INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První zápasový test přípravy: remíza 1:1 s ligovou Příbrami

„A“-muži – Remízou 1:1 fotbalisté Slavoje Vyšehrad zakončili rok 2015 a týmž výsledkem vkročili i do nového roku 2016. Zatímco v prosinci byla soupeřem šemíků juniorka Sparty, v sobotu 9. ledna Příbram, tj. deváté mužstvo tabulky nejvyšší soutěže. Trenéři Vyšehradu poslali do hry v obou poločasech dvě různé jedenáctky. Branky padaly až po změně stran: domácí tým se ujal v 63. minutě zásluhou Františka Myslivečka vedení, to mu ale vydrželo jen čtyři minuty, než vyrovnal Roman Bednář, fotbalista s osmi reprezentačními starty na svém kontě.

Vedle kvintetu Jan Prosek, Filip Drobílek (oba přišli ze Štěchovic), Luboš Soldát, Jakub Šindelář (oba dosud Králův Dvůr) a Ondřej Kraják (Union 2013), pěti hráčů, kteří se objevili už v prosincových přípravných duelech s juniorkou Sparty, obléklo blankytný dres vůbec poprvé hned sedm úplně nových fotbalistů: Miloslav Strnad, Luboš Tusjak (oba hráli na podzim za Táborsko), Pavel Vyhnal (Slavia), Jan Kvída (Varnsdorf), Ondřej Brejcha (Vlašim), Miroslav Mareš (Viktoria Žižkov) a Joel Tuvedila M´Pongo (Nový Bor).

Robin Zimmermann (Tuchoraz) už dříve za Vyšehrad hrával, zatímco brankář Peter Gabriš (dříve Bohemians 1905 a Meteor) nastoupil loni 1. března za juniorku Vyšehradu v přípravném utkání se Sokolem Nespeky.

Právě Gabrišovi se podařilo v první půli zápasu s Příbramí uhájit čisté konto, a to i díky zodpovědné hře spoluhráčů v poli. Šemíci měli do poločasu dva slibné náznaky gólových šancí. Po dvaceti minutách hry a autovém vhazování Vyhnal líznul balon hlavou a Tusjak střelou bez přípravy minul. Ve 38. min. potom Egert odcentroval z pravé strany, k odraženému míči se dostal Drobílek a bombou pálil těsně vedle.

Po změně stran došlo ke kompletnímu prostřídání domácí sestavy: zatímco v první půli se ocitl na hřišti jediný hráč z podzimního kádru (Egert), v té druhé šest (Gregora, Petrášek, Kabele, Kučera, Mysliveček, Madej).

V 54. min. brankář Procházka chytil ostrou střelu hostujícího Hnaníčka, zatímco na druhé straně po centru Gregory Strnad hlavičkoval na zadní tyči v záklonu vedle. V 62. min. exreprezentant Bednář po rohu hlavičkoval z malého vápna nad Procházkovu bránu.

Nedáš – dostaneš, a tak udeřili šemíci. Strnad posunul míč na Kabeleho, ten jej zatáhl podél pravé lajny, přesně odcentroval a nabíhající Mysliveček střelou bez přípravy trefil: 1:0! Byl to jeho třetí gól za Vyšehrad, přičemž ty předchozí dva vstřelil loni v červenci na Vltavínu (příprava) a v Braníku (pohár). Chvíli nato mohl vést domácí tým už o dva góly, po dalším centru Kabeleho opět hlavičkoval Strnad, ale metr nad.

Vedení vydrželo Slavoji jen čtyři minuty. Příbramská posila ze Sparty Moravec rozehrála trestný kop a Bednář v 67. min. hlavou srovnal na 1:1.

Ve zbývající čtvrtině utkání měli blíž ke vstřelení druhé a vítězné branky hosté, a to hlavně v 73. min. Vyznamenal se však brankář Procházka, když kryl Pilíkův dobře mířený trestný kop k tyči i následnou Bednářovu dorážku zblízka. Tři minuty nato gólman Vyšehradu včasným vyběhnutím zneškodnil šanci Gešnábela. Dvě minuty před koncem utkání se ještě tlačil do zakončení Strnad, příbramský stoper Chaluš jej ale o možnost dát vítězný gól skluzem připravil.

Šemíky nyní čekají tři zápasy ve skupině Tipsport zimní ligy: v úterý 12. ledna od 11 hodin s Táborskem (7. tým tabulky FNL), v sobotu 16. ledna rovněž od 11 hodin s Bohemians Praha 1905 (13. tým I. ligy) a v úterý 19. ledna od 13 hodin s Jihlavou (14. tým I. ligy), všechny doma na Vyšehradě.


Asistent Milan Kopřiva: „Remíza s prvoligovým soupeřem je pro nás velmi dobrým výsledkem. Po necelém týdnu společné přípravy a s mnoha novými hráči v sestavě jsme zejména v první půli podali kvalitní výkon, dokázali plnit to, co jsme si předsevzali a dostali se i do dvou šancí či pološancí. Po změně stran Příbram nasadila svoji silnější sestavu a paradoxně v době, kdy začínala získávat navrch, jsme šli do vedení – po krásné kombinaci přes Strnada, Kabeleho a zakončujícího Myslivečka. Hrozili jsme hlavně po centrech z pravé strany, ale brzy jsme vinou nedůrazu ve středu obrany inkasovali po standardce vyrovnávací gól od Bednáře. Výsledek 1:1 podle mě odpovídá obrazu hry. Určitě to z naší strany nebylo špatné a všichni hráči, kteří nastoupili, prokázali, že mají chuť poprat se o místo v sestavě pro jarní část druhé ligy.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Příbram 1:1 (0:0)

Branky: 63. Mysliveček – 67. Bednář.

Rozhodčí: Lerch – Blažej, Petřík. Bez karet.

Diváků: 150.


Vyšehrad 1. poločas: Gabriš – Prosek, Egert, Kvída, Tusjak – Zimmermann, M. Mareš, Brejcha – Drobílek – Vyhnal, Kraják.

Vyšehrad 2. poločas: Procházka – Gregora, Petrášek, Soldát, Šindelář – Kabele, Kučera, Mysliveček, M´Pongo – Madej, Strnad. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Příbram 1. poločas: Hruška – Kilián, Dosoudil, Hájovský, J. Mareš – Brandner, Bingo, Mounir, Januška, Thomas – Jesus.

Příbram 2. poločas: Švenger – Divíšek, Zápotočný, Chaluš, Krameš – Gešnábel, Rezek, Hnaníček, Moravec, Pilík – Bednář. Trenér Pavel Tobiáš.

 

Foto ze zápasu: zde

Foto Příbram: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...