INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hradec splnil roli favorita: 3:0

„A“-muži Na stadionu exligového Hradce Králové se šemíkům nepodařilo vybřednout z herního i výsledkového útlumu. Domácí splnili roli jasného favorita, vyhráli 3:0 a mohli vyhrát i víc. Vyšehrad klesl na předposlední 14. místo tabulky, přes nás se dostal Varnsdorf díky vítězství nad Českými Budějovicemi. V letošním roce ale zbývá ještě pět kol a v nich pět velmi důležitých zápasů, a tak není jiné cesty, než zatnout zuby, pokusit se současný nepříznivý vývoj zlomit a začít znovu bodovat. Pod lízátky však bylo k bodovému zisku na kilometry daleko.

Šemíci nastoupili bez zraněných Kučery a Blažka, přičemž druhý z nich byl alespoň připraven na lavičce. Chyběl i distancovaný Mysliveček, vyloučený v předešlém zápase s Ústím n. L. Kapitánskou pásku si navlékl místo Kučery Tomáš Krbeček.

Úvodní čtvrthodina zápasu přitom vypadala docela nadějně, tím spíš, kdy ji završil téměř gólovou střelou Amegbor. Míč bohužel těsně minul Ottmarovu bránu. Do náznaku šance se dostal i Smolák.

Hradečtí postupně zvyšovali obrátky, do šancí se dostali Pázler a Malinský, ale neproměnili. Ve 24. min. ale Černý postupoval ze strany sám na brankáře Krbečka, těsně před ním ještě přihrál a neobsazený Pázler poslal balon do odkryté: branky: 1:0. O pět minut později Vlkanova trefil tyč.

Hradečtí měli i další šance, na druhé straně se pokoušeli o zakončení Matějka a také hradecký odchovanec Petrášek. Ve 38. min. ale odcentroval Malinský a nejlepší střelec FNL Pázler hlavou zvýšil na 2:0.

Po změně stran měl už Hradec viditelně navrch. V 53. min. fauloval Petrášek Holeše a penaltu proměnil Súkenník: 3:0. Přišly další šance bíločerných, Krbeček ale už žádný další míč za svá záda nepustil.

Také ve 12. kole FNL čeká šemíky východočeský soupeř. V neděli 25. října v 10.15 hod. přivítají na Žižkově tým Pardubic. Zlomit bude potřeba i střeleckou sterilitu: jeden gól v posledních šesti mistrovských zápasech, včetně toho pohárového s Jabloncem, je katastrofálně málo.

Asistent Milan Kopřiva: „Zápas v Hradci byl asi naším nejhorším dosud na podzim, bohužel. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, a ani je to nestálo moc úsilí. Bohužel nám úplně vyhořela pravá strana sestavy. Nedokázali jsme se vyrovnat Hradci ani v bojovnosti, prohrávali jsme tak skoro všechny souboje. Nedaří se nám navázat na výkon z pohárového utkání s Jabloncem, přitom bychom se už potřebovali chytit a udělat dobrý výsledek. To je ale těžké, protože naše hra v současnosti nemá druholigové parametry.“

Trenér Hradce Králové Milan Frimmel: „Do zápasu jsme vstoupili dobře. Vytvářeli jsme si šance, i když nám chvíli trvalo, než jsme vstřelili první gól. Po druhé brance jsme se již uklidnili. Přesto jsme hráče v poločase nabádali, aby další vývoj nepodcenili, byli ostražití a odpovědní. Jsem rád, že to zvládli. Tři góly jsme dali, žádný neobdrželi. S výsledkem i výkonem jsme spokojeni.“


FC Hradec Králové – Slavoj Vyšehrad 3:0 (2:0)

FNL, 11. kolo.  

Branky: 24. a 38. Pázler, 54. Súkenník z pen.  

Rozhodčí: Marek – Peřina, Pochylý.  ŽK: Malina – Egert, Gregora, Cheremisin.  

Diváků: 983.

Hradec Králové: Ottmar – Holeš, Krmaš, Nosek, Plašil – Janoušek, Černý (67. Vaněček) –Súkenník, Vlkanova, Malinský (86. Javůrek) – Pázler (78. Schwarz). Trenéři Milan Frimmel a Bohuslav Pilný.

Vyšehrad: L. Krbeček – Šimkovský (38. Gregora), Krbeček, Petrášek, Egert – Matějka (46. Madej), Schön, Amegbor, Smolák (82. Cheremisin) – Jindráček, Polanský. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, P. Novotný a Blažek. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Foto ze zápasu: zde

Foto: fchk.cz/Lubko Photofraphy a Michal Fanta

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...