INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ústecké zklamání: prohra 1:4

„A“-mužiBodovat alespoň ve dvou zápasech Fotbalové národní ligy za sebou se týmu Slavoje Vyšehrad podařilo na podzim jen jednou (s Opavou a v Třinci), na jaře však dosud ne. Týden po vítězství 2:0 nad béčkem Olomouce se šemíci vydali s notnou dávkou optimismu do Ústí nad Labem, tím spíš, když domácí Arma dosud na jaře nevyhrála. To se ale v pátek 22. dubna bohužel rázně změnilo, Ústečtí zvítězili přesvědčivě 4:1, a tak si náš tým v boji o záchranu nijak nepolepšil. Nezbývá než bojovat dál, do konce sezony chybí ještě šest zápasů: doma s Hradcem Králové, Frýdkem-Místkem a Dynamem České Budějovice, venku pak v Pardubicích, Varnsdorfu a Znojmě.

Trenéři sáhli ke dvěma změnám v základní sestavě, kdy zraněného Drobílka a Madeje nahradili Soldát s Tusjakem. Uběhlo jen několik vteřin od zahájení hry, Volešák uvolnil Strnada, ten však ve velmi dobré pozici minul bránu. To byla šance, která volala po vedoucím gólu a utkání by se pak dost pravděpodobně vyvíjelo úplně jinak. Ale bohužel…

Dvacet minut předváděl Slavoj velmi kvalitní fotbal a nic nenasvědčovalo vysoké porážce. Z trestných kopů to zkusili Volešák i Tusjak, obrana domácích ale jejich centry odvrátila. Na druhé straně Štěpanovský kryl Procházkovu střelu po zemi k tyči. Poprvé Ústečtí vážně zahrozili po půlhodině hry, kdy po trestném kopu Miskoviče Veverka vypálil pod břevno, gólman Vyšehradu ale míč vytěsnil na roh.

Ve 38. min. minul střelou zdálky Mareš a vzápětí na druhé straně poprvé udeřilo. Nikým neatakovaný Miskovič to zkusil střelou z 25 metrů a měl štěstí v tom, že jednak svoji střelu nasměroval přesně k tyči, jednak před Štěpanovským skočila: 1:0. Už v nastaveném čase první půle sklapla naprázdno ofsajdová past hostujícího mužstva, a toho bezezbytku využil Procházka, který po přihrávce od Veverky poslal míč zblízka do brány: 2:0.

Pět minut po změně stran poslal centr zleva před bránu Strnad, nikoho ze spoluhráčů však nenašel. Jen chvíli nato rozehrál Volešák rovněž zleva trestný kop, na jeho centr si naběhl Kučera a hlavou lehce líznul míč, nedokázal ho však usměrnit víc k tyči, a tak skončil v koši brankáře Zachardy. To byla druhá gólová šance Slavoje v tomto utkání. Za další minutu po Tusjakově akci a přihrávce doleva Strnad znovu odcentroval před bránu domácích, tentokrát už našel Vyhnala, ten ale ve skluzu na míč nedosáhl – třetí velmi nadějná příležitost, ke škodě Vyšehradu ale znovu bez efektivního vyústění.

Podobně jako úvod zápasu, ani úvodní čtvrthodina druhé půle nebyla ze strany hostujícího týmu vůbec špatná. V 56. min. hlavou minul Vyhnal a o dvě minuty později vypálil bodlem Mareš, naneštěstí jeho střelu zblokovali zavčas domácí zadáci, a tak Zacharda zůstal bez práce.

Tím, kdo v tomto utkání proměňoval šance, byli Severočeši. Přesně po hodině hry a Miskovičově rohu Smola hlavou zblízka rozvlnil síť: 3:0.

V polovině druhé půle spálil obrovskou šanci jeho spoluhráč Leibl, když úplně sám hlavičkoval z malého vápna vedle. V 74. min. byl úspěšnější ústecký kapitán Zeman, kdy po brejku zleva prostřelil z úhlu brankáře Vyšehradu: 4:0. O několik vteřin později viděl po faulu druhou žlutou kartu a tudíž i červenou Soldát, a tak šemíci dohrávali zbývající čtvrthodinu v deseti.

Paradoxně až v oslabení se podařilo našemu týmu skórovat. V 90. min. po přihrávce od Myslivečka Volešák trefil před vápnem ruku jednoho z bránících protihráčů. Kapitán Vyšehradu se vzápětí sám postavil k exekuci trestného kopu a brilantní trefou se postaral alespoň o čestný úspěch: 4:1!

