INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Odhodlaný gólman: Musíme ze sebe dostat ve Vlašimi vše!

„A“-muži Poslední zápas a tudíž poslední příležitost vybojovat v tomto roce druholigové body. Fotbalovou národní ligu čeká o víkendu letošní derniéra v podobě předehrávaného 16. kola. Slavoj Vyšehrad se představí v sobotu od půl druhé odpoledne ve Vlašimi a půjde o souboj dvanáctého se čtrnáctým týmem tabulky. Oba týmy mají 12 bodů, stejně jako mezi nimi třináctý Frýdek-Místek. Poslední Varnsdorf jich má 11.

Tak jako u všech dvojic v tomto kole, oba soupeři už na sebe narazili ve 2. kole v srpnu. V žižkovském utkání se ujali šemíci vedení gólem Smoláka, ještě do poločasu vyrovnal Hronek a vítězný gól Vyšehradu vstřelil v 79. min. Podrazký. Tým s blankytnými dresy tak oslavil svůj historicky první bodový zisk v profesionální soutěži. Později ještě položil na lopatky i týmy Pardubic (aktuálního přemožitele Sparty v poháru) a Varnsdorfu, naposledy si ale přivezl porážku 0:2 z Českých Budějovic – po výkonu, který byl hodně vzdálen očekávání.

„Ve Vlašimi se musíme prezentovat naprosto odlišným výkonem a přístupem,“ uvedl stručně asistent Milan Kopřiva. „Musíme ze sebe dostat všechno, nijak se nešetřit a hrát s vědomím, že jde o moc důležitý zápas pro Vyšehrad i pro nás všechny hráče,“ doplnil brankář Martin Štěpanovský.

Vlašim dokázala porazit doma Táborsko a Olomouc B, kromě toho uhrála šest remíz. Naposledy ale prohrála velmi důležité utkání ve Frýdku-Místku 1:2. Chybělo jí však šest hráčů. „Na to se nemůžeme vymlouvat,“ řekl trenér Vlastimil Petržela. „V kádru jsou další fotbalisté, kteří chybějící měli nahradit. Zápas jsme prohráli ze dvou střel na naši brance, to je neskutečné. Domácí tým jsme sice zaskočili svojí agresivní hrou, to je holt fotbal. Šance, co jsme měli, se však musejí proměňovat.“ Právě o nevídané agresivitě, ale na straně soupeře, hovořil trenér Petržela po prvním vzájemném utkání Vyšehrad – Vlašim…

Kvality jeho týmu ale uznal i frýdecký trenér Luboš Berešík. „Vlašim určitě nebude hrát o záchranu, je to výborný soupeř, o kterém jsme věděli, že nás budou aktivně napadat. Důležité bylo, že jsme konečně vstřelili první branku my, to nám moc pomohlo.“

Vlašim hrála ve Frýdku-Místku v této sestavě: Budinský – Breda, Štochl, Hell, Vondra – Reiter (57. Průcha), Tarczal, Vebr, Hašek, Kučera (61. Janda) – Hronek. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi góly Hronek.

Utkání Graffin Vlašim – Slavoj Vyšehrad se uskuteční v sobotu 21. listopadu ve 13.30 hod. Řídit je bude je plzeňský arbitr Jiří Houdek, na čarách mu budou asistovat Pavel Vlasjuk z Rakovníku a Stanislav Pochylý z Kroměříže.

Kromě A-týmu nastoupí k mistrovskému utkání ještě naši starší dorostenci a starší žáci. U 19 hraje v neděli v 10 hodin na hřišti posledního Kolína. U 15 čeká na Vyšehradě v sobotu od 10 hodin derby s Motorletem, čtvrt hodiny před polednem se utkají týmy U 14.

 

Soupiska FC Graffin Vlašim

BRANKÁŘI: Viktor Budínský (narozen 1993), Vojtěch Vorel (1996)

OBRÁNCI: Jan Vondra (1995), Martin Toml (1995), Jiří Petrů (1985), Jakub Štochl (1987), Martin Nový (1993), Petr Breda (1993), Michal Hell (1991)

ZÁLOŽNÍCI: Ondřej Brejcha (1994), Ladislav Vopat (1994), Jakub Nečas (1995), Rudolf Reiter (1994), Jakub Moravec (1996), Lukáš Vebr (1983, kapitán mužstva), Adam Kučera (1993), Ondřej Průcha (1983), Ladislav Janda (1989), Petr Hronek (1993)

ÚTOČNÍCI: Karel Hejný (1992), Martin Hašek (1995), Jan Jícha (1985), Tomáš Matějka (1987)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...