INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci i v oslabení vyválčili bod za remízu 1:1 v Opavě

„A“-muži Pro první jarní bodový zápis si dojeli fotbalisté Vyšehradu do Opavy. Zápas, který se hrál v sobotu 12. března večer pod reflektory, se přitom nevyvíjel pro náš tým vůbec dobře; v první půli dost přísné vyloučení Honzy Proska, na začátku té druhé neodpískaný faul ve vápně na Karla Soldáta a hned nato inkasovaný gól. Šemíci však zatnuli zuby, zásluhou Davida Smoláka vyrovnali na 1:1, a tento stav vydržel na ukazateli skóre až do konce utkání. Zisk bodu v tomto utkání byl důležitý už také proto, že ochránil Vyšehrad před poklesem na dno tabulky, kde navzdory páteční ústecké remíze zůstává Varnsdorf.

Oproti jarní premiéře proti Karviné chyběli v sestavě Mareš, Kraják a Strnad. Kapitánskou pásku si místo něj navlékl Volešák a v základní jedenáctce se za jmenované trio objevili Egert, Smolák a Madej. Právě posledně jmenovaný hráč se už v 9. min. probil do vápna domácích, jeho přihrávka ale nenašla spoluhráče. Tři minuty nato prověřil opavského brankáře Vaška svou střelou Vyhnal. Později to opět zkoušel Madej.

Slezané kontrovali dvěma střelami Jursy a hlavičkou Simerského po rohu, hodně jim však pomohla až 35. minuta. To viděl za běžný zákrok už druhou žlutou kartu levý bek Vyšehradu Prosek, a tak musel předčasně a nedobrovolně pod sprchy. Začala dlouhá přesilovka domácích a brankář Štěpanovský se ještě do poločasu hodně zapotil, zejména při střelách Mrázka a Mozola, stav 0:0 ale uhájil.

Hned v nástupu do druhé půle se probil do vápna domácích Soldát, vinou faulu jednoho z domácích zadáků jeho akce skončila. Penalta se ale k údivu hostujícího týmu i lavičky nepískala, hra pokračovala dál. A pokračovala dalším velmi nepříjemným momentem: v 50. min. napřáhl Mozol a jeho střelu z 25 metrů zastavila až síť: 1:0. Deset minut nato spálil čistou gólovou šanci jeho spoluhráč Mrázek.

Nedáš – dostaneš, otřepané klišé došlo svého naplnění i na mokrém opavském trávníku. V 64. min. po zmatcích v opavské defenzivě a Tusjakově centru zleva trefil Smolák: 1:1! Byl to jeho třetí gól v letošním ročníku FNL, na podzim skóroval v zápasech s Vlašimí a v Třinci.

Domácím zbývala ještě závěrečná půlhodina hry, aby využili přesilovku a znovu strhli vedení na svoji stranu, Jurečka, Kuzmanovič ani Simerský ale Štěpanovského nepřekonali. Na druhé straně se dostali do šancí či náznaků šancí střídající Mysliveček a také Tusjak, ani oni však nebyli úspěšní. Zápas tak skončil 1:1 a tým Vyšehradu ve svém pátém zápase na Moravě potřetí zabodoval. Jistou kuriozitou opavského zápasu byl fakt, že oba celky nastoupily v modrých dresech, byť výrazně odlišného odstínu.

V utkání 19. kola FNL šemíci přivítají na Žižkově tým Třince. Hraje se v sobotu 19. března od 10.15 hod.

Trenér Jiří Novotný: „Bod je pro nás zlatý, i když potřebujeme bodovat daleko víc – také proto, že Varnsdorf v pátek remizoval v Ústí, a tak se na nás dotáhl. Po takovém průběhu jsme však spokojeni. Kluci zvládli oslabení výborně, vydali se na sto procent. Snažili jsme se, abychom nezalézali a Opava nás nedostala pod tlak. Uchýlila se k nakopávaným míčům, které se nám dařilo eliminovat. Některé nám tam přesto prošly, a byly z toho dvě až tři velké šance domácích. Co se týče Strnadovy absence, museli jsme kvůli ní změnit taktiku. Naštěstí kluci to odbojovali. Všichni, co nastoupili, a to včetně střídajících, odvedli výborný výkon.“

