INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Remíza 0:0 s Viktorií Žižkov: žádné góly, fotbal měl však říz

„A“-muži Fotbalově velmi kvalitní partii s oboustranně vysokým nasazením, nicméně bezbrankovou, odehráli fotbalisté Slavoje Vyšehrad v sobotu 6. února s Viktorií Žižkov. Přestože šlo „jen“ o přátelské utkání, na obou soupeřích bylo vidět, jak moc chtějí vyhrát. Nebylo ani divu, vždyť šemíci hrají svá utkání právě na Žižkově a naopak z Vyšehradu odešlo do Viktorky v poslední době šest hráčů. Z nich se ale ve vzájemném duelu objevili jen tři, jmenovitě Petrášek, Šimkovský a Podrazký (epizodně předtím oblékli dres Vyšehradu i Klán a Hurka). Každopádně rival z Prahy 3 prokázal, že může směle hledět směrem k jarní části ČFL, kde velmi pravděpodobně zaútočí na čelné pozice v tabulce, a tudíž i návrat do FNL.

V základní sestavě Slavoje nahradil na kraji zálohy Polanský Myslivečka a v útoku Kraják Strnada. Asi poprvé v historii vzájemných soubojů byl favoritem Vyšehrad, nicméně Viktorka, přestože hraje letos jen třetí nejvyšší soutěž, vstoupila do utkání hodně sebevědomě. Jako první se dostal k možnosti zakončit Svatonský, s jeho střelou doprostřed brány si ale domácí gólman Havránek poradil. Na druhé straně se po Krajákově centru zprava tlačil na zadní tyči do koncovky Vyhnal, míč mu ale doslova v poslední chvíli „ukradl“ stoper Petrášek. Ten přitom ještě před necelými čtyřmi týdny hrál za Vyšehrad a s modrým dresem se rozloučil gólem v utkání s Táborskem.

Ve 24. min. se snažil protlačit před žižkovského brankáře Soukupa Tusjak, zastavil ho však hokejovým bodyčekem Křeček. Na druhé straně po rohu zkoušel překvapit Havránka Hurka, ale neuspěl. Nejvýraznější moment první půle přišel ve 35. min., kdy Podrazký nečekanou a skákavou střelou z velké dálky trefil tyč brány Slavoje.

Hned po změně stran se dostal do šance čerstvý muž v červenobílém dresu Dočekal, ale minul. Dvě minuty nato ovšem po Krajákově centru zleva hlavičkoval pod břevno žižkovské brány Vyhnal – gólman Brauneis vyrazil balon na roh. V 51. pro změnu centroval Mareš zprava, po přihrávce se natahovali skluzem Kraják i Vyhnal, ale nedosáhli na ni. Vzápětí Volešákovu akci zneškodnil včasným vyběhnutím Brauneis.

Fotbal „nahoru – dolů“ pokračoval, v 55. min. se po přihrávce od Podrazkého ocitl v čisté gólové šanci Svatonský, střelou bez přípravy ale minul Havránkovou bránu. Potom se v rozmezí pouhých šesti minut dostal hned do tří šancí za sebou Dočekal, neproměnil ani jednu.

Naopak v závěrečné desetiminutovce měl blíž ke vstřelení rozhodující branky Vyšehrad. Pronikajícího Mareše fauloval v rohu velkého vápna žižkovský zadák Procházka, k velké nevoli domácích hráčů se ale rozhodčí Starý neodhodlal odpískat penaltu a nechal zahrávat jen trestný kop zpoza vápna.

V úplném závěru tohoto střetnutí potom Volešák krásnou přihrávkou uvolnil Vyhnala, ten se ocitl před brankářem Brauneisem, ale střelou na zadní tyč jen těsně minul a balon skončil v zámezí. Stovka diváků se tak gólu nedočkala.

Již v neděli 7: února sehrají šemíci doma další přípravné utkání. V rámci turnaje Brick Cup změří síly od 11 hodin s vítězem podzimní části divize B, tedy Lovosicemi.


Asistent Milan Kopřiva: „Velmi vyrovnané utkání, hrané ve vysokém tempu a nasazení na obou stranách. Bylo vidět, že se jedná o víc než jen přátelák. Šlo také o prestiž, oba týmy proto moc chtěly vyhrát. Viktorka prokázala, že má výborný tým. Předváděla kombinační a technický fotbal, zatímco my jsme byli tak dvacet minut docela zatažení. Ve druhé půli jsme ale začali výš napadat a byli jsme důraznější. Vyzdvihl bych zejména výkon naší poslední posily, tedy Ládi Volešáka, který prokázal, že fotbal hrát umí, má přehled ve hře a dovede zahrávat i standardky. Absolutorium však zaslouží za toto utkání všichni hráči. Šance byly na obou stranách, remíza je nakonec spravedlivá.“

Trenér Viktorie Žižkov Zdeněk Hašek: „Velmi kvalitní utkání, agresivní a hodně soubojové, ale také korektní. Jsem rád, že jsme konečně odehráli přípravný zápas na nulu vzadu. Možnosti byly na obou stranách, remíza je odpovídající. Pro nás to byla velmi vítaná konfrontace v přípravě, protože na tak kvalitního soupeře, jakým je Vyšehrad, na jaře v ČFL nenarazíme.“

 

Slavoj Vyšehrad – Viktoria Žižkov 0:0

Přípravné utkání 6. února na Vyšehradě.

Rozhodčí: Starý – Maiello, Toman. Bez karet.

Diváků: 100.

Vyšehrad: Havránek – Kvída, Š. Kučera, Soldát, Růžička (75. Šindelář) – Polanský (54. Prosek), Mareš, Volešák, Tusjak (82. Zimmermann) – Kraják (67. Drobílek), Vyhnal. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Viktoria Žižkov: Soukup (46. Brauneis) – Šandera, Petrášek, Kodr, Šimkovský (46. Procházka) – Salašovič – Podrazký, Křeček (43. Gebert) – Svatonský (60. Trýzna), Hurka (46. Kocourek) – V. Klán (46. Dočekal). Trenér Zdeněk Hašek.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...