INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kombinovaný tým podlehl třetiligovému Benešovu 1:4

„A“-muži – Jen dvacet hodin poté, co skončil sobotní druholigový zápas v Opavě, nastoupili fotbalisté Vyšehradu k dalšímu zápasu. Kombinovaný tým se sedmi fotbalisty z kádru A-mužstva, jež doplnili hráči juniorky, si v neděli 13. března pozval k přátelskému měření sil třetiligový Benešov. Zápas byl sice po herní stránce vyrovnaný, po bezbrankovém poločase se však začal gólově prosazovat čtrnáctý celek tabulky ČFL, a tak si nakonec odvezl z Vyšehradu vítězství 4:1. Rozdíl se projevil ve schopnosti účinného zakončení akcí, v červených dresech hrající Slavoj navíc za stavu 0:2 neproměnil penaltu. V benešovské sestavě se objevil na postu defenzivního záložníka Ondřej Brejcha, který v zimní pauze odehrál za Vyšehrad sedm přípravných utkání.

První poločas přinesl vcelku vyrovnaný fotbal, hosté byli možná o něco přímočařejší v tahu na bránu. Na vyložené šance to bylo 2:2, na góly stále 0:0.

Středočeši nastoupili do druhé půle se čtyřmi novými hráči, domácí sestava se proměňovala hokejovým střídáním. Skóre se začalo měnit po hodině hry, kdy po dlouhém míči za obranu otevřel skóre Rejhon: 0:1. O pět minut později postupoval zleva sám na brankáře Havránka Čapek a přesně ho obstřelil: 0:2.

Trvalo jen minutu a hráči Vyšehradu měli velkou možnost korigovat stav. Po faulu na Proska ve vápně si postavil míč na bílý bod Mysliveček, penaltu ale neproměnil.

V 71. min. se snížit stav přece jen podařilo, po přihrávce od Čižikova se trefil Komers: 1:2! Bohužel jen o několik vteřin později byl rozdíl znovu dvougólový, navíc vinou lacině inkasované branky. Hostující hráč hned po rozehrání míče ze středového bodu přiťukl míč spoluhráči Kučabovi a ten si všimnul, že gólman Vyšehradu stojí příliš daleko před bránou. Zkusil ho tedy ze značné vzdálenosti, ještě ze středového kruhu, přelobovat, a byl úspěšný: 1:3. Byla to škoda, protože Havránek jinak předvedl několik vynikajících zákroků. Štěstím ve sportovním neštěstí bylo, že se tak stalo ne v mistrovském, ale přípravném utkání. V 83. min. po přihrávce od Vrňáka Šumský uzavřel jeho skóre na 1:4.

Jak už to v přátelských zápasech bývá, hrál se zejména ve druhé půli dost otevřený fotbal, hlavně domácí tým ale postrádal lepší koncovku a benešovského brankáře Starečka nedokázal překonat ani z při střelách z bezprostřední blízkosti. A to se pochopitelně promítlo do konečného výsledku.


Slavoj Vyšehrad komb. – SK Benešov 1:4 (0:0)

Přátelské utkání 13. března na Vyšehradě.

Branky: 71. Komers – 60. Rejhon, 65. Čapek, 72. Kučaba, 83. Šumský.

Rozhodčí: Flimmel – Klička, Toman. Bez karet.

Diváků: 25. V 66. min. neproměnil Mysliveček (Vyšehrad) penaltu. 


Vyšehrad: Havránek – Růžička, Matějka, Hanzlík, Adam – Prosek, Mysliveček, Drobílek, Kraják – Š. Klíma, Komers. Od 55. min. přišli na hřiště Čižikov, Řezáč, Hájek a začalo se střídat hokejově. Trenér Jaroslav Klíma.

Benešov: Stareček – Večera, Koževnikov (46. Štancl), Zákostelský ml., Vrňák – Skopec, Brejcha – Vopat (46. Rejhon), Turek (46. Šumský), Kučaba – Svoboda (46. Čapek). Trenér Luboš Zákostelský.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...