INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Švancara: Bylo by fajn, kdyby Tipsport ligu vyhrál Vyšehrad!

„A“-muži – Za hojné účasti sportovních novinářů se uskutečnila ve středu 6. ledna 2016 v restauraci Arrosto Ristorante na stadionu FK Slavoj Vyšehrad tisková konference. Tématem byla nadcházející Tipsport zimní liga, jejímž letošním centrem je právě náš stadion. Uskuteční se zde jedna ze čtyř základních skupin za účasti Bohemians 1905, Jihlavy, Táborska, domácího Slavoje Vyšehrad (další tři skupiny budou mít dějiště v Mladé Boleslavi, Olomouci a Vyškově) a pak také Final Four: v sobotu 23. ledna semifinále, o den později pak utkání o třetí místo a finále.

„Jednu ze skupin Tipsport zimní ligy jsme už na Vyšehradě pořádali, teď k tomu přibude ještě Final Four. Velmi si toho vážíme, protože jde jednoznačně o nejvýznamnější zimní fotbalovou soutěž v zemi. Rádi bychom hráli v základní skupině důstojnou roli, pokusili se o překvapení na účet favoritů a postoupili,“ uvedl přítomný zástupce pořadatelského klubu, sekretář FK Slavoj Vyšehrad Oleg Martinec. Do Final Four postoupí vítězové skupin.

Turnaj začíná již v pátek 8. ledna zápasem Mladé Boleslavi s Pardubicemi a skončí 24. ledna. Odehraje se tedy v rekordně krátké době sedmnácti dní. Podle ředitele turnaje Aleše Koláře je to kvůli brzkému startu nejvyšší soutěže: ta začne již v polovině února, vzhledem k účasti českého národního týmu na EURO 2016 ve Francii.

Ve skupině Tipsport zimní ligy týmy za každý získaný bod získají 5 tisíc korun, ve Final Four to bude 22 tisíc a za penaltový rozstřel dostanou dalších 10 tisíc. Prize money činí čelkem 624 tisíc korun.

Tiskový mluvčí společnosti Tipsport Lubomír Ježek zmínil, že v turnaji je velmi obtížné hledat favorita: možná Mladá Boleslav, možná další prvoligové týmy. Top-týmy jako Plzeň, Sparta nebo Slavia zde nehrají. Na triumf Slavoje Vyšehrad je sázkový kurz 30:1.

„Byl by to hezký příběh, pokud by právě nováček Vyšehrad Tipsport ligu vyhrál. Těším se na soutěž a překvapení v tomto duchu. Minulost turnaje byla plná podobných příběhů,“ zmínil patron turnaje Petr Švancara. Osmatřicetiletý fotbalový šoumen nyní hraje za divizní Blansko, ihned si ale vybavil, kdy hrál na našem stadionu naposledy. Je to už přitom více než sedm let.

Bylo to v září roku 2008 a tehdy třetiligový Vyšehrad v utkání 2. kola poháru nečekaně zdolal prvoligovou Viktorii Žižkov 2:1. Šemíci vedli góly Radka Šourka a Kamila Matuszného už 2:0, až v 90. minutě snížil z penalty právě Petr Švancara: „Ano, vzpomínám si na ten zdejší zápas. Mrzela mě tehdy nejen porážka, ale i to, že byl kvůli ní odvolán trenér Griga.“

Na Vyšehrad má ale „Švanci“ i veselejší vzpomínky: „Zrovna v této místnosti v restauraci jsem se loučil před lety s pražskými kamarády se svobodou, těsně před svatbou. O půlnoci jsme pak vyběhli na vyšehradské hřiště z restaurace zahrát si potmě fotbal.“

Na zápas s Vyšehradem v sobotu 16. ledna se těší trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník: „Bude to takové malé pražské derby. Naši fanoušci tady budou téměř jako doma, to je určitě skvělé. Jistě nás přijdou opět v hojném počtu povzbudit a my chceme postoupit do Final Four.“ Podle odhadu Olega Martince by na tato utkání mohla dorazit na Vyšehrad návštěva šesti set až sedmi set fanoušků zelenobílých.

Loni vyhrál Tipsport zimní ligu Hradec Králové, v dosavadních osmnácti ročních se ale nikomu nepodařilo prvenství obhájit. Finálový zápas odvysílá ze záznamu v pondělí 25. ledna od 22.30 hod. ČT Sport.

 

Zápasy Tipsport ligy na Vyšehradě

Sobota 9. ledna 11.00 Bohemians 1905 - Táborsko.

Úterý 12. ledna 11.00 Vyšehrad – Táborsko, 13.00 Bohemians 1905 – Jihlava.

Sobota 16. ledna 11.00 Vyšehrad – Bohemians 1905, 13.00 Jihlava – Táborsko.

Úterý 19. ledna 13.00 Vyšehrad – Jihlava (přímý přenos na internetové TV Tipsport).

Sobota 23. ledna 11.00 první semifinále, 13.30 druhé semifinále.

Neděle 24. ledna 11.00 utkání o 3. místo, 13.30 finále. Celé Final Four bude vysílat živě internetová TV Tipsport.

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...