INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První zápas v Tipsport lize: vítězství 3:1 nad Táborskem

„A“-muži – Historicky první představení fotbalistů Slavoje Vyšehrad v Tipsport zimní lize dopadlo na jedničku! Šemíci porazili v úterý 12. ledna 2016 na svém stadionu 3:1 Táborsko, a připsali si tak první tři body do turnaje. Do vedení poslal domácí tým v samém závěru první půle Miloslav Strnad z penalty, po změně stran sice vyrovnal Jakub Navrátil, pak ale tým v blankytně modrých dresech rozhodl zápas ve svůj prospěch trefami Pavla Vyhnala a Tomáše Petráška.

Strnad, který přišel na Vyšehrad právě z Táborska, se dostal jako první do šance už po pěti minutách hry, Myslivečkův centr však nepřesně zasáhl. Na druhé straně poslal „navštívenku“ Štěpanovskému Hanzlík. Ve 22. min. se po dalším centru od Myslivečka ocitl v nadějné pozici obránce Cheremisin, ale jeho pokus stihli zadáci hostí zblokovat. Zhruba v polovině první půle se dostali třikrát v rychlém sledu do zakončení hráči Táborska a Štěpanovský měl co dělat, aby uhájil svoji bránu od pohromy. Hlavně dělovka Sladkého k tyči prověřila jeho reflex a schopnosti.

Největší šanci měl však ve 43. min. po centru zleva od Plesla Džafič, kdy hlavičkoval sám na malém vápně, Štěpanovský přesto opět stihl zareagovat a balon vyrazil.

V samotném závěru první půle odcentroval Mysliveček do vápna hostí, kde zasáhl míč jeden z hráčů Táborska rukou, a tak se kopala penalta. Proměnil ji Strnad: 1:0!

V poločase se prostřídalo všech deset hráčů v poli. Jen minutu po zahájení druhé části hry se po přihrávce od Vyhnala dostal do nadějné příležitosti Brejcha, gól z toho ovšem nebyl. Minutu nato to zkoušel z úhlu i Madej. Ten pak o deset minut později rozehrál roh, na centr se tlačili tři hráči Vyšehradu a poslední z nich, kterým byl Egert, na zadní tyči téměř dostal balon do sítě.

Po hodině hry a odpískaném faulu na levé straně (z pohledu Slavoje) ovšem rozehráli Jihočeši trestný kop, na který si naběhl obránce Navrátil a nikým neatakován hlavičkoval do sítě: 1:1. To byl docela laciný gól.

Uběhlo však jen pět minut a domácí tým znovu převzal otěže vývoje utkání. Polanský kolmým balonem nastartoval Madeje, ten se postaral o finální přihrávku a Vyhnal s pomocí tyče dostal míč tam, kam chtěl: 2:1!

Za další necelé dvě minuty po přihrávce od Polanského stoper Petrášek střelou k tyči také trefil: 3:1!

Pak ještě Vyhnal napálil břevno a v závěru se zrodily i další šance, na výsledku se ale už nic nezměnilo. Souboj 14. se 7. týmem podzimní tabulky FNL zvládl lépe domácí Slavoj Vyšehrad.

Šemíky nyní čekají ve skupině Tipsport zimní ligy dva prvoligoví soupeři: v sobotu 16. ledna od 11 hodin Bohemians 1905 (13. tým I. ligy) a v úterý 19. ledna od 13 hodin Jihlava (14. tým I. ligy), opět se hraje na Vyšehradě.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Vyrovnaný zápas, přičemž v prvním poločase byl lepší soupeř a ve druhém zase my. Táborsko lépe kombinovalo a my jsme mu nechali značný prostor, protože jsme špatně pokrývali jeho hráče, a tak jsme se sami jen těžko dostávali do hry. Přesto jsme šli do vedení díky Strnadově gólu z penalty takříkajíc do šatny. Po poločase, až na brankáře Štěpanovského, nastoupila zcela jiná sestava. Tentokrát jsme naopak my nepustili protivníka k ničemu, tedy s výjimkou inkasované branky, přidali jsme dva góly a dotáhli zápas k vítězství 3:1. Vyhráli jsme nakonec zaslouženě, řada hráčů se ukázala směrem dopředu v dobrém světle.“

 

Slavoj Vyšehrad – MAS Táborsko 3:1 (1:0)

Branky: 45. Strnad z pen., 66. Vyhnal, 68. Petrášek – 61. Navrátil.

Rozhodčí: Hocek – Flimmel, Starý. ŽK: Soldát (Vyšehrad).

Diváků: 100.


Vyšehrad 1. poločas: Štěpanovský – Růžička, Gregora, Kvída, Cheremisin – Kabele, Mareš, Kučera, Mysliveček – Strnad, Kraják.

Vyšehrad 2. poločas: Štěpanovský – Prosek, Egert, Petrášek, Šindelář – Polanský, Drobílek, Soldát, Brejcha – Madej, Vyhnal. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Tabulka skupiny A Tipsport zimní ligy

1. Bohemians 1905     2          2          0          0          6:2       6

2. Vyšehrad               1          1          0          0          3:1       3

3. Táborsko                2          0          0          2          2:5       0

4. Jihlava                   1          0          0          1          1:4       0

 

Zbývající program skupiny A

Sobota 16. ledna 11.00 h Vyšehrad – Bohemians 1905, 13.00 Jihlava – Táborsko.

Úterý ledna 13.00 h Vyšehrad – Jihlava.

Ze čtyř skupin postupuje do Final Four pouze vítěz.

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Michal Káva a Nikol Kuncová

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...