INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Co lze na hře A-týmu zlepšit?! Vše, tvrdí trenér Jiří Novotný

„A“-muži S šéfem FK Slavoj Vyšehrad a současně trenérem A-mužstva Jaroslavem Klímou se zná Jiří Novotný už z doby, kdy oba společně působili jako hráči ve Spartě. Proto byl také v srpnu osloven, když bylo potřeba přivést kouče s licencí, již vyžaduje FAČR pro Fotbalovou národní ligu. Společně s dalšími členy realizačního týmu oba udělali, co bylo v jejich silách, aby mužstvo připravili co nejlépe na zápasy v profesionální soutěži.

„Z mého pohledu můžeme být rádi za podzimní zisk dvanácti bodů. Odehráli jsme to s fotbalisty, kteří dosud působili většinou v ČFL, navíc někteří zkušenější hráči už během rozehraného podzimu z Vyšehradu odešli. Nebylo to vůbec snadné, museli jsme poslat do hry opravdu velké množství hráčů, tím spíš jak přibývala četná zranění. Všechna tři podzimní vítězství byla hodně vydřená. Cením si hlavně toho s Varnsdorfem, to byl zápas skutečně o šest bodů,“ zmínil Jiří Novotný. Na druhou stranu ho mrzí bodové ztráty proti třem moravským soupeřům: konkrétně doma s Opavou a v Třinci mohly být docela dobře místo remíz výhry a také ve Frýdku-Místku, kde šemíci prohráli 2:3, se dalo určitě bodovat.

„Nezkušenost nás stála několik bodů,“ zmínil 45letý český rekordman v počtu mistrovských titulů, kterých získal se Spartou 14. Sám má nepřeberné zkušenosti z hráčské kariéry, Vyšehrad je ale jeho prvním trenérským angažmá ve velkém fotbale. „Chci využít v praxi svoji trenérskou licenci, a Vyšehrad mi to umožnil. S celým realizačním týmem jsme našli hned společnou řeč, nejen s Jardou Klímou, ale i Milanem Kopřivou a ostatními. Vůči klubu jsem si tedy utvořil vztah a rozhodně mám zájem tady pokračovat i nadále, abych pomohl k záchraně ve druhé lize.“

Stěžovat si nemohou ani hráči, kterým bývalý stoper národního mužstva sděloval své zkušenosti, postřehy a možnosti optimálního řešení v přímé návaznosti na konkrétní herní situace. Vysvětloval trpělivě, a stejně tak všechny povzbuzoval. Třeba i po zápasech, které nevyšly podle představ. V takových chvílích není zvlášť pro trenéra jednoduché překousnout zklamání z výsledku.

Na čem je ale potřeba teď v zimní pauze zapracovat?!

„Na všem, tedy co se týká herního projevu mužstva. Zlepšit musíme všechno. Nejde jen o útočnou fázi hry, kdy jsme nastříleli v patnácti zápasech pouze deset gólů, ale také ostatní herní aspekty. Už teď na tom pracujeme a probíráme možnosti příchodu posil, abychom byli na jaře konkurenceschopní. Ohrožena sestupem je celá druhé polovina tabulky včetně Budějovic. Naše šance na záchranu je obrovská, a my ji rozhodně nechceme promarnit – to je náš společný úkol a cíl. Tím spíš, že letos sestupuje pouze jeden tým,“ zmínil Jiří Novotný, který se také věnuje fotbalové akademii mládeže ve Vestci, dále je patronem reprezentační dvacítky a má i další fotbalové aktivity. Nemluvě o tom, že stále aktivně hraje.

Již tuto sobotu 28. listopadu odpoledne se uskuteční na Vyšehradě první ročník turnaje fotbalových legend a osobností z oblasti showbyznysu pod názvem Josef Masopust Masters Cup. Jiří Novotný nastoupí za Spartu, podobně jako o měsíc později v halovém turnaji internacionálů a Silvestrovském derby. Zúčastní se i pražského turnaje internacionálů v dresu Kozlovny Ládi Vízka.

V pondělí 30. listopadu dopoledne ale bude znovu v trenérské roli na Vyšehradě. „Čeká nás s A-týmem dvoutýdenní přípravný meziblok, kde už by se mohli objevit na zkoušku i někteří noví hráči. Konkrétní jména ale zatím prozrazovat nebudeme, na to je čas. Během těchto dvou týdnů se zde také odehrají dva zápasy proti juniorce Sparty. Jednou by to měla být Aritma, podruhé Vyšehrad,“ upřesnil Jiří Novotný.

 

Jiří Novotný

narozen: 7. dubna 1970 v Praze

výška: 181 cm, váha: 80 kg

herní pozice: obránce

kariéra: Baník Stochov, Sparta Praha (1984 až 1999), Slovan Liberec, Sparta Praha, Rubin Kazaň, Baník Most, Chmel Blšany, Ružomberok, Dukla Praha, Všenory, Mnichovice

v tuzemské I. lize: 405 zápasů a 31 gólů

v ruské lize: 46 zápasů a 9 gólů

ve slovenské lize: 29 zápasů a 3 góly

v evropských pohárech za Spartu: 83 zápasů a 5 gólů

reprezentace: 34 zápasů a 2 góly (po jednom Turecku a Slovensku)

zajímavost: držitel čtrnácti titulů mistra republiky se Spartou (český rekord)

 

Jiří Novotný na Wikipedii: zde


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...