INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na jihu Čech zatím bodovali všichni: vyjde to i šemíkům?!

„A“-muži Jeden zápas na stadionu tradičního prvoligového klubu už za sebou tým Slavoje Vyšehrad má: v říjnu se představil Pod lízátky v Hradci Králové, kde prohrál 0:3. Tentokrát si však chtějí šemíci odvézt mnohem lepší výsledek a především minimálně jeden bod ze Střeleckého ostrova. A proč také ne?! Vždyť Dynamo České Budějovice, které ještě v loňské sezoně hrálo nejvyšší soutěž, je jediným týmem FNL, který na podzim doma zatím nevyhrál. Bod si odsud odvezly Opava, Táborsko, Frýdek-Místek a Pardubice, všechny tři pak Ústí nad Labem a Sigma Olomouc B.

Nadcházející soupeř má sice jméno a tradici podloženou mnoha roky v I. lize (zatím nejlépe dvakrát 6. místo a 2x účast ve finále Českého poháru), má také ve svém středu velkou hvězdu Jana Šimáka (na snímku), ale také aktuální problémy.

Náš tým naposledy zdolal 1:0 Varnsdorf a nemá žádný důvod cítit se předem poražen. Tím spíš, když je v tabulce o stupínek výš než třinácté České Budějovice. Nejbližším cílem je tedy tento současný stav udržet.

„Po utkání s Varnsdorfem můžeme jet do Budějovic s čistou hlavou, ale určitě se pokusíme znovu bodovat,“ prohlásil asistent Milan Kopřiva. „Musíme dál stavět hlavně na bojovnosti,“ přidal se autor jediné branky proti Varnsdorfu Tomáš Egert. „Bylo by pro nás velmi povzbudivé přivézt nyní z Budějovic alespoň bod,“ zmínil záložník František Mysliveček.

Doma osmkrát za sebou nevyhráli

Před rokem touto dobou Dynamo porazilo v I. lize Baník Ostrava 1:0 a naposledy se radovalo z domácího vítězství 9. května, kdy zdolalo 1:0 Duklu Praha. V dalších osmi mistrovských zápasech na svém stadionu, včetně toho pohárového s Příbramí, už nevyhrálo.

Jihočeši skončili v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže poslední se ztrátou 11 bodů na záchranu, s I. ligou se rozloučili výpraskem 1:5 v Liberci. Přesto je kdekdo před startem FNL favorizoval na největšího adepta postupu, tím spíš, když se v létě objevil v kádru záložník Jan Šimák. Ale trenér František Cipro věděl své.

„Chceme zabudovat postupně do týmu co nejvíc našich mladých odchovanců. Sportovní cíle budou záležet na tom, jak se vyvine soutěž,“ prohlásil. Střízlivost byla na místě víc, než by si sám přál. V polovině října, po domácí prohře 1:3 s béčkem Olomouce a sérii nepříznivých výsledků, byl odvolán. Jenomže ani pak to nebylo lepší! V následujících čtyřech zápasech, pod vedením dvojice David Horejš – Pavol Švantner, totiž uhráli černobílí jen dva body za dvě domácí plichty.

Před týdnem remizovalo Dynamo před 857 diváky na Střeleckém ostrově 1:1 s Pardubicemi. Jihočechy poslal do vedení v 74. min. po přihrávce od kapitána Benáta Wermke, ale v 88. min. jim byl vyloučen Linhart a Korejec Kim chvíli nato vyrovnal.

„Nepochopím, že během dvou minut, co dostaneme červenou kartu, inkasujeme. Za takového stavu to musíme jakkoliv ukopat. Herně jsme se sice již určitě zvedli, ale srážejí nás lehké chyby, po kterých dostáváme nesmírně laciné branky. Sami se na jednu branku šílené nadřeme a naopak hrozně lehce inkasujeme. Dal jsem sice gól, to ano, přesto jsem nešťastný. Je to totiž stále dokola. Pořád si říkáme, příště už musíme vyhrát, a pořád nic. Jeden bod je málo,“ řekl pro klubový web Roman Wermke.

„Už jsme měli připravené střídání, kdy měl Jurdík nahradit právě Linharta. Ten se ale v tu chvíli nechal vyloučit a vzápětí jsme si dali prakticky sami vyrovnávací gól, kdy míč propadl přes naše beky a dostal se k soupeři,“ hořekoval trenér David Horejš. Své svěřence ale i tak pochválil, že nechali na hřišti všechno. „Soupeře jsme přehrávali,“ zdůraznil.

