INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jihlava splnila roli favorita: 0:2

„A“-mužiDalší cennou zkušenost v přípravě na jarní část FNL mají za sebou fotbalisté Slavoje Vyšehrad. V souboji s prvoligovou Jihlavou Jihlavou zkušenější soupeř potvrdil roli favorita a vyhrál 2:0. Šemíci tak obsadili ve skupině A Tipsport zimní ligy 3. místo za Bohemians 1905, Jihlavou a před Táborskem.

V sestavě se už objevil stoper Štěpán Kučera, který utvořil zbrusu novou stoperskou dvojici s Kvídou. První šanci zápasu měl v 8. min. jihlavský kapitán Marek, ale netrefil Štěpanovského bránu. Pět minut nato na druhé straně hřiště hokejovým bodyčekem odstavil Vyhnala od míče hostující stoper Šourek, penalta se ale nepískala, i když nešetrný zákrok by ji klidně snesl. V 17. min. odcentroval zleva Mysliveček a Strnad v gólové příležitosti hlavou těsně minul jihlavskou bránu. Chvíli po něm ti zkusil hlavou i Soldát, balon však šel doprostřed do místa, kde stál exslávistický gólman Hanuš.

Přesně v polovině prvního poločasu si naběhl zprava před domácí bránu další exslávista Voltr a otevřel skóre: 0:1. Slavoj odpověděl už jen ve 32. min. Vyhnalovou střelou z trestného kopu metr nad.

Ve 34. min. Voltr střelou zpoza vápna trefil spojnici břevna a tyče a v závěru první půle měli Jihlavští ještě dvě čisté gólové šance, obě ale bravurně zneškodnil Štěpanovský.

Po změně stran toho už Slavoj směrem dopředu moc nepředvedl, do šancí se dostával spíš soupeř. To už stál v bráně domácího mužstva Havránek.

Až v 83. min. odcentroval zprava z trestného kopu Kvída a jihlavský zadák Mišún ve vápně poslal k zemi Soldáta, ani v tomto případě se ale rozhodčí Severýn neodhodlal odpískat pokutový kop.

Minutu před koncem utkání Š. Kučera sice velmi dobrým obranným zákrokem získal míč, měl však za zády Fulneka, ten mu balon ukradnul a napálil jej zblízka do tyče. Od ní se odrazil k Marcinovi a ten pohodlně skóroval: 0:2.

Stínem zápasu bylo zranění Polanského, který strávil na hřišti ve druhé půli jen 12 minut a pak musel odstoupit s otřesem mozku.

Tým šemíků nyní čekají dva zápasy během jediného dne, a sice v pátek 22. ledna. V 10.30 h dopoledne doma na Vyšehradě v rámci turnaje Brick Cup změří síly se staršími dorostenci Sparty, ve 14 hodin na umělce ve vršovickém Edenu potom s A-týmem Slavie.

V neděli 24. ledna čeká ještě tým Vyšehradu zápas o umístění v Tipsport zimní lize na stadionu v Mladé Boleslavi: ve 12.00 hod. proti týmu FC Hradec Králové.


Asistent Milan Kopřiva: „Pozitivní z našeho pohledu je to, že se vedle Kvídy objevil na postu stopera Štěpán Kučera, který nastoupil po dlouhé pauze zaviněné zraněním. Celkově vzato jsem ale věřil, že podáme lepší výkon. Měli jsme de facto jedinou gólovou šanci ještě v první půli po Strnadově hlavičce, zatímco Jihlava si jich vypracovala určitě víc, a tak vyhrála zaslouženě. Je potřeba však vidět i fakt, že začíná soutěž dříve než my, a tak je i v přípravě dál.“

 

Slavoj Vyšehrad – Vysočina Jihlava 0:2 (0:1)

Branky: 23. Voltr, 89. Marcin.  

Rozhodčí: Severýn – Ulrich, Hurych. ŽK: Kvída (Vyšehrad).  

Diváků: 120.


Vyšehrad: Štěpanovský (46. Havránek) – Růžička (60. Polanský, 72. Zimmermann), Kvída, Š. Kučera, Tusjak (76. Šindelář) – Kraják (54. Prosek), Mareš (60. Drobílek), Soldát, Mysliveček (54. Brejcha) – Vyhnal (46. Egert), Strnad (54. Madej). Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Jihlava: Hanuš (46. Kotnour) – Vaculík (46. Kryštůfek), Šourek (46. Tlustý), Krejčí (46. Urdinov), Mišún – Marek (46. Demeter), Hronek (46. Jungr) – Kukoľ (46. Fulnek), Sulek (46. Marcin), Bazal (46. Novotný) – Voltr (46. Dvořák). Trenér Michal Hipp.


Konečná tabulka skupiny A Tipsport zimní ligy

1. Bohemians 1905     3          3          0          0          10:2     9b

2. Jihlava                    3          1          1          1          4:5       4b

3. Vyšehrad                3          1          0          2          3:7       3b

4. Táborsko                3          0          1          2          3:6       1b

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...