INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva góly Madeje nestačily: prohra 2:3 ve Frýdku-Místku

„A“-muži Zápas na hřišti posledního týmu tabulky ve Frýdku-Místku fotbalistům Vyšehradu nevyšel. V první půli neproměnil Martin Jindráček penaltu Přestože se ve druhé půli podařilo trenérům tasit účinný trumf v podobě příchodu Tadeáše Madeje, který vstřelil dvě branky a třetí mu nebyla uznána pro ofsajd, domácí dokázali dvakrát vyrovnat a pak ještě přidat třetí a rozhodující gól. Na rozdíl od hostujícího týmu sami dvě penalty proměnili. Po zápase tak mohli oslavit své první vítězství v tomto ročníku FNL.

Při absenci Blažka (čtyři žluté karty) a Schöna se objevili v základné sestavě dva defenzivní hráči na pro ně ne zcela obvyklých postech: Cheremisin uprostřed záložní řady a v útoku Egert.

První šanci měl v 8. min. domácí stoper Literák, hlavičkoval však vedle. O deset minut později v dobré pozici netrefil Krbečkovu bránu ani hrotový útočník Vyskočil. Ve 22. min. druhý frýdecký stoper Ďuriška fauloval pronikajícího Egerta, jenomže nařízenou penaltu Jindráček neproměnil – gólman Mihalek jeho střelu vystihl! Nedlouho před poločasem měl šanci otevřít skóre záložník domácích Bello, ale přestřelil.

Do druhé půle nahradil Ivo Polanského Tadeáš Madej, a to se brzy ukázalo být jako skvělý tah. Již ve 48. min. po akci Šimkovského vyhrál Egert hlavičkový souboj, posunul míč k Madejovi a ten střelou z voleje k tyči otevřel skóre: 0:1!

Vedení našemu týmu vydrželo jen tři minuty. Poté přišla chyba ve středu hřiště, ztráta míče, domácí zaútočili, získali roh, který rozehrál Ižvolt a rozhodčí odpískal Smolákovi faul v šestnáctce na Švrčka. Penaltu proměnil Krišto: 1:1.

V 59. min. už šemíci znovu vedli. Po akci Jindráčka opět Egert přiťukl míč hlavou Madejovi, ten obešel i brankáře a poslal míč do odkryté brány: 1:2! O osm minut později po přihrávce od Jindráčka se trefil Madej dokonce potřetí, bohužel byl v ofsajdové pozici, a tak gól neplatil.

V 66. min. přišel na hřiště v dresu domácích náhradník Stratil a stačily mu jen tři minuty, aby po centru Ižvolta vyrovnal hlavou na 2:2. Čtvrt hodiny před koncem utkání pak šel Egert do souboje s Ižvoltem skluzem, a rozhodčí jeho zákrok posoudil jako penaltový. Ani druhou výhodou pokutového kopu domácí nepohrdli a Stratil střelou z bílého bodu překonal Krbečka: 3:2. Chvíli nato měl ještě šanci autor první branky Frýdku-Místku Krišto, ale na stavu 3:2 se už nic nezměnilo.

Ve 14. kole FNL šemíci přivítají na Žižkově v neděli 8. listopadu dopoledne soupeře z Varnsdorfu, v pátek 13. listopadu nastoupí v Českých Budějovicích a nakonec v sobotu 21. listopadu ve Vlašimi.


Asistent Milan Kopřiva: Tenhle zápas jsme rozhodně nemuseli prohrát. V první půli to vypadalo, že ho prohrát ani nemůžeme, ve druhé půli jsme si to ale vinou individuálních chyb všechno zvorali sami. Nejde jen o to, že proti nám byly nařízeny dvě penalty, ale také jaké chyby našich hráčů těmto situacím předcházely. Zkušenější tým by to zvládl za tři body, my jedeme domů s prázdnýma rukama. Při vší úctě k týmu Frýdku-Místku, zápas rozhodla jen a jen naše hloupost a chyby, které se na druholigové úrovni nemohou stávat.

Autor obou branek Tadeáš Madej: „Mám smíšené pocity – na jedné straně mě těší, že jsem dal dva góly, spíš ale převládá zklamání z toho, že jsme prohráli. Štve mě to. I remíza ve Frýdku-Místku by měla svoji cenu.“

Trenér Frýdku-Místku Luboš Berešík: „Všichni se těšíme z vítězství, na které jsme tak dlouho čekali. Je mi líto, že si ho nemohl užít i hlavní trenér Mikuláš Radványi, jemuž tímto přeji brzké uzdravení. Doufám, že se brzy vrátí mezi nás.“


MFK Frýdek-Místek – Slavoj Vyšehrad 3:2 (0:0)

FNL, 13. kolo.  

Branky: 69. a 75. Stratil (druhá z pen.), 51. Krišto z pen. – 48. a 59. Madej.  

Rozhodčí: Machálek – Vysloužil, Boček. ŽK: Ilko, Ďuriška, Krčula, Krišto – Egert, Madej.  

Diváků: 724.

Ve 22. min. neproměnil Jindráček (Vyšehrad) penaltu.

Frýdek-Místek: Mihalek – Švrček, Literák, Ďuriška, Ilko – Krišto – Krčula (57. Hykel), Bello (66. Stratil), Vašenda, Ižvolt (90. Ujlaky) – Vyskočil. Trenér Luboš Berešík.

Vyšehrad: L. Krbeček – Šimkovský (87. Matějka), Petrášek, T. Krbeček, Amegbor – Polanský (46. Madej), Cheremisin, Jindráček, Mysliveček – Smolák, Egert. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, Gregora a P. Novotný. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Foto: Jan Smekal

Fotogalerie z utkání: zde

 

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Podrazký (z toho 3 v Poháru FAČR)

3 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR), Madej

1 – Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Macháček (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

3 – Matějka (vše v Poháru FAČR), Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Egert, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR)

1 – Gregora (v Poháru FAČR), Jindráček, Kabele (v Poháru FAČR), Macháček, Kučera (v Poháru FAČR), Petrášek

 

video z utkání: https://www.youtube.com/watch?v=WTPGhCS4SUU&feature=youtu.be

foto z utkání: http://fm.denik.cz/galerie/fotbal-frydek-mistek-vysehrad.html

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...