INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Body odvezlo i Táborsko: 2:3

„A“-muži Ani třetí jarní domácí zápas fotbalistům Slavoje Vyšehrad nevyšel. Po žižkovských porážkách s Karvinou a Třincem šemíci podlehli Táborsku 2:3, a zůstali tak se 14 body na posledním místě tabulky.

Absence tří zadáků, distancovaných Egerta s Kvídou a také nadále zraněného Kučery, donutila trenéry k neobvyklému složení zadních řad. Chyběl také pravý záložník Kraják. Jihočeši zahrozili poprvé po třech minutách hry, Pilíkovu střelu však brankář Štěpanovský zneškodnil. Brzy nato ale už musel kapitulovat, v 7. min. utekl po pravé straně sladký a z jeho centru skluzem otevřel skóre Nešický: 0:1. Další nebezpečnou střelu Froňka z úhlu kryl brankář domácího týmu.

Ve 21. min. ale Madej obral o míč táborského stopera Bělouška, udělal kličku i brankáři Tomovi, dostal se tím však do ostrého střeleckého úhlu a podél vzdálenější tyče minul bránu. O čtyři minuty pozdě+ji Froněk fauloval na hranici vápna Vyhnala, Volešák z trestného kopu sice nasměroval míč do horního růžku brány, jenomže kapitán Mráz balon stihl vyhlavičkovat! To byla druhá gólová šance Slavoje, jež přišla nazmar. Do třetice se mohl prosadit i Tusjak, jeho střelu z úhlu na přední tyč ale Toma kryl.

Přesně po půlhodině hry po Tusjakově centru ale Toma vyboxoval míč jen k Soldátovi a ten propálil vše, co měl před sebou: 1:1!

A bylo hodně blízko i k vedoucí brance, z Drobílkova centru zprava pálil bez přípravy Volešák, bohužel trefil jen střed brány, kde stále Toma. Hlavičujícího Vyhnala pak zastavil ofsajd.

Pět minut před pauzou využil chyby v rozehrávce Slavoje Džafič, předložil finální přihrávku před bránu a Ciku poslal hosty znovu do vedení: 1:2. O tři minuty později po dalším Džafičově centru z pravé strany, tentokrát trochu přetaženém, z voleje a ostrého úhlu napálil balon Hanzlík: 1:3.

Do druhé půle nahradil Smoláka Strnad, tedy ještě na podzim hráč Táborska. Po rozehrání nepřímého kopu pálil Volešák dva metry nad, v 55. min. ale posunul balon doprava na Madeje, ten udělal kličku a odcentroval, kde se dostal míči Vyhnal a z otočky skóroval: 2:3!

Vyrovnat mohl v polovině druhé půle Drobílek, jeho polocentr-polostřela letěl přesně do horního růžku brány a Tomu pořádně vystrašil. Aby míč vytěsnil do zámezí musel se hodně protáhnout, a pak si i ulevit klením. Chvíli nato Hanzlík ve vápně hostí poslal k zemi Strnada, hrálo se však dál.

Velkou příležitost srovnat skóre měl zhruba deset minut před koncem Vyhnal, z Marešova centru ale hlavičkoval bohužel mimo tři tyče. Několik šancí pojistit svůj náskok měli hlavně z brejků i Jihočeši, ale skóre se už nezměnilo.

Ještě v 90. min. se po Myslivečkově centru zleva protlačil do koncovky Strnad, ale také on těsně minul, a tak se šance na první jarní bodový zisk doma rozplynula.

Velké uznání zaslouží tentokrát skalní fanoušci Vyšehradu, kteří i přes nepříznivý vývoj zápasu dokázali celý zápas povzbuzovat. V příštím 22. kole mají šemíci volný los, o týden později v sobotu 16. dubna v 10.15 hod. potom přivítají na Žižkově B-tým Sigmy Olomouc.

