INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Radniční noviny MČ Praha 3 vyzpovídaly Jaroslava Klímu

„A“-muži „Na Žižkově na nás teď chodí víc lidí než na Vyšehradě,“ říká prezident a trenér druholigového Slavoje Vyšehrad Jaroslav Klíma. To je titulek k rozhovoru v aktuálním říjnovém vydání radničních novin městské části Praha 3. Otázky kladl tajemník úřadu Stanislav Kněnický a zde si můžete jeho přepis i s odpověďmi a úvodníkem přečíst. Rozhovor vznikl ještě před zápasem šemíků v Olomouci, kde vybojovali svoji třetí remízu a celkově šestý bod.

 

Prezident a současně trenér fotbalového Slavoje Vyšehrad Jaroslav Klíma hrával za vršovické Bohemians v dobách, kdy se v Ďolíčku střídaly kluby jako Dundee United či Ajax Amsterdam. Ještě dnes zvládne odehrát s hráči o tři desítky let mladšími celý zápas, ale své síly teď soustředí především na řízení vyšehradského klubu, který pod jeho vedením slaví historické úspěchy.

 

Slavoj Vyšehrad letos hraje poprvé za celou svou 108letou historii profesionální soutěž – Fotbalovou národní ligu. Jak se hraje vašemu klubu na stadionu pod Žižkovskou věží?

„Slavoj Vyšehrad se v minulosti pohyboval mezi divizí a Českou fotbalovou ligou, hrál i pražský přebor, takže jsem rád, že si teď můžeme zkusit druhou ligu. Ostudu neděláme, dvakrát jsme remizovali, jednou vyhráli, a myslím si, že na jaře můžeme hrát ještě důstojnější roli.

Své zápasy hrajete od podzimu na stadionu v Seifertově ulici. Už si vaši fanoušci našli cestu na Žižkov a projevil se postup do druhé ligy na vyšší návštěvnosti?

Určitě, protože na Vyšehrad dříve chodilo 200 až 300 lidí, teď na poslední domácí zápasy přišlo 800 lidí.

Proč jste se rozhodli jít do nájmu právě na Žižkov? Co nakonec v konkurenci ostatních stadionů, jako jsou například Juliska, Eden či Ďolíček, rozhodlo?

Stadion na Vyšehradě nesplňuje druholigové parametry – mít alespoň 450 míst na sezení plus krytou tribunu. Žižkovský stadion to splňuje, navíc je sympatický a dopravně dobře dostupný, z Vyšehradu to jsou jen tři stanice metrem a jednu zastávku tramvají. Na Slavoj chodí také hodně lidí z Prahy 2 a někteří to teď mají na Viktorku blíž, než to měli na Vyšehrad.

Na stadionu se střídáte při domácích zápasech s třetiligovou Viktorií Žižkov. Jaké to přináší výhody a nevýhody?

„V zahraničí bývá tento model ve velkých městech častější… My to máme s Viktorkou sladěno. V týdnu, kdy hrajeme zápas venku, na Žižkově nejsme vůbec, v týdnu, kdy hrajeme doma, tam absolvujeme dva až tři tréninky. A to samé má Viktorka. Při tomto střídání je určitě výhodou, že se rozdělí náklady na chod stadiónu. Pokud jde o nájemné, hradíme ho ve stejné výši jako dříve Viktorka.“

Jaký jste si dali jako nováčci cíl před začátkem sezóny? Odpovídají dosavadní výsledky vašeho klubu této představě?

„Chceme se zachránit v soutěži a hrát útočný fotbal. V našich zápasech padá nejvíc gólů, loni to byl nejvyšší počet gólů od divize po první ligu. A to je pro diváky atraktivní, to je ta nejlepší pozvánka na naše domácí zápasy – teď již na Žižkově.“


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...