INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V derby uspěl Loko Vltavín: vyhrál na půdě Vyšehradu 3:2

„A“-muži Pražská derby v rámci zimního bloku se fotbalistům Slavoje Vyšehrad nedaří. Z dosavadních patnácti přípravných zápasů jich odehráli proti soupeřům z metropole osm, z čehož šest prohráli a jen dvě zremizovali: v prosinci s juniorkou Sparty a počátkem února s Viktorií Žižkov. Také v úterý 16. února v přátelském střetnutí s Loko Vltavín tahali šemíci za kratší konec, podlehli rivalovi z Holešovic 2:3.

Tým trenéra Radka Kronďáka potvrdil, že v čele tabulky ČFL přezimuje poprávu. Na Vyšehradě totiž předvedl konstruktivní i efektivní fotbal, podložený třemi góly v síti Jiřího Havránka – brankáře, který nedávno chytal právě za Loko Vltavín.

V posledním vzájemném utkání loni v červenci Vyšehrad zvítězil v Holešovicích brankami Myslivečka a Svátka 2:1, Loko Vltavín ale přichystal úspěšnou odvetu. Hned v zahajovací minutě zápasu se probil do gólové šance Mařík, Havránek míč vyrazil. Chvíli nato po trestném kopu hlavičkoval Vokoun mimo bránu.

Slavoj se dostal do první zajímavé situace po pěti minutách hry, kdy z Krajákova centru hlavičkoval Vyhnal, jenomže příliš do země, a tak mohl zůstat gólman Pávek v klidu. Zneklidněl o dvě minuty později, kdy jej po chytré přihrávce od Vyhnala překonal Volešák, rozhodčí Váňa však – k nevoli domácího týmu – kvůli signalizaci ofsajdu gól neuznal. Ve 21. min. si Mareš sám sobě vybojoval míč a hodně nečekanou křížnou střelou orazítkoval vzdálenější tyč Pávkovy brány.

Přesně v polovině první půle po centru zleva Kamerunec Abena trefou z vápna otevřel skóre: 0:1. Míč se ještě snažil odvrátit skluzem stoper Kučera, ale stihl ho už jen tečovat a v cestě do sítě mu nezabránil.

Potom převzal iniciativu tým v blankytných dresech a po půlhodině hry došlo k situaci, která poprvé zaváněla penaltou: Kraják převzal centr Kučery a probil se do vápna, kde jej nešetrně zastavil Vokoun. O několik vteřin později ale rozehrál Volešák rohový kop a Vyhnal zblízka hlavou vyrovnal: 1:1!

Závěr první půle patřil „Lokádě“, která si během krátkého úseku hry vypracovala čtyři šance. Dvakrát Hodas skluzem minul bránu a dvakrát se vyznamenal Havránek, když zneškodnil vyloženou šanci Pozníčka i Machačovu střelu k tyči.

Po změně stran poslal navštívenku novému brankáři Vltavínu dělovkou ze střední vzdálenosti Vyhnal, Krásný ji ale vyboxoval. Po trestném kopu hlavičkoval Soldát vedle. Skóre se sice vzápětí změnilo, jenomže znovu v neprospěch Vyšehradu. V 53. min. 1:2, když hosty poslala do vedení posila Prokeš (do Holešovic přišl v zimě z Frýdku-Místku).

Přesně po hodině hry jeden z hostujících zadáků fauloval ve vápně Strnada, lavička domácích „vyletěla“ v očekávání penalty, hrálo se však dál. Pět minut nato po další standardce Volešáka Soldát hlavičkoval pod břevno, brankář Krásný vyrazil na roh.

V polovině druhé půle sáhli trenéři Vyšehradu ke čtyřnásobnému střídání a v 69. min. se dostal do gólové šance Vyhnal, gólman Vltavínu ale vyrazil střelu na roh. Dvě minuty nato Vyhnal odcentroval zprava a hlavičkujícího Šindeláře fauloval ve vápně hráč v zeleném dresu, ani v tomto případě se ale penalta nekopala.

V 73. min. ale Vyhnal zprava přihrál na střed velkého vápna Strnadovi, ten ještě posunul dál doleva a Volešák střelou po zemi vyrovnal: 2:2!

Rozhodnutí padlo deset minut před koncem. Po trestném kopu Šípka zprava holešovický stoper Macháček zblízka propasíroval míč do sítě: 2:3.

Také v dalším přátelském utkání budou soupeřem Vyšehradu tým z ČFL, a sice Viktorie Jirny. Hrát se bude v sobotu 20. února od 15 hodin na přírodní trávě v Jirnech.

Asistent Milan Kopřiva: „Výborné utkání, Vltavín prokázal, že má opravdu kvalitní mužstvo. Předvedl technický fotbal a prezentoval se i potřebným důrazem. My jsme po celý zápas tahali za kratší konec, protože jsme stále jen dotahovali. Ve druhé půli jsme se už zlepšili, přišly i šance a dvakrát jsme měli kopat penaltu – nevím, proč to rozhodčí pustil, byly to jasné situace. Ať tak či onak, s výsledkem rozhodně nejsme spokojeni, měli jsme zápas zvládnout lépe.“

Trenéři Loko Vltavín Radek Kronďák: „Proměnili jsme víc šancí než domácí, proto jsme vyhráli. Měli jsme tam ještě některé další možnosti, které vyplynuly z přečíslení tři na jednoho nebo čtyři na dva, ty jsme už ale neproměnili. Na druhou stranu proti nám asi měla být jedna penalta. Každopádně vítězství na Vyšehradě je pro nás povzbuzením jak do zbývající fáze přípravy, tak i do jarních bojů v ČFL. Nebudeme to mít na jaře snadné, už proto, že začínáme dvěma zápasy venku.“


Slavoj Vyšehrad – Loko Vltavín 2:3 (1:1)

Přípravné utkání v úterý 16. února na Vyšehradě.

Branky: 31. Vyhnal, 73. Volešák – 23. Abena, 53. Prokeš, 80. Macháček.  

Rozhodčí: Váňa – Cichra, Gotthard. Bez karet.

Diváků: 45.


Vyšehrad: Havránek – Kvída (67. Matějka), Š. Kučera, Soldát, Prosek (75. Gregora) – Kraják (67. Polanský), Volešák, Mareš (67. Mysliveček), Tusjak (67. Šindelář) – Strnad, Vyhnal. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Loko Vltavín: Pávek (46. Krásný) – Láncz (46. Podzimek), Komárek, Martin Macháček, Pozníček (81. Pejša) – Hodas (46. Janda), Abena, Vokoun, Šípek – Mařík – Prokeš (64. Hodas). Trenéři Radek Kronďák, Tomáš Freisler a Petr Zábranský.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...