INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství! Blažek dal penaltu, šemíci porazili Pardubice 1:0

„A“-muži – Po jedenácti týdnech znovu tříbodový počin! Fotbalisté Slavoje Vyšehrad dosáhli ve FNL na své druhé vítězství. V neděli 25. dubna porazili na Žižkově 1:0 tým Pardubic a s celkově devíti body nejenže zastavili propad tabulkou, ale posunuli se o jednu příčku výš na 13. místo. Pod sebou mají ještě dva nadcházející soupeře: na předposlední Varnsdorf mají k dobru dva body a na poslední Frýdek-Místek čtyři body. Jediný gól zápasu dal čtyři minuty před poločasem Jan Blažek z penalty. Je třeba si ale objektivně přiznat, že Pardubice byly lepším a kreativnějším týmem, měly také řadu šancí. Defenziva v čele s brankářem Lukášem Krbečkem ale tentokrát obstála na jedničku.

Zápasu předcházel slavnostní okamžik v podobě ocenění našeho dlouholetého hráče a později sekretáře klubu Bohumila Střelce, který letos 16. října oslavil sedmdesáté narozeniny. Za Vyšehrad odkopal více než 1.100 zápasů a byl zařazen do galerie třiceti největších osobností v dějinách klubu. Za celé mužstvo mu poblahopřál kapitán Tomáš Krbeček, který také předal oslavenci věcný dar. S gratulací přispěchal i pardubický kapitán Jan Jeřábek.

Právě na eliminaci tohoho muže, klíčové persony pardubického mužstva, se tým domácích hodně soustředil. A jak se ukázalo, úspěšně. V obraně přitom chyběl vykartovaný Egert a oproti předchozímu utkání v Hradci zůstal na lavičce Matějka. Do sestavy se zato vrátili záložník Mysliveček a útočník Blažek.

Východočeši si od začátku utkání vytvořili územní převahu a dostávali se i do šancí. Tu první, navíc z kategorie vyložených, měl již v 8. min. hrotový útočník Petráň, který šel zleva sám na brankáře Krbečka, ten mu ale zkušeně zmenšil úhel a střelu zblokoval. Dvě minuty nato kryl Fouskovu střelu po zemi a po čtvrthodině hry zneškodnil i Kudrnovu dělovku.

Až v polovině první půle se na druhé straně hřiště dostal k zakončení Blažek, s jeho střelou z úhlu ale neměl brankář Frydrych žádné starosti. Pardubice pokračovaly v tlaku, v další gólové šanci pohotovou, ale nepřesnou střelou minul Petráň. Další jeho ránu k tyči pak vyrazil gólman domácích na roh. Přesně po půlhodině hry, kdy už byl Krbeček překonán, odvracel Kopřivovu střelu na brankové čáře stoper Petrášek. Zkoušel to i další hostující hráč Kakrda, střelou po zemi ale minul.

Ve 39. min. přišel zásadní obrat v dosud stereotypním vývoji hry. Pardubický záložník Fousek fauloval ve vlastní šestnáctce pronikajícího Myslivečka a nařízenou penaltu proměnil bezpečně Blažek: 1:0! Po 402 minutách tak ukončil střeleckou sterilitu Vyšehradu.

Navzdory územní převaze i šancím hostující tým najednou tahal za kratší konec, po změně stran se ale obraz hry moc nezměnil. Pardubičtí měli tlak, Kudrna však pálil z hranice vápna nad a jinak dobře pokrytý kapitán Jeřábek střelou z úhlu vedle.

Čistou gólovou šanci měl v 62. min. Řezníček, který se prodral do pokutového území, ale i on si vylámal zuby na Krbečkovi. Dvě minuty nato zneškodnil i Šejvlovu štiplavou střelu. Zhruba v polovině druhé půle už tlak hostí trochu ochabl. Až deset minut před koncem hlavičkoval Petráň, minul prostor mezi třemi tyčemi. Tlak červenobílých nepolevil až do závěrečného hvizdu, který byl pro tým v blankytných dresech vysvobozením a úlevou – jako kdyby skolil holýma rukama velkého a silného divočáka…

Ve 13. kole FNL čeká šemíky zápas na stadionu posledního Frýdku-Místku: hraje se v sobotu 31. října od 14 hodin. Potom ještě zbudou tři letošní zápasy: v neděli 8. listopadu na Žižkově s Varnsdorfem, v pátek 13. listopadu v Českých Budějovicích a nakonec v sobotu 21. listopadu ve Vlašimi.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Vydřené a šťastné vítězství. V několika předchozích zápasech, kdy jsme také mohli dosáhnout na bodový zisk, jsme měli smůlu, tentokrát se k nám přiklonilo v některých ohledech štěstí. Jsem rád, že naši hráči odjezdili zápas takříkajíc po zadku, podržel nás především brankář Lukáš Krbeček. Ve zbývajícím programu letošního roku nás teď čekají čtyři zápasy pravdy, ale on jím byl vlastně už i tento s Pardubicemi. Pokusíme se uhrát co nejvíc bodů, protože chceme nebýt poslední. Není to snadné, tým jsme dávali dohromady za pochodu a máme v něm jenom pět až šest kluků, co mají za sebou nějakou fotbalovou historii. Dalších zhruba deset našich hráčů teprve sbírá v této profesionální soutěži zkušenosti.“

Kapitán Vyšehradu Tomáš Krbeček: „Vyhrála bojovnost nad fotbalem. Na bránu Pardubic jsme vystřelili snad jen při té penaltě… Musíme si přiznat, že nám tady chybí vyšší fotbalová kvalita, i při tom prvním vítězství nad Vlašimí jsme jí předvedli víc než tentokrát. Ale zabojovali jsme a podržel nás hlavně gólman. Čeká nás teď zápas na stadionu posledního Frýdku-Místku, kde chceme samozřejmě také bodovat. Měli bychom ale být víc produktivní v ofenzivní fázi hry.“

Trenér Pardubic Jiří Krejčí: „Začali jsme dobře, se spoustou pohybu a rychle jsme se dostali do šance, kterou měl Petráň. Aktivní jsme byli i dál, po pauze jsme si vypracovali další šance. Přitom nešlo o žádnou náhodu. Jenže ani jednu z nich jsme nedokázali proměnit. Pokud tohle nedáme, na body můžeme pomýšlet jen těžko.“


Slavoj Vyšehrad – FK Pardubice 1:0 (1:0)

FNL, 12. kolo.

Branka: 41. Blažek.

Rozhodčí: Berka – Kříž, Kotalík. ŽK: Schön, Amegbor, Blažek – Kopřiva, Petráň.

Diváků: 488.


Vyšehrad: L. Krbeček – Šimkovský (82. Madej), T. Krbeček, Petrášek, Amegbor – Polanský, Jindráček, Schön, Mysliveček (78. Gregora) – Blažek (90. Cheremisin), Smolák. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, Matějka a P. Novotný. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Pardubice: Frydrych – V. Kakrda, Vencl, Kopřiva, Šejvl – Kim (46. Fusek), Řezníček, Jeřábek, Kudrna (73. Kovář), Fousek – Petráň. Trenéři Jaroslav Michal a Jiří Krejčí.

 

Střelci branek (FNL + Pohár FAČR)

4 – Podrazký (z toho 3 v Poháru FAČR)

3 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR)

1 – Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Macháček (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

3 – Matějka (vše v Poháru FAČR), Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR)

1 – Gregora (v Poháru FAČR), Jindráček, Kabele (v Poháru FAČR), Macháček, Kučera (v Poháru FAČR), Petrášek

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...