce: 0:0

„A“-muži Z posledních pěti zápasů ve FNL tři body, všechny postupně po jednom za remízy. Fotbalisté Slavoje Vyšehrad jsou nyní v pozici drobných střadatelů, což potvrdilo i vystoupení na Andrově stadionu v Olomouci. Z duelu nováčků proti domácí Sigmě B vytěžili bod za bezbrankovou remízu. Blíž ke gólu měli spíš domácí, nicméně v závěru je mohli šemíci tvrdě potrestat – naskytly se k tomu dvě šance, leč zůstaly nevyužity. Souboj týmů, které zatím inkasovaly nejvíc branek, skončil paradoxně 0:0 a Vyšehrad v této soutěži poprvé venku uhájil čisté konto. V tabulce to nepřineslo žádnou podstatnou změnu, náš tým je stále dvanáctý, rezerva Hanáků o stupínek výš.

Šemíci si vypracovali dvě šance již v úvodní čtvrthodině hry, Jindráček ani Amegbor je ale neproměnili. Domácí se třemi posilami z A-týmu lépe kombinovali a byli ke vstřelení vedoucí branky blíž. Krbeček byl však tentokrát neprůstřelný, a tak v gólových šancích postupně selhával Ševčík, Chorý, Hladík i Plšek.

Podobní to bylo i ve druhém poločase, kdy navíc musel odstoupit kvůli zranění pravý bek týmu hostí Matějka. Ty největší šance Sigmy B spálili Ševčík a Hladík.

V 77. min. se střídající Šraga, který nahradil v sestavě Myslivečka, po několika narážečkách probil do šestnáctky domácích, svoji akci zakončil finální přihrávkou Smolákovi, ten ale balon minul. Tři minuty nato měl další šanci domácí Ševčík, znovu ale ztroskotal na Krbečkovi.

Minutu před vypršením normální hrací doby mohl zápas rozhodnout kapitán Vyšehradu Kučera. Tentokrát mu ale nevyšel stejný kousek jako v Třinci, protože podobně jako předtím Smolák balon nezasáhl, tedy alespoň ne tak, jak by si představoval. Zápas s mnoha šancemi tak zůstal bez gólového vyjádření.

V 10. kole FNL Slavoj Vyšehrad přivítá na Žižkově tým Ústí nad Labem. Hraje se v neděli 11. října od 10.15 hod.

Asistent Milan Kopřiva: „Je třeba si přiznat, že bod za remízu z tohoto utkání pro nás není špatný. Jeli jsme sice do Olomouce s jasnou představou o výhře, nedokázali jsme však zopakovat výkon z úterního pohárového utkání s Jabloncem. První poločas nebyl z naší strany vůbec dobrý. Měli jsme sice jednu velkou šanci Jindráčkem, ale domácí si jich vypracovali daleko víc a podržel nás při nich Lukáš Krbeček. Jeho je potřeba vyzdvihnout. V závěru utkání jsme mohli strhnout vítězství na svoji stranu, když jsme neproměnili dvě šance. Remíza je ale nakonec spravedlivá.“

Kapitán Martin Kučera: „Uhráli jsme bod hlavně zásluhou Krbce, který vychytal tak pět gólových situací. Škoda že jsem neproměnil svoji šanci těsně před koncem, mohli jsme nakonec i vyhrát. Bohužel jsem balon netrefil, jen jsem ho líznul. Doufám, že se nám podaří naplno zabodovat už v příštím zápasem s Ústím.“

Trenér Olomouce B Augustin Chromý: „Zápas byl o prvním gólu, který se nám ovšem vstřelit nepodařilo. Přestože jsme předvedli řadu velmi hezkých a přímočarých akcí, stejně jako předtím ve Znojmě nám chyběla kvalita při zakončení. Navíc nás vychytal zkušený brankář Krbeček. Soupeř měl také nějaké šance, ale v jejich počtu, stejně jako u standardek či rohů, jsme ho přehráli. Naopak velké zlepšení se u nás projevuje v defenzivní činnosti, to je ta pozitivní stránka věci.“


Sigma Olomouc B – Slavoj Vyšehrad 0:0

FNL, 9. kolo.

Rozhodčí: Houdek – Kožár, Šimáček. ŽK: P. Ševčík – Petrášek, Blažek.  

Diváků: 158.

Olomouc B: Spurný – Texl, Šindelář, Štěrba, Jemelka – Zahradníček (89. Kalvach), Plšek, Cana (76. Habusta), P. Ševčík, Hladík – Chorý (64. Rolinc). Trenér Augustin Chromý.

Vyšehrad: L. Krbeček – Matějka (56. Šimkovský), Petrášek, T. Krbeček, Amegbor (84. Gregora) – Smolák, Kučera, Schön, Mysliveček (70. Šraga) – Jindráček, Blažek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, Egert a Madej. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto: Petr Pelíšek

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...