INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dynamo jelo na plné obrátky, vypínač od něj šemíci nenašli

„A“-muži Výkon nepříliš kompatibilní s druhou nejvyšší soutěží podali šemíci v neděli 15. listopadu na stadionu exligových Českých Budějovic. Černý den pod Černou věží dopadl nakonec ještě přijatelnou porážkou 0:2, dá-li se vůbec jakákoliv prohra nazvat přijatelnou. Je třeba si však přiznat, že mohla být vyšší, domácí Dynamo totiž nasadilo od první minuty vysoké tempo a vypracovalo si i řadu šancí.

Jako přízrak pronásleduje v poslední době tým Vyšehradu bývalý reprezentant Jan Šimák, a tato konfrontace dopadá vždy v jeho prospěch. Nejprve to bylo loni v červenci v Krči, kde nastoupil v pohárovém utkání za Táborsko, potom v říjnovém duelu ČFL na Vyšehradě v dresu Bohemians Praha a letos v květnu v odvetě na Střížkově. To dal brankáři Procházkovi neskutečný gól z trestného kopu, aby si nyní tenhle kousek zopakoval v černobílém dresu Dynama. A ke všemu z větší vzdálenosti. Byla to zase exkluzivní trefa.

Běžela 12. minuta, rozhodčí Váňa odpískal faul Novotnému a míč si postavil k exekuci trestného kopu Šimák. Ostrou ranou, projektilem trefil do vzdálenější šibenice Štěpanovského brány: 1:0.

Stav na ukazateli skóre přitom mohl být obrácený, protože těsně předtím, po centru Myslivečka, se probil zleva před brankáře Křížka Blažek, střelou z úhlu ale bohužel netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Druhou šanci hostujícího týmu měl ve 34. min. po další přihrávce od Myslivečka Smolák, střelou bez přípravy ale trefil jen prostor, který bezpečně vykryl gólman Křížek.

Domácí měli ovšem zřetelnou územní převahu i víc šancí. Svůj náskok pojistili sedm minut před poločasem, kdy se dostal k odraženému míči Pešek a střelou podél brankáře hostí zvýšil na 2:0.

Jihočeši pokračovali v aktivní hře i po změně stran, kdy nadále tahali za delší konec, skóre z první půle se už ale nezměnilo. Nováček soutěže na ligovém stadionu (oba týmy dělily ještě letos na jaře dva soutěžní stupně) zvedl hlavu zhruba v polovině druhé půle, směrem dopředu byl však příliš jalový na to, aby se dal zápas alespoň zdramatizovat.

V té době také vystřídal Polanského Matějka, přišel tedy na poslední čtvrtinu utkání, ale beztak nedohrál. Znovu přišel ke zranění v obličeji a musel odstoupit. Poprvé od pohárového utkání v Braníku se dostal na hřiště v dresu A-týmu i někdo z dorostu: pět minut před koncem kapitán našeho týmu U 19, záložník Rodina. Pro něho to byla samozřejmě premiéra ve FNL. Dosáhnout alespoň čestného úspěchu se nepodařilo, včetně pohárového utkání s Jabloncem tak vyšel náš tým podeváté v sezoně střelecky naprázdno.

Šemíky čeká v tomto roce už jen zápas 16. kola na stadionu dvanácté Vlašimi. Hraje se v sobotu 21. listopadu od půl druhé odpoledne.


Asistent Milan Kopřiva: „S takovým přístupem a bojácným výkonem nemůžeme uspět ani v I. A třídě, natož pak ve druhé lize. Nic z toho, co jsme si před zápasem předsevzali, jsme nesplnili. Chybovali jsme při obsazování protihráčů, selhali jsme ale především jako celý tým. A to nás ještě podržel brankář Štěpanovský, který jako jediný snese měřítko. Naopak naše šance dát gól byly minimální. Výsledek 0:2 v náš neprospěch je z našeho pohledu ještě dobrý, mohli jsme prohrát klidně víc. Jediným pozitivem je to, že do utkání zasáhl náš dorostenec Rodina, který měl elán a chuť. Čeká nás ještě zápas ve Vlašimi, kde se ale musíme prezentovat naprosto odlišným výkonem a přístupem.“

Brankář Martin Štěpanovský: „Budějovice nás sfoukly jako svíčku, protože jsme jim to hrozně moc usnadnili. Už samotný vstup do utkání byl z naší strany bojácný, celkově katastrofální. Dostal jsem první gól od Šimáka, byla to rána do šibenice. Znovu prokázal, že je rozdílovým hráčem. Druhý gól padl po odraženém míči, který se dostal šťastně k domácímu hráči Peškovi. Máme příliš velké výkyvy, na Žižkově velmi dobré výkony proti Jablonci, Pardubicím  i Varnsdorfu, a teď tohle. Takhle se nebojuje o záchranu, každý z nás si musí sáhnout do svědomí. Za týden ve Vlašimi musíme ze sebe dostat všechno, nijak se nešetřit a hrát s vědomím, že jde o moc důležitý zápas pro Vyšehrad i pro nás všechny.“

David Horejš (trenér Dynama ČB): „Utkání se mi konečně hodnotí dobře. Jsem hrozně rád, že jsme dokázali naplno bodovat. Byli jsme od prvních minut aktivnější a mohli přidat víc branek.“

 

Dynamo České Budějovice – Slavoj Vyšehrad 2:0 (2:0)

FNL, 15. kolo.

Branky: 12. Šimák, 38. Pešek.

Rozhodčí: Váňa – Melichar, Kožár. ŽK: Šimák, Jurdík – Cheremisin, Jindráček, Blažek, P. Novotný.

Diváků: 678.


České Budějovice: Křížek – Karafiát, Hric, Hájovský, Vaněk – Řezáč, Benát – Wermke (80. Bálek), Šimák (90. Markytán), Pešek – Jurdík (86 Funda). Trenér David Horejš.

Vyšehrad: Štěpanovský – P. Novotný, T. Krbeček, Petrášek, Polanský (67. Matějka, 85. Rodina) – Smolák, Cheremisin, Jindráček, Mysliveček – Egert, Blažek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář L. Krbeček, Gregora, Kabele a Madej. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

Foto: Pavel Kačerovský

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...