INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kombinovaný tým Vyšehradu zdolal divizního premianta 3:1

„A“-muži – Ani ne 24 hodin po sobotním přátelském utkání s Viktorií Žižkov (0:0) podstoupili fotbalisté Slavoje Vyšehrad další zápasovou přípravu. V neděli 7. února přivítali na svém hřišti v rámci turnaje Brick Cup soupeře z Lovosic, tedy tým, jenž přezimuje na čele tabulky divize B s náskokem pěti bodů. Naše kombinovaná sestava dovedla zápas k vítězství 3:1 díky trefám Jana Proska, Ondřeje Brejchy a po změně stran Ladislava Volešáka z penalty.

Naopak hostující útočník Jan Svátek penaltu už v první půli neproměnil. Kromě něj nastoupili ještě další dva bývalí hráči Vyšehradu Michal Kočí a David Šraga, zatímco zraněný Karel Kratochvíl zůstal jen na lavičce.

Jedenáct hráčů, kteří nastoupili už v sobotním utkání s Viktorií Žižkov, zasáhlo postupně i do tohoto zápasu: Růžička, Drobílek, Polanský, Zimmermann, Volešák, Soldát, Vyhnal, Kvída, Mareš, Šindelář a Prosek. A právě posledně dva jmenovaní fotbalisté se zasloužili už po pěti minutách hry o první změnu skóre: Šindelář zleva odcentroval a Prosek střelou bez přípravy trefil: 1:0!

V 11. min. po akci Drobílka a dalším centru Šindeláře z levé strany Čižikov z voleje přestřelil, chvíli nato – pro změnu po přihrávce zprava od Proska – Brejcha minul bránu. Potom ale Lovosice zvedly hlavu a začaly Procházkovi zle zatápět. Nebezpečná byla hlavně Čížkova střela k tyči.

Ve 24. min. však odcentroval zprava bek Růžička a Brejcha (kterého jistil ještě za ním nabíhající Polanský) prostřelil brankáře Marka: 2:0!

Po půlhodině hry ovšem Růžička fauloval ve vlastním vápně Fausta – penalta. K její exekuci se postavil Svátek, autor pěti podzimních lovosických branek v divizi B. Na Procházku ale nevyzrál – brankář Vyšehradu střelu z bílého bodu vyrazil a při dorážce měl i štěstí, neboť Svátek trefil jen tyč!

Ve 38. min. se dostali ke slovu hned dva bývalí hráči Vyšehradu: Svátek zprava odcentroval a Kočí na zadní tyči pohotově vystřelil, ale i v tomto případě byl Procházka vítězem situace. Dvě minuty nato po faulu na Brejchu zahrával z velmi nadějné pozice těsně za vápnem trestný kop Drobílek, přestřelil však lovosickou bránu.

Lovosice vůbec nehrály špatně a navíc jejich fotbal bolel. Zápas zdramatizovaly pět minut po změně stran: z přihrávky Kočího snížil Čížek na 2:1. Přesně po hodině hry a Šragově rohu mohl vyrovnat Obrtlík, z voleje však pálil křížnou střelou těsně vedle vzdálenější tyče.

To už se postupně dostávali na hřiště další hráči Vyšehradu z lavičky. V polovině druhé půle po Drobílkově přihrávce měl pěknou příležitost Vyhnal, který postupoval sám na brankáře Marka, ten ale střelu k tyči vyrazil. V 69. min. byl faulován ve vápně Brejcha a Volešák z penalty zvýšil: 3:1! Marek sice balon tečoval, v cestě do sítě mu ale nezabránil. Všichni tři úspěšní střelci, tedy Prosek, Brejcha a Volešák, skórovali za Vyšehrad poprvé. Další příležitosti už zůstaly nevyužity.

V nadcházejícím zápasovém programu zimní přípravy dojde k jistým úpravám, a tak zde bude ještě aktualizován a zveřejněn.


Asistent Milan Kopřiva: „Vcelku vyrovnaný zápas, k němuž jsme po sobotním utkání s Viktorkou Žižkov nastoupili s dost kombinovanou sestavou. K vítězství rozdílem dvou branek nám pomohl fakt, že jsme si už v polovině první půle, po hezkých kombinačních akcích, vypracovali vedení 2:0. A také se blýskl Honza Procházka, který chytil Sváťovi penaltu. Lovosice vzaly tento souboj docela prestižně a není ani divu, vždyť v jejich středu je řada našich bývalých hráčů. Svým výkonem ale zaujal především zkušený stoper Obrtlík, ten byl na hřišti hodně znát. My jsme ve druhé půli poslali postupně do hry několik zkušených fotbalistů a díky gólu Volešáka z penalty jsme si vítězství pojistili třetím gólem. Hodně jsme v tomto zápase zkoušeli, ale máme k dispozici ještě měsíc na přípravu.“

 

Slavoj Vyšehrad – ASK Lovosice 3:1 (2:1)

Utkání Brick Cupu 7. února na Vyšehradě.

Branky: 5. Prosek, 24. Brejcha, 69. Volešák z pen. – 50. Čížek.

Rozhodčí: Flimmel – Hlaváček, Petřík. Bez karet.

Diváků: 45. Ve 32. min. neproměnil Svátek (Lovosice) penaltu.


Vyšehrad: Jan Procházka – Růžička (57. Soldát), Matějka, Gregora (63. Kvída), Šindelář – Prosek, Čižikov (51. Volešák), Brejcha – Drobílek – Zimmermann (63. Mareš), Polanský (57. Vyhnal). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Lovosice: F. Marek – Stejskal, Obrtlík, Jar. Procházka, Šraga – Čížek, Holub (30. Kolář), Kočí, Faust – Egrt, Svátek (46. Svoboda). Trenéři Karel Zuna a Michal Lilko.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...