Pardubičtí to ale viděli zcela jinak. „Utkání bylo vyrovnané, remíza spravedlivá. Zaslouženě jsme vyrovnali, výsledek 1:1 odpovídá předvedené hře. A to nám chyběl klíčový hráč Jeřábek, což pro nás byla citelná ztráta,“ uvedl trenér Východočechů Jaroslav Michal.

Místo pátku se hraje až v neděli

Utkání Dynamo České Budějovice – Slavoj Vyšehrad se mělo hrát původně již v pátek večer, Jihočeši ale požádali o dvoudenní odklad, a tak se uskuteční v neděli 15. listopadu ve 13.30 hod. Hlavním rozhodčím je Martin Nenadál z Křelovic u Pelhřimova, na čarách mu budou asistovat Vít Melichar z Velkého Oseku a Ondřej Kožár z Tachova.

Na stejné úrovni mistrovských soutěží se ocitly oba kluby již v šedesátých letech, kdy působily shodně v divizi, ale v jiných skupinách, takže jsme na sebe s Dynamem dosud nenarazili. K přímé konfrontaci došlo zatím jen s B-týmem soupeře.

K poslednímu vzájemnému měření sil došlo v sezoně 2009/10 v ČFL. Na podzim vyhráli doma šemíci 3:0, na jaře skončil zápas České Budějovice B – Vyšehrad remízou 1:1 (branky: 8. Klavík – 13. Kubík). Náš tým vedl trenér Jiří Formánek a v tehdejším českobudějovickém utkání nastoupil v sestavě: Víšek – Budějský, Obermajer, Pospíšil, Nosek – Jurčík (65. M. Chalupa) – Frohna, Matuszny (84. Houštecký), O. Dubský, T. Dubský – Kubík (74. Zhubi). Zajímavostí je to, že autor gólu Dynama B Adam Klavík se zkoušel letos v létě prosadit do kádru Slavoje Vyšehrad, ale neuspěl.

V sobotu dopoledne U 19, po ní juniorka

Naše U 19 přivítá v sobotu v 10 hodin ve svém posledním letošním domácím vystoupení Chrudim, druhý tým tabulky České ligy staršího dorostu. O týden později nastoupí ještě svěřenci trenéra Františka Myslivečka na hřišti posledního Kolína.

Po starších dorostencích nastoupí juniorka Vyšehradu, jež se v podzimní derniéře I. A třídy střetne s Ďáblicemi a pokusí se nejen vylepšít své bodové konto, ale i katastrofální bilanci ze vzájemných soubojů. S tímto soupeřem totiž prohrála již osmkrát za sebou. Nebude to ani tentokrát snadné, Ďáblice jsou totiž druhé v tabulce, zatímco Vyšehrad B předposlední.

Starší žáci hrají v sobotu na Kladně. Mladší přípravka se utká v sobotu v Krči s Aritmou.

 

Soupiska Dynama České Budějovice

BRANKÁŘI: Zdeněk Křížek (1983), Kamil Hajdušek (narozen 1994)

OBRÁNCI: Aleš Dvořák (1992), Jiří Funda (1995), Tomáš Hájovský (1982), Jakub Hric (1991), Ondřej Karafiát (1994), Everson Lima (1986, Brazílie), Pavel Novák (1989), Michal Řezáč (1996), Filip Vaněk (1996)

ZÁLOŽNÍCI: Petr Benát (1980, kapitán mužstva), Lukáš Buchvaldek (1996), Jan Hála (1996), Jakub Pešek (1993), Jan Šimák (1978), Roman Wermke (1994)

ÚTOČNÍCI: Milan Jurdík (1991), Richard Kalod (1984), Zdeněk Linhart (1994)

 

Letní změny v hráčském kádru Dynama ČB

ODEŠLI: Tomáš Fryšták, Michal Škoda, Adam Varadi, Martin Chrien, Ladislav Volešák, Pavel Eliáš, Tomáš Janotka (všichni konec hostování), Jaroslav Machovec, Michal Klesa (oba konec smlouvy), Jiří Kladrubský (přestup Kalloni – Řecko), Roman Lengyel (ukončení činnosti), Matej Podstavek (přestup Fredericia/Dánsko)

PŘIŠLI: Jan Šimák (Bohemians Praha), Everson Lima (přestup z Brazílie), Jakub Hric (Táborsko), Milan Jurdík, Ondřej Karafiát (hostování ze Sparty), Roman Wermke (návrat z Mostu), Martin Held (návrat z hostování v Písku)


Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová s novým dresem Dynama České Budějovice.

Foto: Jan Škrle a Radka Doležalová

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...