Asistent Milan Kopřiva: „Všichni naši hráči zaslouží absolutorium – takhle má vypadat boj o záchranu v soutěži. Jeli jsme do Opavy pro tři body, máme nakonec jeden, zápas však výrazně ovlivnilo několik momentů v náš neprospěch. Hlavně bych vypíchnul dva – jednak to bylo vyloučení Honzy Proska za běžný zákrok. Za takové prostě nelze vylučovat – to by pak nemohl dohrát zápas ani jeden hráč. Pak to byl na začátku druhé půle neodpískaný faul ve vápně na Karla Soldáta – naprosto jasná, evidentní penalta, navíc s červenou kartu pro faulujícího hráče… Tohle však domácím prošlo a jen několik vteřin nato dali vedoucí gól. Druhý poločas byl podle mého názoru vyrovnaný, rozdíl byl jen v tom, že my jsme hráli v deseti. Domácí měli šance po standardkách, my jsme se zaměřili na brejky. Po centru Tusyho a chybě opavského hráče vyrovnal David Smolák. Přestože jsem pochválil všechny naše hráče, jednoho je potřeba obzvlášť ocenit: Martin Štěpanovský totiž vychytal spoustu ošemetných situací. Každopádně jsme odehráli výborný zápas, který by nás měl povzbudit do dalších jarních bojů.“

Brankář Martin Štěpanovský: „Nebylo to jednoduché, hráli jsme téměř hodinu v deseti. Domácí tým hnala dopředu nejen početní převaha, ale i diváci. Klobouk dolů před celým týmem, že jsme to všechno ustáli a i když nás Opava dostala místy pod velký tlak, vybojovali jsme podle mého názoru zasloužený bod. Šli jsme do toho všichni po hlavě, zasloužili jsme si to. Jsem rád i kvůli Honzovi Proskovi, byl přísně vyloučen, a hodně ho to sebralo. Navíc za stavu 0:0 měla být pro nás odpískána naprosto jasná penalta, ale nestalo se tak. Z naší strany tam byly ještě nějaké další brejky, z nichž jsme mohli dát i vítězný gól, ale to už bychom chtěli asi moc. Musíme to však potvrdit doma proti Třinci, aby bod z Opavy neztratil svoji hodnotu. Máme teď výbornou partu, což je velmi důležité, a tak věřím, že společnými silami záchranu ve druhé lize vybojujeme.“

Trenér Opavy Jan Baránek: „Je to pro nás ztráta. Chtěli jsme do jarní části sezony vkročit domácím vítězstvím, bohužel jsme si to pokazili druhým poločasem. Nejenže jsme neproměnili šance, ale ani hra nebyla podle našich představ. Byla tam spousta nesmyslných individuálních akcí a nákopů. Vyvrcholilo to šancí Mrázka, který nedokázal dát gól ani do prázdné branky. Od stavu 1:1, už to nebylo dobré… Nevyhrajete-li zápas proti deseti, všichni tvrdí, že proti jedenácti by to mohlo být jiné. Jiné by to bylo, měli jsme dát gól na 2:0 a zápas by se už jen dohrál. Individuální chyba Grussmanna však byla hrozná. I proto to skončilo remízou.“


SFC Opava – Slavoj Vyšehrad 1:1 (0:0)

18. kolo Fotbalové národní ligy.  

Branky: 50. Mozol – 64. Smolák.  

Rozhodčí: Machálek – Urban, Myška. ŽK: Matěj Hrabina, Žídek – Prosek, Soldát. ČK: 36. Prosek (Vyšehrad).  

Diváků: 1146.

Opava: Vašek – Zd. Pospěch, Simerský, Žídek, Matěj Hrabina – Grussmann (74. Jurečka), Jursa, Schaffartzik – Mozol – Mrázek (70. Přichystal), Kuzmanovič. Trenér Jan Baránek.

Vyšehrad: Štěpanovský – Kvída, Egert, Š. Kučera, Prosek – Volešák (83. Drobílek) – Smolák, Soldát, Tusjak – Vyhnal (90. +3 Polanský), Madej (59. Mysliveček). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Růžička, Matějka a Kraják. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (3 v Poháru FAČR)

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR), Madej

1 – Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), M. Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Macháček (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

3 – Matějka (vše v Poháru FAČR), Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Egert, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR), Tusjak

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: František Géla/Opavský deník

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...