INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bitvu s Varnsdorfem rozhodl Egert, Vyšehrad zvítězil 1:0!

„A“-muži – Před sezonou viděl kdekdo fotbalisty Slavoje Vyšehrad jako jasné adepty na poslední příčku tabulky, šemíci se ale chrabře perou o záchranu v soutěži, kterou nikdy předtím nehráli. Souboj s Varnsdorfem v neděli 8. listopadu na Žižkově měl mimořádný význam, protože soupeř ze Šluknovského výběžku přijel coby poslední tým pořadí FNL. Po obrovské a úporné bitvě se jej nakonec podařilo položit na lopatky - zápas rozhodl v 82. minutě Tomáš Egert a Vyšehrad se může těšit z vítězství 1:0 a posunu na 12. místo tabulky před exligové Dynamo České Budějovice, tedy svého nadcházejícího soupeře.

V sestavě opět chyběl záložník Schon a rovněž kvůli zranění či nemoci z ní vypadli Šimkovský s Amegborem. Nahradili je Novotný a Blažek, přičemž první z nich nastoupil v základní sestavě poprvé a druhý se vrátil po vypršení trestu za karty. Ke změně došlo ale i v bráně, kde se místo L. Krbečka objevil Štěpanovský.

Úvodních 20 až 25 minut hry přineslo spíš vzájemné testování sil soupeře, i když víc aktivity bylo přece jen na kopačkách hostujícího týmu. Do první šance se dostal ve 25. min. tvořivý záložník Varnsdorfu Martan, místo střely ale přihrával a obrana Vyšehradu balon odvrátila. Jurča pálil zpoza vápna vedle, Skwarczek trefil jen dobře postaveného Štěpanovského a ve 37. min. opět Martan, tentokrát už ve vyložené šanci, střelou bez přípravy minul bránu.

Tým Slavoje se dostal k vážnějšímu ohrožení branky hostí až pět minut před pauzou, kdy po přihrávce od Egerta postupoval zleva Mysliveček, vypálil z úhlu, jeho střelu ještě stihl tečovat brankář Porcal a balon se odrazil od tyče do pole! Chvíli nato opět Mysliveček ve skluzu minul prostor mezi třemi tyčemi.

Do třetice se obsadil Mysliveček do hlavní role šest minut po přestávce, kdy se objevil sám na vápně před brankářem hostí, Porcal ho ale vychytal. Odražený míč napálil Polanský do hradby těl ve žlutých dresech. V dalších minutách byl hodně vidět Blažek, který se také dostal v 62. min. do vyložené šance, ale přestřelil.

Tyto neproměněné příležitosti mohly šemíky mrzet, protože soupeř zvedl hlavu a začal obraně Vyšehradu zle zatápět. V čisté šanci se ocitl v 65. min. Makedonec  Đurđevič, ve skluzu směroval míč do brány, ale Štěpanovský předvedl jedinečný zákrok a balon kryl. O dvě minuty později tečoval Zbrožkovu střelu z úhlu, a ta lízla břevno! Zbrožek o několik minut později ještě hlavičkoval, ale vedle.

V 77. min. odcentroval zleva Polanský, hlavičkoval Egert a Porcala zachránila podruhé v tomto utkání tyč! Napotřetí už ho ale zradila. Madej, který byl na hřišti teprve sedm minut, v 82. min. zprava odcentroval a Egert tentokrát trefil do černého - s pomocí tyče se míč odrazil do brány, 1:0! Byl to rozhodující moment utkání, ve zbývajícím čase se už totiž nic významného nepřihodilo a domácí tým těsné vedení uhájil.

Šemíky čekají v tomto roce ještě dva zápasy FNL venku. V pátek 13. listopadu v 18 hodin nastoupí v Českých Budějovicích a nakonec v sobotu 21. listopadu v půl druhé odpoledne ve Vlašimi.

 

Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Pro nás je vynikající, že jsme utkání s posledním Varnsdorfem zvládli, za což zaslouží pochvalu a poděkování celý tým. Přístup hráčů k utkání byl takový, jaký si představujeme. Po dvou letech nastoupil k mistrovskému zápasu v profesionálním fotbale Petr Novotný a odehrál velmi dobré utkání. Martin Jindráček táhnul většinu našich akcí směrem dopředu, zatímco Tomáš Egert se po celou dobu srdnatě bil o každý, byť i zdánlivě ztracený míč, za což byl nakonec odměněn autorstvím gólu. Znovu nám vyšel tah s Tadeášem Madejem jako s žolíkem z lavičky a nelze opominout ani fakt, že velmi dobře zachytal Martin Štěpanovský. Tohle vše, podloženo,výkony a nasazením ostatních hráčů, nás přivedlo k vítězství. Varnsdorf možná působil fotbalověji, ale my jsme čekali na svoji šanci a dočkali se jí. Po takovém utkání můžeme jet do Budějovic s čistou hlavou, ale pokusíme se znovu bodovat.“

