INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V neděli v 16 h na Vyšehradě: přípravné utkání s Benešovem

„A“-muži Kádr A-týmu Slavoje Vyšehrad má v současnosti 24 hráčů, na soupisku pro mistrovské utkání Fotbalové národní ligy se jich vejde jen 18. Do zápasového zatížení je ovšem potřeba dostat všechny hráče, což je možné prostřednictvím startů za vlastní B-tým, nebo za divizní Aritmu, která je farmou Vyšehradu, ale také samozřejmě vloženými přátelskými zápasy. Jsou tady i fotbalisté, kteří vinou zranění dlouho nehráli ani v přípravném bloku, i jim takové utkání jen prospěje.

Právě proto se uskuteční v neděli 13. března na Vyšehradě přípravné utkání s třetiligovým Benešovem, výkop je v 16 hodin. Den předtím v sobotu večer odehraje náš tým utkání FNL v Opavě, kde se pokusí o první bodový zisk v tomto roce. V jarní premiéře s Karvinou to nevyšlo (0:2).

Nedělní soupeř, tedy Benešov, má v nadcházejícím 20. kole ČFL volný los. Měl hrát s Unionem 2013 Nový Bydžov, ten ale v zimní pauze z rozehrané soutěže odstoupil, a tak třetí nejvyšší soutěž pokračuje s lichým počtem devatenácti účastníků.

Benešov má už také za sebou jarní premiéru v ČFL a ani jemu nevyšla, prohrál 0:3 v Písku a figuruje nyní na 13. místě tabulky. Na jaře tak bude usilovat především o záchranu v soutěži. Trenér Luboš Zákostelský poslal v píseckém střetnutí na hřiště tuto sestavu: Štěpánek (71. Stareček) – Večera, Braný, Zákostelský ml., Vrňák (80. Vopat) – Žák, Skopec – Rejhon, Šumský, Čapek – Kučaba (80. Turek).

S Benešovem jsme se utkali naposledy v derniéře loňského ročníku ČFL a vyhráli na jeho stadionu 2:1. Červnový zápas rozhodly góly Michala Macháčka a Jiřího Kabeleho již v úvodní půlhodině hry. Z tehdejšího mužstva Vyšehradu jsou ale v současném kádru už jen brankář Jan Procházka a útočník David Smolák.

 

Aktuální článek o týmu Benešova: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...