INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jarní premiéra nevyšla: 0:2

„A“-mužiPodobně jako vstup do podzimní části sezony, nepovedl se fotbalistům Slavoje Vyšehrad ani zahajovací zápas jarní části FNL. V sobotu 5. března 2016 podlehli na Žižkově 0:2 Karviné, když soupeř rozhodl zápas ve svůj prospěch již v prvním poločase. Dobývání hostující branky po změně stran pak již nepřineslo kýžený efekt. Snaha o bodový zisk vyzněla naprázdno, náš tým zůstal na předposledním 14. místě druholigové tabulky.

Oproti prvnímu vzájemnému duelu v srpnu v Karviné se objevil v sestavě Vyšehradu jediný hráč, a sice brankář Štěpanovský, zatímco v jedenáctce soupeře jich bylo pět: brankář Pindroch, Eismann, Sedlák, Moravec a Budínský.

Úvodní desetiminutovka přitom vypadala relativně nadějně, šemíci se dostali ke dvěma standardkám Volešáka a také centru Krajáka do ohně, nicméně vážnější ohrožení pro Pindrochovu bránu z toho beztak nebylo. Hosté zahrozili poprvé v 11. min., kdy zkušený Pospěch z voleje zblízka přestřelil.

V 15. min. byl faulován Strnad, a sám to zkusil z trestného kopu, bohužel minul. Vzápětí na druhé straně Prosek na poslední chvíli uhasil již takřka gólovou střelu Šislera. Ve 20. min. ale Janečka zatáhl balon z pravé strany, proběhl až do vápna, jeho střelu se ještě pokusil odvrátit na čáře Kvída, ale už bylo pozdě: 0:1. O pět minut později hosté udeřili podruhé, po rohu, odraženém míči a centru Budínského z levé strany líznul balon hlavou Sedlák a trefil: 0:2.

Dvojitý úder, to byl samozřejmě šok, přesto mohla přijít velmi brzy účinná odpověď. Po Tusjakově rohu balon tancoval na brankové čáře Karviné, jenomže Krajákovi, Vyhnalovi ani Strnadovi se jej nepodařilo propasírovat do sítě.

Pak už zase převzali iniciativu Severomoravané, Moravec s Puchelem postupovali na brankáře Štěpanovského, první z nich přihrával, druhý však v jasné šanci minul. Minutu před poločasem se ocitl zcela sám před Štěpanovským Pospěch, ale gólman Vyšehradu si s velmi ošemetnou situací poradil.

Po změně stran nastoupil mnohem aktivnější Vyšehrad. Hned po přestávce zkusil překvapit Pindrocha střelou z úhlu Strnad, ale nepřekvapil, nic nebylo ani z Volešákova trestného kopu, a když už to vypadalo, že po Vyhnalově přihrávce se prodere před brankáře Mareš, stihl ještě zareagovat jeden z hostujících zadáků skluzem. Na druhé straně v 55. min. Kvída doslova ukradl balon Pospěchovi, který už se chystal zblízka zakončit.

Jen několik vteřin nato v 56. min. po centru Volešáka zprava měl na hlavě vyrovnávací branku Vyhnal, ale minul prostor mezi třemi tyčemi. V 65. min. pro změnu odcentroval zprava Soldát a tentokrát hlavičkoval těsně mimo Strnad. Za další čtyři minuty to znovu zkusil Soldát centrem ze stejného místa, tentokrát mířil přetažený balon na Vyhnala, který vrátil balon hlavou do vápna na zadní tyč, zakončující Strnad ale ve skluzu jen o centimetry minul. Trochu víc štěstí v koncovce při jarní premiéře zkrátka chybělo. Střelou zpoza vápna to zkusil Kvída, o metr přestřelil.

Pak už se dostali do vážnějších situací jen hosté, v 80. min. Juřena hlavičkoval nad a ještě v 90. min. Pospěch ve vyložené šanci rovněž hlavou minul. Na výhře Karviné to ale nic nezměnilo.

V utkání 18. kola FNL šemíci nastoupí v Opavě. Hraje se v sobotu 12. března od 18.00 hod.


