INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva góly Malcharka rozhodly zápas ve prospěch Třince: 0:2

„A“-muži – Důležitý souboj s třineckým mužstvem, které rovněž myslí především na záchranu ve Fotbalové národní lize, Slavoj Vyšehrad bohužel nezvládnul. V sobotu 19. března podlehl „ocelářům“ 0:2, když v jejich prospěch rozhodly dva góly Pavla Malcharka. Ten se trefil už v první vzájemném měření sil počátkem září v Třinci, to ale skončilo remízou 3:3. Tentokrát se nepodařilo dát žádný gól a šemíci vyšli v jedenáctém z dosavadních 18 zápasů FNL střelecky neprázdno. Naopak Třinci se podařilo protrhnout černou sérii devíti zápasů, v nichž získal jen dva body. Cesta do Prahy mu tak vynesla hned tři najednou.

Psychiku domácího mužstva možná trochu nahlodala situace, která vznikla jen několik vteřin po zahájení hry, kdy se dostal do šance třinecký záložník Janošík, ale minul. Slavoj se dostal v první půli k zakončení či náznakům zakončení hlavně po standardkách. V 10. min. po rohu pálil Růžička a odražený balon se ještě pokoušel usměrnit do brány Volešák, ale netrefil.

V 19. min. si však naběhl za obranu domácího mužstva Malcharek a nezaváhal: 0:1. Z pohledu Vyšehradu to byl dost lacino inkasovaný gól.

Velmi nadějná situace na vyrovnání přišla těsně před poločasem, kdy v souboji kapitánů Motyčka fauloval na hranici velkého vápna Volešáka. Strnad sice provedl trestný kop velmi dobře, míč ale stihl tečovat Čelůstka, a zmařil tak jeho dráhu do sítě.

Tři minuty po změně stran se vyznamenal brankář Štěpanovský, když zneškodnil ostrou ránu hostujícího Dediče. Slavoj se pak dostal ke dvěma rohovým kopům za sebou a při druhém z nich zakončoval střelou zády k bráně přes hlavu Kvída, ale minul.

Po deseti minutách druhé půle Smoláka se Strnadem nahradili Drobílek a Madej, k zásadnímu obratu ve vývoji utkání to ale zase tolik nevedlo. Jen Vyhnal pálil ze střední vzdálenosti vedle a Madej kolenem rovněž minul prostor mezi třemi tyčemi. Na druhé straně přestřelil Motyčka a Ceplák hlavičkoval v dobré pozici mimo. Čistou gólovou šanci měl v 71. min. jeho spoluhráč Ceplák, který se ocitl sám před Štěpanovským. Ten střelu reflexivně vyrazil a ponechal domácímu týmu naději. A když už v další situaci nemohl zasáhnout, zastoupil jej Egert. Naděje ale zhasla v 84. min., kdy Malcharek svým druhým gólem zvýšil na 0:2.

V utkání 20. kola se šemíci představí v Sokolově, na půdě dosud neporaženého týmu letošního ročníku FNL. Hraje se v sobotu 26. března od 10.15 hod.


Trenér Jiří Novotný: „Nepodařilo se nám vůbec navázat na výkon v předchozím utkání v opavě. Zápas s Třincem jsme nezvládli především v hlavách. Soupeř byl lepší na balon a kombinoval na jeden dotek, což se naopak nám nedařilo. Navíc třinečtí hráči rotovali na svých pozicích, na což jsme nedokázali reagovat. Vyhráli zaslouženě, my jsme si ani nevytvořili žádnou vážnější šanci. S takovým výkonem, jaký jsme dnes podali, nemáme šanci se zachránit.“

Kapitán Ladislav Volešák: „Z naší strany doslova strašidelný, nedůstojný výkon. Za sebe mohu říct, že mě to dost mrzí, přitom celý týden jsme se na tento důležitý zápas poctivě a dobře připravovali. Hned po zahájení zápasu jsme přišli o balon a soupeř se dostal do gólové šance, už to bylo varování. Úvodní čtvrthodina ještě jakž takž šla, ale zápas byl hodně o prvním gólu. Třinec hrál vcelku jednoduše, balony na vysokého útočníka a ten je pak sklepával spoluhráčům. Naopak my, když jsme balon nakopli, se nám hned vrátil, ale i proto, že přihrávky na útočníky nebyly mnohdy zrovna přesné. Neměli jsme ani potřebné štěstí, při trestňáku jsme sice snad mohli vyrovnat, jinak jsme však neměli v tomto zápase ani jednu vyloženou šanci. I tohle je, vedle samotné porážky, určitě zklamání.“

Trenér Třince Karel Kula: „Vyhráli jsme zaslouženě, protože na rozdíl od domácích jsme si vytvořili gólové šance a dvě z nich proměnili. Uklidnil nás vedoucí gól a pak už jsme hru kontrolovali a čekali na dalších chybu soupeře, které jsme se také dočkali šest minut před koncem. Závěr jsme si už v poklidu ohlídali. Pokusíme se tento výkon zopakovat i v úterý, kdy nás čeká dohrávané utkání se Znojmem.“

 

Slavoj Vyšehrad – Fotbal Třinec 0:2 (0:1)

19. kolo Fotbalové národní ligy, hráno 19. března na Žižkově.

Branky: 19. a 84. Malcharek.

Rozhodčí: Nenadál – Ratajová, Vitner. ŽK: Růžička, Vyhnal, Mysliveček, Drobílek – Motyčka, Dedič.

Diváků: 450.


Vyšehrad: Štěpanovský – Růžička, Egert, Kvída, Tusjak – Smolák (44. Drobílek), Volešák, Soldát (84. Mareš), Mysliveček – Strnad (55. Madej), Vyhnal. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Matějka, Gregora a Kraják. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Hloch (30. Salachna), Janoščin – Malcharek  (87. Joukl), Motyčka, Bedecs, Janošík (69. Ceplák) – Dedič, Málek. Trenéři Karel Kula a Martin Zbončák.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...