INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ústečtí vyšplhali po hřbetech šemíků na vrchol tabulky FNL

„A“-muži Fotbalisté Ústí nad Labem potvrdili v souboji s Vyšehradem své kvality. V utkání 10. kola FNL porazili na Žižkově šemíky 2:0 a vyhoupli se do čela tabulky druhé nejvyšší soutěže, již nyní vedou o bod před dvojicí Znojmo – Sokolov. Náš tým klesl na 13. místo, pod sebou má ale stále ještě Frýdek-Místek a Varnsdorf. Nezbývá než bojovat dál, v letošním roce zbývá šest kol. Oporou je především brankář Lukáš Krbeček, jinak je ale toho dost co zlepšovat. Jediný vstřelený gól za posledních pět zápasů, počítaje i ten pohárový s Jabloncem, je katastrofálně málo.

Na soupisce pro zápas s Ústím již chyběl David Šraga, který odešel v týdnu do divizních Lovosic (tedy za Karlem Kratochvílem, Michalem Kočím a Janem Svátkem). Vyrovnanou hru bez vážnější chyby se podařilo udržet jen během úvodní čtvrthodiny. Pak ale přišla ztráta míče při postupném útoku vinou pokažené přihrávky, kontr soupeře a na jeho konci faul Myslivečka v šestnáctce na Peterku. Záložník Vyšehradu viděl žlutou kartu a kopala se penalta, již proměnil v 18. min. Smola: 0:1.

Až ve 22. min. přišel první náznak ohrožení branky hostí v podobě Kučerovy střely, tu ale bezpečně kryl gólman Zacharda. Ve 25. min. po faulu Zukiče na Amegbora rozehrál trestný kop Kučera, nejvýš vyskočil na hranici velkého vápna vysoký stoper Petrášek, ke smůle domácího týmu ale trefil tyč! Na druhé straně měl gól na hlavě také Peterka, ale minul Krbečkovu bránu.

Pět minut před poločasem se zranil kapitán Slavoje Kučera a v době, kdy hrál domácí tým v deseti, se dostal do další jasné gólové šance Peterka: zblízka přestřelil.

Hned po změně stran se pokoušel ohrozit Zachardovu bránu ze střední vzdálenosti Schön, míč ale nabral vnější faleš. V 59. min. viděl za předčasné rozehrání standardky druhou žlutou a tudíž i červenou kartu Mysliveček, a tak naděje na obrat v utkání značně poklesly.

Hosté si ve zbývající půlhodině hry vypracovali celkem osm (!) gólových šancí, proměnili až tu poslední z nich v nastaveném čase, kdy se trefil Eliáš: 0:2.

V oslabení hrající šemíci to zkoušeli většinou jen střelami zdálky, které navíc pokaždé minuly cíl. V závěru utkání ještě za stavu 0:1 se přesto naskytla šance na vyrovnání, kdy si na roh Amegbora naběhlo několik hráčů najednou. K míči se nakonec protlačil na zadní tyči Smolák, minul však bránu, a tak se jen chytil za hlavu z promarněné příležitosti. Bod by byl v tomto utkání nesmírně cenný, ale i ten uplaval.

V 11. kole FNL Slavoj Vyšehrad nastoupí na stadionu exligového Hradce Králové. Hraje se v neděli 18. října od 15 hodin.

Trenér Jaroslav Klíma: „Ústí vyhrálo zaslouženě, předčilo nás i v bojovnosti. Prokázalo, že je top-mužstvem v této soutěži. Po sérii několika chyb přišla penalta, ze které jsme inkasovali první gól. Petrášek potom nastřelil tyč, což nás může mrzet, protože za stavu 1:1 by se obraz hry změnil. Ve druhé půli viděl Mysliveček poněkud necitlivě druhou žlutou a červenou kartu, přesto jsme i v oslabení mohli ještě v závěru utkání po standardce vyrovnat. Máme za sebou většinu utkání s týmy ze špičky, musíme zabrat hlavně v zápasech se soupeři z druhé poloviny tabulky.“

Brankář Lukáš Krbeček: „Podobně jako v Olomouci si i tentokrát vypracoval soupeř spoustu šancí. Není to ale jen o výkonu naší obrany, je to hlavně o součinnosti celého týmu. Musíme se všichni chytit za nos a uvědomit si, že pravidelně hrát druhou ligu není pro nikoho z nás samozřejmostí. Je to pro nás hráče šance, na kterou jsme čekali, tak by to podle toho mělo vypadat na hřišti a ne aby měli naši soupeři prakticky v každém zápase navrch.“

Stoper Tomáš Petrášek: „Škoda té tyče, pokud by to byl vyrovnávací gól, mohlo pak být všechno jinak. Mám prakticky v každém zápase podobnou šanci, bohužel mi to tam nepadá. Je potřeba si však přiznat, že s takovým herním projevem nelze dál pokračovat. Je to v nás hráčích, my to musíme změnit. A to nás ještě držel celý zápas ve hře Lukáš Krbeček, podobně jako v Olomouci chytil i tentokrát snad pět gólů.“

Trenér Ústí n. L. Petr Němec: „Celý zápas jsem se obával o výsledek, protože jsme až do poslední minuty nebyli sto vstřelit druhý gól. Málem se nám neproměněné šance vymstily, Vyšehrad mohl po rohu v závěru vyrovnat. Přitom hrozil jen ze standardek svým hlavičkářem Petráškem. Doufám, že nám úspěšná série vydrží co nejdéle.“


Slavoj Vyšehrad – FK Ústí nad Labem 0:2 (0:1)

FNL, 10. kolo.  

Branky: 18. Smola z pen., 90. (+1) Eliáš.  

Rozhodčí: Váňa – Mencl, Ratajová. ŽK: Mysliveček, Šimkovský, Schön, Jindráček – Šnirc. ČK: 59. Mysliveček (Vyšehrad).

Diváků: 588.


Vyšehrad: L. Krbeček – Šimkovský (78. Polanský), Petrášek, T. Krbeček, Amegbor – Smolák, Kučera (45. Egert), Schön (70. Gregora), Mysliveček – Jindráček, Blažek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, Matějka a Madej. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Ústí n. L.: Zacharda – Zeman, Zukič, Vaněk, Šnirc – Hyčka, Martykán, Miskovič (83. Veverka), Novotný (82. Eliáš) – Smola (78. Hošek). Trenér Petr Němec.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...