INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V závěru přípravného bloku šemíci porazili Král. Dvůr 4:0

„A“-muži Na rozdíl od několika předešlých zápasů velmi dobrý výkon a nakonec i výsledek – to byl stěžejní poznatek z utkání Brick Cupu v závěru přípravného období, v němž tým Slavoje Vyšehrad porazil třetiligový Králův Dvůr přesvědčivě 4:0. Zápas, který se hrál v sobotu 27. února na Žižkově, byl současně generálkou na vstup do jarní části Fotbalové národní ligy. V neděli 28. února od 11 hodin sice ještě přijde na řadu utkání s béčkem Táborska, k němu ale nastoupí kombinované mužstvo šemíků.

V souboji s cábelíky měli hráči v blankytných dresech od začátku navrch a ve 12. min. otevřeli skóre. Kombinaci zakončil Tusjak finální přihrávkou zleva a Vyhnal zblízka doklepl: 1:0! Tři minuty nato však mohl vyrovnat Brazilec De Oliveira, jeho střela šla těsně nad Štěpanovského bránu. To byla současně největší možnost soupeře za celý zápas.

Pak už byl zase v permanenci zejména příbramský gólman Boháč v bráně Králova Dvora, čtvrtého týmu podzimní tabulky ČFL. Včasným vyběhnutím vystihl skluz Krajáka, který chvíli nato zakombinoval s Vyhnalem a kapitánem Strnadem, tentokrát bez gólového vyústění. To přišlo znovu ve 25. min., kdy po přihrávce od Vyhnala trefil zblízka Mareš: 2:0!

Zanedlouho Prosek pálil nad a Volešák z trestného kopu trefil tyč. Dorážka sice Vyhnalovi nevyšla, ale beztak mu byl odmáván ofsajd. Ještě před poločasem po rohu hlavičkoval z velmi dobré pozice Kučera, byl však přitom tísněn a balon skončil v zámezí.

Tři minuty po změně stran ukázal Mareš, že je při chuti a střelou po zemi jen těsně minul tyč Boháčovy brány. Šance následovaly jedna za druhou. Ze Soldátova centru hlavičkoval Vyhnal vedle, ze skluzu zakončoval Kvída, ale nad břevno. Kučera sebevědomou ranou zdálky o metr minul, zatímco Strnada v koncovce včas stihli zblokovat zadáci Středočechů. Ani další dvě Vyhnalovy hlavičky se neujaly. Strnad, než odešel ze hřiště, pálil zpoza vápna vedle, do koncovky se dral i hlavičkující Soldát.

Potom už přišla na řadu střídání, ale i s čerstvými hráči dokázal tým Slavoje i nadále produkovat velmi solidní a sofistikovaný fotbal se snahou o co nejčastější zakončení. V 70. min. Polanský v souboji těsně před vápnem trefil ruku Kabeleho, tedy nedávno ještě hráče Vyšehradu. Z trestného kopu vzápětí Volešák (pro změnu nedávno hráč Král. Dvora) velmi utěšenou trefou prokázal své zkušenosti i kopací techniku: 3:0!

Pět minut před koncem utkání se králodvorskému gólmanovi nepovedla příliš rozehrávka, míč zachytil Š. Kučera, od něj se dostal k Matějkovi a ten přesným lobem přehodil Boháče: 4:0! Stanovil tak současně nejvyšší vítězství Slavoje Vyšehrad během zimní přípravy.

V neděli 28. února se tedy ještě uskuteční přátelské střetnutí našeho kombinovaného mužstva s rezervou Táborska, účastníkem ČFL. Hraje se na Vyšehradě a výkop je hodinu před polednem.

Asistent Milan Kopřiva: „Konečně jsme odehráli zápas podle toho, jak jsme si představovali a předsevzali. Podali jsme velmi výkon, podložený absolutním nasazením a zodpovědností za výsledek. Utkání se nám povedlo, vyhráli jsme 4:0, a mohlo to být i víc, vypracovali jsme si ještě spoustu dalších šancí. Doufám, že se podobnými výkony budeme prezentovat i v jarní části mistrovské soutěže. Náš cíl je jasný – záchrana ve FNL. Porveme se o to, abychom jej splnili.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Králův Dvůr 4:0 (2:0)

Utkání Brick Cupu v sobotu 27. února na Žižkově.  

Branky: 12. Vyhnal, 25. Mareš, 70. Volešák, 85. Matějka.  

Rozhodčí: Nykl – Štumpf, Šároka. Bez karet.

Diváků: 40.


Vyšehrad: Štěpanovský – Soldát (67. Matějka), Kvída, Š. Kučera, Prosek – Kraják (60. Mysliveček), Volešák, Mareš, Tusjak (60. Růžička) – Strnad (67. Polanský), Vyhnal (67. Šindelář). Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Králův Dvůr: Boháč – Pašalič (72. Záhorský), Šilhavý, Petr, D. Zelenka – Balšánek, Plakalo – Svoboda (46. Hrudka), Kabele, Kraus – De Oliveira (65. M. Vondráček). Trenér František Barát.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...