Trenér Jaroslav Klíma: „Zaplatili jsme za velké chyby v defenzivě. Hlavně při prvním gólu jsme zaspali a špatně četli hru, ale už předtím jsme nezachytili pohyb uprostřed hřiště, a z toho potom vznikla kritická situace. Druhý jsme dostali po standardce, kdy hráč soupeře jen líznul balon a se štěstím ho dostal do brány. Při obou inkasovaných gólech jsme pozdě reagovali na momentální herní situace. Na druhou stranu jsme měli v první půli jednu obrovskou šanci po rohu, balon skákal na brankové čáře soupeře, ale nezapadl za ní. Ve druhé půli jsme si vytvořili pět gólových šancí, z toho dvě až tři byly úplně vyložené. Pak tam byly další ještě další dvě hodně nadějné situace, které nám obránci soupeře zmařili ještě v předfinální fázi. Měli jsme ve druhé půli jednoznačně víc ze hry, chybělo nám však víc štěstí v koncovce. Celkově vzato ale Karviná vyhrála zaslouženě, protože předvedla mnohem vyzrálejší výkon. Bylo vidět, že je vyhranější a takticky na výši.“

Kapitán Miloslav Strnad: „Nastoupili jsme s velkým respektem, dostali jsme poměrně brzy dva góly, navíc mohly být do poločasu klidně čtyři. Ve druhé půli jsme měli šance zase my – dalo se to zdramatizovat při troše štěstí, které nám chybělo. Zatímco na nás byla patrná nervozita, Karviná potvrdila, že má zkušený tým, už jen proto, že ze čtyř šancí dvě proměnila. My jsme měli ve druhé půli také čtyři, ale neproměnili žádnou. Do příštích zápasů to ale také bude chtít zlepšit defenzivní činnost.“ 

Jozef Weber (Karviná): „Zápas jsme zvládli díky výborné první půli, kdy jsme dali dva góly, ale mohly být klidně čtyři. Platí to hlavně o poslední čtvrthodině před odchodem do šaten, kdy jsme zahodili dvě až tři vyložené gólové příležitosti. Na druhou stranu, čekal jsem v první půli přece jen trochu větší odpor ze strany Vyšehradu, který se v zimě posílil o řadu zkušených a kvalitních fotbalistů. Po změně stran se určitě zlepšil, snažil se těžit hlavně ze standardek a vytvořil si také šance – ze strany domácích byla vidět velká snaha zápas zdramatizovat. My jsme měli i ve druhé půli šance, ty jsme sice už neproměnili, nicméně dovedli jsme zápas k zaslouženému vítězství. Velmi si ho vážíme, protože jsme nastoupili proti úplně jinému soupeři, než na podzim.“


Slavoj Vyšehrad – MFK Karviná 0:2 (0:2)

17. kolo Fotbalové národní ligy.

Branky: 20. Janečka, 25. Sedlák.

Rozhodčí: Marek – Peřina, Kožár. ŽK: Volešák, Prosek, Kvída – Juřena.

Diváků: 788.


Vyšehrad: Štěpanovský – Soldát, Kvída, Š. Kučera, Prosek – Kraják (54. Smolák), Volešák, Mareš (65. Egert), Tusjak – Strnad (80. Polanský), Vyhnal. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Šindelář, Mysliveček a Madej. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Karviná: Pindroch – Janečka, Sedlák, Hošek, Eismann – Šisler (46. Glaser) – Puri (81. Duda), Moravec, Budínský, Puchel (66. Juřena) – Pospěch. Trenér Jozef Weber.

 

JARNÍ PREMIÉRY SLAVOJE VYŠEHRAD

11. 3. 2007 (divize A): Vyšehrad – Třeboň 1:0

16. 3. 2008 (ČFL): Cheb – Vyšehrad 0:1

15. 3. 2009 (ČFL): Vyšehrad – Letohrad 4:2

14. 3. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Ovčáry 2:0

13. 3. 2011 (divize B): Vyšehrad – Meteor Praha VIII 2:2

11. 3. 2012 (divize B): Vyšehrad – Teplice B 0:1

10. 3. 2013 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 0:0

9. 3. 2014 (divize B): Vyšehrad – Žatec 3:1

8. 3. 2015 (ČFL): Vyšehrad – Domažlice 2:0

5. 3. 2016 (FNL): Vyšehrad – Karviná 0:2

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...