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Nechci se vymlouvat, že nám chyběli tři stopeři, ale utkání jsme si prohráli chybami především právě na těchto postech, nedůsledností a nedůrazem. Odehráli jsme přitom výborná utkání v Opavě i v Sokolově, odkud jsme si odvezli zcela po zásluze po bodu, ale někteří naši hráči nedokážou unést atmosféru při domácích utkáních. Je na nich vidět až příliš velká nervozita. Umím to pochopit v souvislosti s tím, že hrajeme o záchranu, ale tohle je už moc. Na druhou stranu v době, kdy jsme Táborsko přehrávali a srovnali stav na 1:1, Volešák trefil gólmana do kolena, a pokud by tohle byl gól, zápas by se mohl odvíjet úplně jinak. Věřil jsem alespoň v jeden bod a je škoda, že ho nemáme, protože bychom si ho byli zasloužili. Hráči dřeli, někteří podali nadstandardní výkony, ale nestačilo to. Ještě ve druhé půli jsme se zvedli, snížili a Vyhnal mohl hlavou vyrovnat, ale minul. Mohli jsme ale také inkasovat z brejků další góly po chybách středních obránců. Postrádali jsme však nejen Kučeru, Kvídu a Egerte, ale také Krajáka, který podal před týdnem výborný výkon.“

Útočník Tadeáš Madej: „Dostali jsme hloupé góly po individálních chybách, jinak jsme mohli tenhle zápas klidně vyhrát. Táborsko bylo totiž nejslabším soupeřem, se kterým jsme tady na Žižkově hráli. Já sám jsem měl asi ve dvacáté minutě utkání gólovou šanci, kterou jsem bohužel neproměnil. Škoda. Ale nesmíme nic vzdát, za dva týdny tu hrajeme s béčkem Olomouce, a to bude zápas jara. Pokud ho vyhrajeme, šance na záchranu bude hned mnohem vyšší.“

Střídající útočník Miloslav Strnad: „Všechny tři góly jsme si dali sami, takhle se hrát o záchranu prostě nedá. Nastoupil jsem až do druhé půle, snížili jsme na 2:3, měli jsme potom platonický tlak, ale bez centrů a šancí. Nemáme tu nikoho, kdo by dokázal obejít tři čtyři protihráče a pak připravit gólovou situaci  finální přihrávkou, takže my útočníci potřebujeme víc centrů a balonů do vápna, ze kterých potom padají góly. Pokud to nedokážeme prokombinovat, musíme hrát jednoduše a účelně. Táborsko bylo přitom nejhorším soupeřem, se kterým jsme dosud na jaře hráli. Přesto jsme od něj třikrát inkasovali. Rozhodují maličkosti a chyby, a těch my děláme moc. Ale ještě nám zbývá osm zápasů, ve kterých se nabízí celkem 24 bodů. Musíme se z toho vyhrabat sami, a to už hned v příštím zápase tady s béčkem Olomouce. Už není, na co čekat.“

Trenér Táborska Petr Frňka: „Přijeli jsme si pro tři body, a ty máme, takže spokojenost. Navíc jsme měli ještě další šance, které jsme neproměnili. Utkání mělo napětí a nechyběly mu góly, takže pro diváky bylo jistě zajímavé. Dostali jsme se tímto na šesté místo tabulky, což je umístění, do kterého bychom také chtěli nejhůř být.“

Záložník Táborska Martin Kučera: „Dali jsme sice brzy gól, ale herně to nebylo úplně ono. Nakonec jsem rád, že jsme vyhráli, protože po třech předchozích remízách jsme to už potřebovali. Určitě to byl pro mě jiný zápas než obvykle, protože jsem tady strávil rok předtím. Ale přeju Vyšehradu, aby se zachránil.“

 

Slavoj Vyšehrad – FC Táborsko 2:3 (1:3)

21. kolo Fotbalové národní ligy.

Branky: 30. Soldát, 55. Vyhnal – 7. Nešický, 41. Ciku, 44. Hanzlík.  

Rozhodčí: Adámková – Kříž, Peřina. ŽK: Strnad – Ciku, Toma.  

Diváků: 588.

Vyšehrad: Štěpanovský – Prosek, Matějka (81. Šindelář), Soldát, Tusjak – Drobílek, Volešák, Mareš, Smolák (46. Strnad) – Madej (71. Mysliveček), Vyhnal. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Junek a Hašek. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Táborsko: Toma – Sladký, Mráz (56. Valenta), Běloušek, Hanzlík – M. Kučera – P. Pilík, Froněk (32. A. Kočí), Nešický, Ciku – Džafič (84. Linhart. Trenér Petr Frňka.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (3 v Poháru FAČR)

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR), Madej

1 – Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), M. Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Macháček (v Poháru FAČR), Soldát, Vyhnal

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

3 – Matějka (vše v Poháru FAČR), Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Egert, Madej, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR), Tusjak, Vyhnal

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...