INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíky sezobnul Špaček: 0:3

„A“-mužiPrvní z dvojice prosincových přípravných duelů s juniorkou Sparty Praha nedopadl pro tým Slavoje Vyšehrad moc dobře. Na domácí umělce šemíci podlehli suverénovi juniorské ligy 0:3, když všechny tři branky vstřelil záložník Jan Špaček. Kapitán mladých hráčů v rudých dresech si tak dal sobě sama dárek k 19. narozeninám, které měl dva dny před zápasem.

V modrém dresu domácího týmu se objevila řada zbrusu nových hráčů: Jan Prosek a Filip Drobílek, kteří hráli dosud ČFL za Štěchovice, dále Jakub Šindelář z Příbrami a potažmo Králova Dvora, v útoku pak Ondřej Kraják, jenž působil na podzim v Unionu 2013 Nový Bydžov. Po změně stran se zapojili do hry i sparťanský brankář Roberto Pellegrini, který chytal na podzim divizi za Admiru, Radek Dvořák z Velvar a Martin Grospič z divizního Nymburku.

V první půli hájil bránu šemíků Jan Procházka, jenž se na podzim vrátil z Českého Brodu a zbytek první poloviny sezony dochytal za juniorku Vyšehradu. Tentokrát ale musel čelit mnohem většímu nebezpečí než v I. A třídě. Svěřenci trenéra Michala Horňáka prokazoval své kvality a snadněji se dostávali do šancí. V 17. min. také načal skóre svým prvním gólem Špaček: 0:1.

Ve 25. min. se po Myslivečkově rohu dostal do šance stoper Matějka. Hlavičku kmenového hráče Sparty však stihla obrana soupeře ještě před čarou zblokovat. Vzápětí po dalším centru zprava hlavičkoval na zadní tyči Madej, ale byl příliš tísněn a balon minul bránu.

Po půlhodině hry vyslal nečekanou střelu z 25 metrů Mysliveček a balon se odrazil od břevna! Nebýt brankářovy teče, skončil by v síti rudých. Minutu nato odstoupil ze hry se svalovým zraněním kapitán Tomáš Krbeček.

Po změně stran došlo logicky k prostřídání sestavy, v níž se kromě nových hráčů objevil i navrátilec Robin Zimmermann.

V 57. mohli dát mladí sparťané po rohu druhý gól, čistou gólovou šanci ale promarnili. Trvalo jen minutu a naopak vyrovnání měl na kopačce Grospič. Nymburská posila trefila z levé strany hřiště ostrou křížnou ranou tyč! A znovu to bylo s tečí brankáře – nebýt jí, balon skončil v síti. O čtyři minuty později se prezentoval nepříjemnou střelou i Dvořák, již brankář Sparty vyrazil.

V polovině druhé půle střelou po zemi podruhé skóroval Špaček: 0:2. V 79. min. překvapil obranu Vyšehradu i brankáře Pellegriniho dlouhým lobem zprava opět Špaček, a uzavřel tak svůj hattrick: 0:3. Využil tak dokonale toho, že gólman v tu chvíli mnoho neviděl proti ostrému zimnímu slunci, míč letící zhora navíc zapadl přesně do růžku na vzdálenější tyči.

Odveta na sebe nenechá dlouho čekat. Další přípravné utkání Slavoj Vyšehrad – Sparta junioři se uskuteční ve středu 9. prosince znovu na našem stadionu od 11 hodin. V rozmezí necelých čtyř měsíců to bude ale už třetí vzájemné přípravné měření sil s juniorkou Sparty – poprvé se totiž hrálo už 24. září na Strahově, přičemž tehdejší zápas skončil remízou 4:4.

Asistent Milan Kopřiva: „Prohráli jsme vysoko 0:3, protože mladí hráči Sparty vytěžili z minima maximum, zatímco my jsme nastřelili břevno a tyč. Náš výkon byl nesourodý, ale takových zápasů bude v zimní pauze víc. Už dnes jsme postavili hodně nových hráčů a zkoušet budeme i nadále. Chceme sem přivést fotbalisty, kteří dokážou zkvalitnit naši hru – takové, aby měli jako posily pro Vyšehrad význam.“

 

Slavoj Vyšehrad – Sparta Praha junioři 0:3 (0:1)

Branky: 17., 68. a 79. Špaček.

Rozhodčí: Opočenský – Cichra, Trska. ŽK: Šindelář (Vyšehrad).

Diváků: 60.

Vyšehrad 1. poločas: Procházka – Prosek, Matějka, T. Krbeček (32. Cheremisin), Šindelář – Polanský, Schön, Mysliveček – Drobílek – Kraják, Madej.

Vyšehrad 2. poločas: Pellegrini – Prosek, Matějka, Cheremisin, Mysliveček (75. Kraják) – Zimmermann, Schön, Dvořák – Drobílek (69. Madej) – Grospič, Telvák. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...