INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tři body! Šemíci vyhráli 2:0, poslali Hanáky na dno tabulky

„A“-muži Konečně obrat k lepšímu! Fotbalisté Slavoje Vyšehrad zvládli mimořádně důležitý zápas s béčkem Sigmy Olomouc, kterou porazili 2:0 a přepustili jí poslední místo tabulky FNL. Skóre otevřel v prvním poločase Strnad z penalty, po změně stran přidal pojistku Štěpán Kučera. Naše mužstvo vyhrálo poprvé od 8. listopadu a sedmi zápasech v řadě bez výhry, během nichž získalo dohromady jen dva body. Tentokrát tři najednou, navíc v nesmírně důležitém zápase, a tak po celkově čtvrté výhře (ale první vyšším než jednobrankovým rozdílem) vše vypadá rázem mnohem optimističtěji. Zbývá ještě sedm utkání a o záchranu je potřeba rvát se dál se stejným zaujetím, jako proti mladým Hanákům.

Oproti předchozímu utkání s Táborskem došlo ke čtyřem změnám v základní sestavě, kdy kvarteto Matějka, Soldát, Tusjak a Smolák nahradili Kučera (návrat po zranění), Kvída, Egert (oba návrat po karetním trestu) a Strnad. Změnou bylo i to, že kapitán Volešák nastoupil tentokrát na kraji záložní řady.

Úvodní čtvrthodina přitom vůbec nevypadala dobře, a to hlavně proto, že hostující forvard Ševčík se dostal do dvou gólových šancí – naštěstí je neproměnil. do koncovky nedostali Moulis, ani on neproměnil. Na druhé straně po Strnadově centru pálil bez přípravy Prosek, ale brankář Blaha si poradil.

Po dvaceti minutách hry a kombinaci tří hráčů Vyšehradu na pravé straně Drobílek přihrál Vyhnalovi a ten byl faulován ve vápně Habustou – penalta. Proměnil ji Strnad: 1:0!

Vzápětí mohl přidat druhý gól Vyhnal, ale hlavičkoval mimo. Střelou bez přípravy to po dalším centru zprava zkusil Volešák, ale také on minul.

Hned po změně stran po centru Soldáta (ten nahradil už v první půli Madeje) znovu Vyhnal minul bránu, tentokrát střelou po zemi. Na druhé straně Kvída zachránil v poslední chvíli skluzem před Buchvaldkem.

V polovině druhé půle se dostal do nadějné pozice strnad, ale střelou z rohu vápna netrefil Blahovu bránu. Úspěšný nebyl ani o chvíli později, kdy po trestném kopu Volešáka přestřelil.

V 75. min. po standardce a závaru před bránou hostí Egert přihrál Kučerovi a ten už se nemýlil: 2:0! Potom přišly další nadějné situace z brejků, alke gól už nepadl. Až v závěru utkání měl šanci i hostující Kalvach, ani on nepoměnil.

V příštím 24. kole se šemíci představí v Ústí nad Labem. Hraje se již v pátek 22. dubna od 18 hodin.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Obávali jsme se, aby se neopakoval scénář předchozího utkání s Táborskem, i proto jsme byli čtvrt hodiny v úvodu hodně zakřiknutí, stále na nás ležela psychická deka. Mladí hráči Olomouce nás ale naštěstí ze svých šancí nepotrestali. Měli jasnou šanci hned na začátku zápasu, Ševčík to přestřelil. Konečně jsme měli také my kousek štěstí. Pak jsme se ujali vedení z penalty, která byla jasná. Hrál se vcelku divácky atraktivní tempo-fotbal, mělo to úroveň. Spokojen jsem byl s druhým poločasem, kdy jsme soupeře nepustili do vyložené šance, jen do pološancí po standardkách. Naopak jsme sami přidali druhý gól a měli ještě brejky, z nichž jsme mohli přidat třetí gól. Pomohlo nám také, že se nám vrátili do sestavy hned tři obránci, s nimi už to bylo o něčem jiném. Každopádně pozitivní je především fakt, že jsme se odlepili z posledního místa, máme teď o dva body víc než Olomouc a zápas k dobru navíc.“

