INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Slavia potvrdila své kvality, porazila šemíky vysoko 5:1

„A“-muži Jablonec v poháru, Příbram, Bohemians 1905, Jihlava a Slavia v přípravě – už na pět prvoligových soupeřů narazil v této sezoně tým Slavoje Vyšehrad. A poslední z nich, v pátek 22. ledna odpoledne na umělce ve vršovickém Edenu, byl tím nejobtížnějším. Červenobílí už v prvním poločase vyjádřili svoji převahu a vedli 3:0, když první dva góly dal kanonýr Milan Škoda, a byl i u zrodu toho třetího. Po necelé hodině hry vedla Slavia už 5:0, a vypadalo to na hrozivý výprask, v závěrečné třetině střetnutí ale šemíci zvedli hlavu a Tadeáš Madej dosáhl čestného úspěchu.

První mrazivou navštívenku v mrazivém počasí poslal Štěpanovskému Hušbauer, brankář Vyšehradu střelu kryl. Na druhé straně se po odraženém míči dostal k zakončení Strnad, který si v tomto utkání navlékl kapitánskou pásku. Střelou z voleje a bez přípravy ale hodně minul domácí bránu. Chvíli nato se probil s míčem do vápna, skončil ale doslova v lisu dvou domácích zadáků.

Skóre se poprvé měnilo už po necelé čtvrthodině hry. Škoda podstřelil obránce Vyšehradu a trefil přesně na zadní tyč: 1:0. Lavička hostí sice reklamovala ofsajd, gól ale platil.

Ani ne za dvě minuty mohlo být vyrovnáno. Na Proskův centr zprava si naběhl exslávista Vhnal a zblízka hlavičkoval pod břevno, brankář Pavlenka ale čistou gólovou šanci útočníka Slavoje zneškodnil!

Slavia pak zase „přidala plyn“ a měla tři šance za sebou. Škodovu střelu Štěpanovský chytil, neprosadil se ani Bílek a vzápětí Štěpanovský společně s Kučerou se štěstím odvrátili hodně nebezpečnou situaci.

Ve 35. min. ale Zmrhal odcentroval až téměř od rohového praporku a Škoda zblízka hlavičkoval do horního růžku brány: 2:0. O tři minuty později si to vyměnili, Škoda přihrával a Zmrhal skóroval ranou na zadní tyč: 3:0.

V poločase Štěpanovského vystřídal Havránek a Vyhnala Madej. Pět minut nato se namísto Proska dostal na hřiště i Polanský, Slavii se ale dál dařilo a poměrně rychle navyšovala své vedení. V 50. min. zvýšil na 4:0 Hušbauer. Chvíli nato sice Madej „nabil“ Strnadovi a ten ostrou ranou z vápna prověřil gólmana Berkovce, jenomže gól padl zase na druhé straně. V 57. min. zakončil kombinaci červenobílých Bořil: 5:0.

Tohle už začalo silně zavánět výsledkovou katastrofou, po trojnásobném vystřídání se ji ale podařilo přibrzdit. Za Šindeláře, Mareše a Strnada přišli na hřiště Kraják, Drobílek a Mysliveček, který také převzal od Strnada kapitánskou pásku.

Chvíli nato se dostali šemíci do dvou šancí či alespoň náznaků šancí: Krajákův průnik zprava zneškodnil Berkovec a Mysliveček střelou bez přípravy mířil nad břevno.

V 71. min. ale Polanský přihrával z pravé strany a Madej střelou po zemi přesně zakončil: 5:1!

Osm minut před koncem se mohl ještě sám Polanský zapsat mezi střelce, ale zblízka trefil jen dobře postaveného Berkovce.

Slavia především zásluhou své velmi kvalitní kombinace zaslouženě vysoko vyhrála, když přinutila hráče v blankytných dresech k individuálním chybám a z těchto situací padlo několik gólů.

Další zápas čeká tým Vyšehradu již v neděli 24. ledna. V pravé poledne nastoupí na umělce v Mladé Boleslavi proti týmu Hradce Králové, tedy rovněž účastníkovi FNL. Bude to utkání o konečné umístění v rámci Tipsport zimní ligy. Potom přijde na řadu v příštím týdnu soustředění na Šumavě a v sobotu 6. února ve 13 hodin přátelské utkání s Viktorií Žižkov doma na Vyšehradě.

Trenér Jiří Novotný: „Slavia byla jednoznačně lepším týmem. Přizpůsobili jsme se její hře a téměř u všeho jsme byli pozdě. Na druhou stranu jsme si zahráli s velmi kvalitním ligovým soupeřem, což je pro náš tým další cenná zkušenost.“

 

Slavia Praha – Slavoj Vyšehrad 5:1 (3:0)

Přípravné utkání v Edenu.  

Branky: 14. a 35. Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil – 71. Madej.  

Rozhodčí: Berka – Flimmel, Leška. ŽK: Š. Kučera (Vyšehrad).

Diváků: 200.

Slavia: Pavlenka (46. Berkovec) – Bořil (57. Mikula), Frydrych, Bílek (46. Latka), Jablonský (67. M. Černý) – Souček – Mihalík (46. M. Vukadinovič), Hušbauer (57. Barák), Zmrhal (57. Štohanzl) – Mešanovič (67. Linhart), Škoda (46. Kuchta). Trenér Dušan Uhrin ml.

Vyšehrad: Štěpanovský (46. Havránek) – Růžička, Š. Kučera, Kvída, Šindelář (62. Drobílek) – Prosek (50. Polanský), Mareš (62. Mysliveček), Soldát, Tusjak – Vyhnal (46. Madej), Strnad (62. Kraják). Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...