V příštím 25. kole šemíci přivítají favorita soutěže číslo 1, kterým je tým Hradce Králové. Hrát se bude v sobotu 30. dubna od 10.15 hod. na Žižkově.


Trenér Ústí n. L. Petr Němec: „Z utkání jsem měl značné obavy, protože Vyšehrad na jaře dosud venku neprohrál, před týdnem se odpoutal ze dna tabulky a u nás neměl co ztratit. Náš začátek byl zase katastrofální, pustili jsme hned v první minutě soupeře do šance a pětatřicet minut jsme hráli hrozně. Pak to ale Miskovič trefil, a to nás konečně trochu uklidnilo. Začali jsme hrát trochu ten fotbal, který jsme hrávali předtím. Ve druhé půli za stavu 2:0 už to bylo jednoznačné. Jsem rád, že se nám konečně podařilo zlomit jarní sérii bez výhry.“

Trenér Vyšehradu Jiří Novotný: „Do dvacáté minuty jsme byli aktivní a hráli slušně, potom nám ale odešla záloha, domácí převzali iniciativu a my jsme jim sami v závěru první půle nabídli dva góly. V té době jsme vyhořeli. Ve druhé půli už se nenašel nikdo, kdo by prapor zvedl. Chyběl nám lepší pohyb, neměli jsme odražené balony a ani přihrávky nebyly nejlepší. Domácí tak zaslouženě vyhráli. Nezbývá nám, než se pokusit za týden o překvapení proti Hradci.“

Brankář Martin Štěpanovský: „Dvacet minut jsme hráli dobře a byli na balonu, pak jsme najednou vypadli z role, přestali být aktivní a nechali se zatlačit. Ústí narostla křídla a začalo mít standardky. Při prvním gólu jsem si sáhl na balon, škoda, že se mi ho už nepodařilo vyrazit, bohužel to přede mnou ještě skočilo. Druhý gól padl po naší nedomluvě, zareagovali jsme pozdě, a tak Ústí z ničeho dalo na 2:0. V tu chvíli bylo de facto po zápase, protože pustit do šatny druhý gól, to je špatně. V poločase jsme si sice řekli, že to ještě zkusíme, ale moc jsme toho nezkusili. Místo toho jsme zápas jen dohrávali a dostali ještě další dva góly. Mohlo jich být přitom klidně celkem sedm nebo osm.“

Obránce Jan Kvída: „Dvacet minut to bylo dobré, pak jsme ale nevystoupili včas na protihráče, ten vystřelil zdálky a trefil k tyči. Druhý gól jde za mnou, zapomněl jsem se vzadu – pokud by se tak nestalo, byl by to ofsajd a nebylo by co řešit. Ve druhé půli jsme toho už moc neměli, snad jen Migi to zkusil bodlem, ale bohužel to nepropálil skrz domácí hráče. Byl to zápas blbec, s výjimkou úvodních dvaceti minut nám nic nevyšlo a Ústí nás přehrálo.“

 

FK Ústí nad Labem – Slavoj Vyšehrad 4:1 (2:0)

24. kolo Fotbalové národní ligy.

Branky: 39. Miskovič, 45. (+1) Procházka, 60. Smola, 74. Zeman – 90. Volešák.

Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:2.

Rozhodčí: Váňa – Kubr, Kotalík. ŽK: Peterka, Veverka – Mareš, Soldát, Madej. ČK: 75. Soldát (Vyšehrad).

Diváků: 657.


Ústí nad Labem: Zacharda – Křapka, Zukič, Vaněk, Leibl – Peterka – Zeman, Miskovič, Veverka (86. Eliáš), Procházka (88. Výborný) – Smola. Trenéři Petr Němec a Petr Fousek.

Vyšehrad: Štěpanovský – Kvída, Egert, Š. Kučera, Prosek – Volešák, Mareš (68. Polanský), Soldát, Tusjak – Vyhnal (77. Mysliveček), Strnad (77. Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Šindelář, Zimmermann a Smolák. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (3 v Poháru FAČR)

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR), Madej

1 – Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), M. Kučera, Š. Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Soldát, Strnad, Volešák, Vyhnal

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

4 – Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

3 – Egert, Matějka (vše v Poháru FAČR), Vyhnal

2 – Madej, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR), Tusjak


Foto ze zápasu: zde

Foto: Karel Pech

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...