INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství 4:1 s Táborskem B podložil solidní výkon šemíků

„A“-muži – V desátém přípravném utkání během zimní pauzy (a osmém po Novém roce) fotbalisté Slavoje Vyšehrad vyzvali B-tým Táborska, nováčka ČFL. Po velmi solidním výkonu šemíci vyhráli 4:1, a připsali si tak premiérové vítězství do tabulky turnaje Brick Cup. Do poločasu dvakrát skóroval František Mysliveček a po změně stran potom Robin Zimmermann s Pavlem Vyhnalem. Ten ještě předtím neproměnil penaltu.

V dresu Vyšehradu se poprvé objevil zkušený 31letý ligista Ladislav Volešák a zaujal místo uprostřed zálohy. Do sestavy se vrátil uzdravený obránce Matějka, zatímco na lavičce zůstali brankář Havránek a v civilu dvojice Egert – Madej. V první půli si zahrál i Čižikov z B-týmu.

K prvnímu vážnějšímu zakončení se dostal po pěti minutách hry hostující Turek, ale Štěpanovský jeho střelu k tyči bezpečně kryl. Ve 12. min. po krásné kombinaci Strnad přiťukl míč zpětnou přihrávkou Marešovi a ten z vápna napálil balon do spojnice břevna s tyčí.

V 17. min. odcentroval zprava Kraják a Mysliveček nadvakrát překonal brankáře Táborska: 1:0! Potom se podruhé dostali do koncovky Jihočeši, ale neměli při zakončení přesnou mušku.

Ve 25. min. Strnadovu bombu brankář Táborska vyrazil, ale o několik vteřin později se skóre přece jen měnilo. Po dalším Krajákově centru zprava se nejprve snažil zakončit Strnad, ten sice ještě gól nedal, zato Mysliveček byl podruhé při dorážce zblízka úspěšný: 2:0!

Třetí gól mohl přidat po centru zleva Růžička, střelou bez přípravy ale minul. Čtyři minuty před poločasem snížil Bakule na 2:1.

Po šesti minutách druhé půle, to už ale s jinou sestavou, šemíci znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Vyhnal zleva přihrával a Zimmermann přesně zakončoval: 3:1!

O pět minut později Drobílek krásnou kolmou přihrávkou nastartoval Vyhnala, toho v šestnáctce fauloval brankář Táborska, a tak si šel sám Vyhnal zkusit penaltu. Tu ale neproměnil, překopnul bránu.

V polovině druhé půle se zprava krásně uvolnil Drobílek, jeho centr před bránu ale nenašel adresáta v zeleném dresu. Chvíli nato po Vyhnalově přihrávce Polanský zkoušel přelobovat gólmana, ten ale včas vyběhl a zmenšil mu úhel. Deset minut před koncem utkání po spolupráci Polanského s Drobílkem zakončoval Tusjak, ale přestřelil. Vzápětí po další přihrávce od Vyhnala Prosek trefil v dobré pozici jen brankáře.

V 86. min. po faulu na Polanského se postavil k exekuci trestného kopu Vyhnal a nádhernou umístěnou trefou zpoza vápna do vzdálenější šibenice uzavřel skóre: 4:1! Ve zbývajících pěti minutách mohli ještě zvýšit skóre po přihrávkách od Zimmermanna Tusjak s Proskem, ale na stavu 4:1 se už nic nezměnilo.

Další dvě přípravná utkání jsou na programu o víkendu a obě znovu doma na Vyšehradě: v sobotu 6. února od 13 hodin přátelské střetnutí s Viktorií Žižkov, sedmým týmem tabulky ČFL, v neděli 7. února od 11 hodin pak duel Brick Cupu s Lovosicemi, které vedou po podzimu s náskokem pěti bodů divizi B.


Asistent Milan Kopřiva: „Podali jsme v tomto utkání dobrý výkon. Dařila se nám kombinace, což jsme už v první půli vyjádřili dvěma góly. Navíc Mareš po nádherné akci a přiťuknutí míče od Strnada trefil břevno. Do druhé půle jsme vyměnili téměř celou jedenáctku a zhruba čtvrt hodiny nám trvalo, než jsme se znovu rozkoukali. Brzy jsme ale začali znovu soupeře přehrávat, vypracovali si po hezkých kombinacích dost šancí a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem než 4:1.“

 

Slavoj Vyšehrad – MAS Táborsko B 4:1 (2:1)

Utkání Brick Cupu 3. února na Vyšehradě.

Branky: 17. a 25. Mysliveček, 51. Zimmermann, 86. Vyhnal – 41. Bakule.

Rozhodčí: Leška – Cichra, K. Kučera.

Diváků: 30. V 56. min. neproměnil Vyhnal (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad 1. poločas: Štěpanovský – Růžička, Š. Kučera, Matějka, Brejcha – Kraják, Mareš (37. Polanský), Volešák, Mysliveček – Strnad, Čižikov.

Vyšehrad 2. poločas: Štěpanovský – Gregora, Kvída, Soldát, Šindelář – Prosek, Polanský, Drobílek, Tusjak – Vyhnal, Zimmermann. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...