Brankář Martin Štěpanovský: „Olomouc na nás hned na začátku vletěla, ale konečně jsme to se štěstím přestáli. Ševčík měl dvě tutovky, ale dal to vedle. Svazovala nás důležitost zápasu, ale díky bojovnosti a vůli jsme to zlomili a zaslouženě vyhráli. Musím pochválit hlavně obránce před sebou, hráli fantasticky a obětavě. Předvedli jsme, že touha zachránir pro Vyšehrad druhou ligu nám nechybí. Zbývá však sedm zápasů, musíme dál bodovat. Z Ústí bychom potřebovali alespoň bod.“

Kapitán Ladislav Volešák: „Naštěstí jsme přežili začátek utkání se dvěma jasnými šancemi soupeře. Trávníkář udělal zaplaťpámbu dobrou práci, že jim to tam dvakrát skočilo… Potom jsme se oklepali, pomohla nám penalta a druhý gól jsme měli přidat už dříve. Ale nakonec jsme ho dali ve druhé půli a po něm už to byla velká euforie a výsledek jsme si ohlídali. Možná je škoda, že jsme nepřidali ještě nějaké góly, i když je samozřejmě super, že jsme tenhle zápas zvládli. Když se ohlédnu trochu zpátky, tak s Třincem i Táborskem jsme tady měli uhrát minimálně remízy, protože Olomouc B určit nebyla horší než tyto dva týmy. Konečně se k nám přiklonila trochu štěstí a snad budeme hrát uvolněněji v Ústí.“

Záložník Miroslav Mareš: „Vyhráli jsme hlavně díky bojovnosti a tomu, že jsme se dokázali prosazovat v osobních soubojích. Olomouc B přitom vůbec nebyla špatným soupeřem, naopak po fotbalové stránce patřila k dosud nejlepším. Pomohla nám penalta, kterou jsme se dostali do vedení, především ale návrat Štěpána Kučery do sestavy. Klobouk dolů za to, co předvedl. On a také Honza Prosek podali úžasný výkon. Doufám, že přivezeme body i z Ústí.“

Trenér Sigmy B Augustin Chromý: „Odjíždíme bez bodu i bez vstřelené branky, a právě tohle rozhodlo. V úvodních dvaceti minutách měl Ševčík dvě vyložené šance, z toho jednou minul odkrytou bránu, to se musí proměnit. Šanci měl i Moulis, byly tam i standardky, ale nic jsme neproměnili. Ve třetím utkání v řadě se proti nám kopala penalta, a tak z toho měli kluci hlavy dole. Společně s předchozími neproměněmými šancemi nás to dostalo do herního neklidu. Tady nemůžeme počítat s tím, že budeme mít patnáct šancí, tak jako tomu bylo v MSFL. Při absenci zraněného Yunise nám chybí vyložený snajpr a tudíž i finální fáze. Ve druhé půli domácí dobře bránili a čekali na brejky, gól jsme však inkasovali po standardce. Vyšehrad nás potrestal a potvrdil, že má fotbalovou kvalitu. My jsme tímto klesli na poslední místo tabulky, a přestože to nebereme jako otázku života a smrti, naše postavení beztak na naše hráče při zápasech doléhá.“

 

Slavoj Vyšehrad – Sigma Olomouc B 2:0 (1:0)

23. kolo Fotbalové národní ligy.  

Branky: 20. Strnad z pen., 75. Š. Kučera.  

Rozhodčí: Kocourek – Kožár, Mokrusch. ŽK: Mareš, Soldát, Š. Kučera – Habusta.  

Diváků: 488.


Vyšehrad: Štěpanovský – Kvída, Egert, Š. Kučera, Prosek – Volešák, Mareš (86. Smolák), Drobílek, Madej (35. Soldát) – Vyhnal, Strnad (88. Mysliveček). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Šindelář, Tusjak a Polanský. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Sigma Olomouc B: Blaha – Texl, Rajnoch, Vejmelka, Hýbl – Moulis (73. Vichta), Habusta (63. Richter), Kalvach, Hladík (88. O. Ševčík) – Buchvaldek, A. Ševčík. Trenér Augustin Chromý.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (3 v Poháru FAČR)

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR), Madej

1 – Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), M. Kučera, Š. Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Macháček (v Poháru FAČR), Soldát, Strnad, Vyhnal

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

3 – Egert, Matějka (vše v Poháru FAČR), Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR), Vyhnal

2 – Madej, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR), Tusjak


Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...