 Autor jediné branky Tomáš Egert: „Je to můj první gól nejen za Vyšehrad, ale v dospělém fotbale vůbec, protože jsem hrál až dosud obránce. Tadeáš Madej mi balon krásně posadil z centru přímo na hlavu, zapadlo to od tyče do brány. Vyměnili jsme si tak role z Frýdku-Místku, kde jsem zase já přihrával na dva góly Madymu. Je to ale nakonec jedno, kdo ten gól dal, důležitější je zisk tří bodů v tomto utkání. Podali jsme bojovný a opravdu týmový výkon, bylo znát, že se hraje utkání o šest bodů. Fotbalově na tom nejsme v této soutěži úplně nejlépe, takže musíme dál stavět hlavně na bojovnosti.“

 Záložník František Mysliveček: „Zápas jsme odjezdili po zadku a týmový výkon nakonec přinesl ovoce. Tak jako v předchozích zápasech jsme se v první půli hledali a čekali, s čím přijde soupeř. Zjistili jsme, že se sním dá hrát a ve druhé půli jsme utkání zaslouženě rozhodli ve svůj prospěch. Už v první půli to po mé střele brankář vytáhl na tyč, ve druhé půli jsem pak zahodil za stavu 0:0 vyloženou šanci. Ještě že pak dal Egi gól, jinak by mě tohle dlouho mrzelo, a vyčítal bych si to. Za obětavý a koncentrovaný výkon hlavně ve druhém poločase jsme si vítězství zasloužili. Bylo by skvělé přivézt nyní alespoň bod z Budějovic.“

Brankář Martin Štěpanovský: „Takhle se hraje o záchranu ve druhé lize! Dali jsme do utkání všichni všechno , a bylo tam i to srdíčko, které nám občas předtím chybělo. Podařilo se mi na Žižkově vychytat podruhé zápas na nulu, ale cennější jsou tři body, které mohou mít na konci sezony hodně velký význam. Byly tam z mého pohledu dva kritické momenty: jednou se mi to podařilo konečky prstů tečovat a balon skončil na břevně, podruhé mě trefil protihráč ve skluzu. Řekl bych, že k bojovnosti se postupně přidává fotbalovost, hlavně dvacetiminutový úsek ve druhé půli byl z naší strany velmi dobrý, vzešly z toho i šance. Příchod Madyho na hřiště ve druhé půli sehrál opět velmi důležitou roli - on teď jde výkonnostně hodně nahoru, a je to znát. Mrzí mě jen zranění hráče soupeře Daníčka po našem vzájemném střetu v první půli, přeju mu, aby se brzy uzdravil.“

Asistent Lukáš Plšek (Varnsdorf): „Jeli jsme do Prahy s jasnou představou o vítězství, bohužel nás ale znovu zradila koncovka, což se stále opakuje.  Ani přechod z obranné do útočné fáze není v našem podání právě ideální. Ve druhé půli se k tomu navíc přidaly hrubé chyby v obranné činnosti. Projevilo se to hlavně při inkasovaném gólu: padl totiž po centru, který se dal pokrýt.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Varnsdorf 1:0 (0:0)

FNL, 14. kolo.

Branka: 82. Egert.

Rozhodčí: Julínek – Caletka, Černý. ŽK: Egert, Mysliveček, Jindráček – Kodr.

Diváků: 588.


Vyšehrad: L. Krbeček – P. Novotný (85. Matějka), Petrášek, T. Krbeček, Polanský – Smolák (75. Madej), Cheremisin, Jindráček, Mysliveček – Egert, Blažek (90. Gregora). Na lavičce byli ještě připraveni brankář L. Krbeček a Kabele. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Varnsdorf: Porcal – Kvída, Kodr, Filip, Geissler – Martan, Schwarczek (78. Pajer), Zbrožek, Rudnytskyy (84. Halbich) – Daníček (16. Đurđevič) – Jurča. Trenér Roman Skuhravý.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Podrazký (z toho 3 v Poháru FAČR)

3 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR), Madej

1 – Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Macháček (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

3 – Matějka (vše v Poháru FAČR), Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Egert, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR)

1 – Gregora (v Poháru FAČR), Jindráček, Kabele (v Poháru FAČR), Madej, Macháček, Kučera (v Poháru FAČR), Petrášek

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...