INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bod ze Sokolova: remíza 0:0, šemíci opět dohrávali oslabeni

„A“-muži Čtrnáctý bod v letošním ročníku FNL a čtvrtý remízový zvenku si přivezli fotbalisté Slavoje Vyšehrad ze Sokolova. Na stadionu mužstva, které bojuje o postup do nejvyšší soutěže, uhráli v sobotu 26. března bezbrankovou remízu. Podobně jako před dvěma týdny v Opavě šemíci dohrávali oslabeni o jednoho hráče, neboť čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem byl vyloučen obránce Egert. Nicméně brankář Štěpanovský poprvé na jaře uhájil čisté konto a utkání skončilo 0:0. Sokolov poprvé v tomto ročníku vyšel doma střelecky naprázdno, naposledy zde odehrál zápas s čistým kontem přesně před rokem Zlín. Přitom byl favoritem nejen vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce, ale i proto, že vyhrál první vzájemný zápas na podzim na Žižkově 2:0.

Oproti předchozímu zápasu s Třincem došlo ke čtyřem změnám v základní sestavě Slavoje, kdy Růžičku, Soldáta, Myslivečka a Strnada nahradili Prosek, Kraják, Mareš a Madej. A právě posledně jmenovaný hráč, nejmladší z kádru, se už ve 2. minutě zápasu prodral do vyložené gólové šance, bohužel ale přehlavičkoval bránu.

Na druhé straně ve 13. min. se vyznamenal Štěpanovský, když vynikajícím zákrokem zneškodnil hlavičku domácího útočníka Přeučila. Ten také po půlhodině hry rozehrál standardku, na míč si naběhl jeho spoluhráč Jablonský, Štěpanovský byl však připraven.

Domácí bránu se snažili ohrozit Tusjak, Smolák a ze střední vzdálenosti pálící kapitán Volešák, nic z toho však nebylo tak velkým nebezpečím pro Belaně, jako předchozí Madejova velká příležitost v úvodu zápasu.

V nástupu do druhé půle předvedli větší aktivitu šemíci, ale i po změně stran si oba soupeři pozorně hlídali čisté konto v tomto utkání. V 71. min. po rohu vypálil z voleje domácí obránce Vondráček, ale minul bránu. V 77. min. viděl už druhou žlutou kartu během devíti minut obránce Vyšehradu Egert, což znamenalo dohrát zbytek utkání v oslabení. Pět minut před koncem ještě Štěpanovský zasahoval před Kosakem a Přeučilem, kteří se snažili strhnout vítězství na domácí stranu, gól už ale nepadl. Slavoj popáté ve FNL odehrál zápas bez inkasované branky.

V utkání 21. kola šemíci přivítají na Žižkově celek Táborska. Hraje se v sobotu 2. dubna od 10.15 hod.

 

Trenér Sokolova Daniel Šmejkal: „Věděli jsme, že Vyšehrad bude hrát aktivně, přesto o fotbale to tentokrát moc nebylo. Spíš o tom, kdo vyhraje první souboj a kdo dobere odražené míče. My jsme si vypracovali v úvodu dvě tutovky a na konci zápasu jednu, kdy nás trošku zradil terén. Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát, ale branku jsme nevstřelili. Soupeře se nám podařilo dostat pod tlak až posledních deset patnáct minut, až když hrál vyloučen o jednoho hráče. Bez vstřelené branky jsme ale vyhrát nemohli, proto zápas skončil 0:0."


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „I když to zní neskromně, tak my jsme sem přijeli pro bod. Jsme totiž v nekomfortní situaci, a tak potřebujeme bodovat. Nechtěli jsme bránit a přistoupili jsme k zápasu aktivně. Řekl bych, že remíza odpovídá průběhu hry. Sokolov měl v první půli dvě vyložené šance, ale my hned v první minutě zápasu. Druhá půle začala z naší strany také aktivně, až v závěru si domácí vytvořili jednu šanci. Mrzí mě, že jsme přišli o oba stopery, kteří hráli velmi dobře a příští týden nám budou chybět.“

 

Baník Sokolov – Slavoj Vyšehrad 0:0

20. kolo Fotbalové národní ligy.

Rozhodčí: Dresler – Pochylý, Kotalík. ŽK: Mareš, Kvída, Volešák, Egert (všichni Vyšehrad). ČK: 77. Egert.  

Diváků: 700.

Sokolov: Belaň – Medveděv (89. Mejdr), Jablonský, Vondráček, Urma – Vrtělka, Kratochvíl – Kosak, Dvořák II. (83. Procházka), Pouček (67. Machek) – Přeučil. Trenér Daniel Šmejkal.

Vyšehrad: Štěpanovský – Prosek, Egert, Kvída, Tusjak – Kraják (90 +1. Matějka), Volešák (75. Soldát), Mareš, Smolák – Madej (73. Strnad), Vyhnal. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Gregora Drobílek a Zimmermann. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Velikonoční zápasy Slavoje Vyšehrad

16. 4. 2006 (divize B): Vyšehrad – Stříbrná Skalice 0:3

8. 4. 2007 (divize A): Vyšehrad – Doubravka 2:0

23. 3. 2008 (ČFL): Vyšehrad – Příbram B 2:1

12. 4. 2009 (ČFL): Králův Dvůr – Vyšehrad 2:1

4. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Hlavice 1:0

24. 4. 2011 (divize B): Roudnice n. L. – Vyšehrad 3:0

8. 4. 2012 (divize B): Vyšehrad – Meteor 2:1

31. 3. 2013 (divize B): Brozany – Vyšehrad 2:0

20. 4. 2014 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 4:1

5. 4. 2015 (ČFL): Vyšehrad – Chrudim 0:1

26. 3. 2016 (FNL): Sokolov – Vyšehrad 0:0

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Zdeněk Plachý/Sokolovský deník a Tomáš Bouda

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...