INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Překvapení na úkor favorita nevyšlo, tři body brali votroci

„A“-muži Ač v improvizované sestavě, podali fotbalisté Vyšehradu proti lídrovi FNL z Hradce Králové velmi důstojný výkon. Na bodový zisk to nestačilo, šemíci podlehli votrokům 0:2. Favorizovanému soupeři však pomohla do sedla v závěru první půle více než přísná penalta. Vymodlil si ji Malinský, který pak ve druhé půli přihrál i na druhý gól, naopak Slavoj své šance neproměnil, a tak utrpěl 14. porážku a potřinácté v sezoně se mu nepodařilo skórovat. Boj o záchranu ve druhé nejvyšší soutěži však pokračuje dál.

V základní sestavě došlo oproti předchozímu zápasu ke čtyřem změnám: nemohli nastoupit distancovaní Volešák se Soldátem, zranění vyřadilo Vyhnala (ale také Smoláka, který už si na jaře asi nezahraje) a na lavičku mezi náhradníky se posadil Strnad. Do jedenáctky se proto tentokrát vešli Drobílek, Polanský, Mysliveček a Madej.

Právě Madej měl jedinou vážnější šanci domácího týmu v první půli. Ve 13. min. se probil zleva k bráně hostí, obránce Holeš však stihl jeho střelu zblokovat. To už měl Hradec na svém kontě jednu promarněnou příležitost, když v 10. min. Malinského vychytal brankář Štěpanovský.

Hradec měl sice územní převahu, leč neplodnou. Až ve 34. min. se dostal do nebezpečné situace Vlkanova, skluzem ho však odzbrojil Prosek. To byl ovšem signál ke zvýšené aktivitě bíločerných. Krmaš v gólové šanci trefil dobře postaveného Štěpanovského, který o chvíli později vytěsnil i střelu P. Mareše pod břevno. Z dorážky pak Vlkanova hlavičkoval vedle.

Ve 40. min. domácí hráči konečně trefili prostor mezi třemi tyčemi brankáře Ottmara. Drobílek pálil z vápna po zemi k tyči, strážce hradecké svatyně ale míč bezpečně kryl.

Chvíli nato ve 43. min. přišel zlomový moment, Kvída odzbrojil skluzem Malinského, ten mu ale přepadl obratně přes nohu – za filmování měl vidět žlutou kartu. Místo toho však dosáhl toho, co chtěl, tedy penalty. Proměnil ji Petr Mareš: 0:1.

Tři minuty po změně stran byl pro změnu faulován domácí Miroslav Mareš, Mysliveček ale z trestného kopu minul. Na druhé straně pálil Vlkanova z úhlu, Štěpanovský se nenechal prostřelit. Chvíli nato opět Vlkanova z malého vápna přestřelil a přesně po hodině hry Zorvan trefil břevno domácí brány.

V 63. min. si po Drobílkově rohu dal málem vlastní gól P. Mareš. Zdálky vypálil pohotově Mysliveček, jenomže minul. V polovině druhé půle se dostal k hlavičkovému zakončení z malého vápna Madej, ale byl hodně tísněn kapitánem hostí Krmašem, takže si mohl Ottmar oddechnout. Potom měl šanci na druhé straně v 70. min. po přihrávce od Malinského nejlepší střelec soutěže Pázler, z úhlu ale přestřelil.

V 72. min. si Vlkanova dvakrát vyměnil míč s Malinským a zblízka skóroval: 0:2. O sedm mninut později v další vyložené šanci Vlkanova trefil gólmana Vyšehradu.

Již za nepříznivého dvougólového manka se dostali šemíci minimálně do tří gólových šancí. Egertovu nadějnou hlavičku chytil Ottmar a vyznamenal se i při tvrdé ráně Proska. V úplném závěru utkání pak Strnad v dobré pozici minul hradeckou bránu.

V příštím 26. kole se šemíci představí v sobotu 7. května od 10.15 hod. v Pardubicích. Snad tam budou mít víc fotbalového štěstí než v Ústí nad Labem a proti Hradci.

Trenér Jaroslav Klíma: „Odehráli jsme velmi dobré utkání s týmem, který je poprávu v čele tabulky. Hradec hrál velmi rychlý fotbal a zároveń kombinační, což není ve druhé lize zas tak často vidět. Jeho hráči o sobě věděli a uměli si přihrát i pod tlakem. Do vedení mu však pomohla penalta chvíli před poločasem. Ve druhé půli jsme sehráli mnohem otevřenější partii, ale soupeř nás z brejku potrestal druhým gólem. Za stavu 0:2 jsme si pak vytvořili tři až čtyři velké šance, dostali jsme Hradec několikrát do úzkých a mohli jsme zápas ještě zdramatizovat. Škoda, že se nám nepodařil alespoň ten kontaktní gól, protož jinak se musel fotbal divákům líbit.“

Jan Kvída: „Penalta se pískat neměla. Pravdou je, že jsem šel ve vápně do skluzu, což byla chyba, ale Malínského jsem nezasáhl. Přepadl mi přes nohu, ale ani jsem se ho nedotknul. Je to škoda, protože kdybych do toho takhle nešel a podařilo se mi ho jen odclonit, balon by skončil v autu. Pokud bychom šli do druhé půle za stavu 0:0, byla by to jiné a při troše štěstí se určitě dala uhrát remíza. Hradec přesto ukázal, že má kvalitu, zatímco nám nezbývá, než teď bodovat v Pardubicích.“

Luboš Tusjak: „Odehráli jsme kvalitní utkání a byli soupeři místy vyrovnaným týmem. Škoda, že jsme ve druhé půli nic neproměnili, šance jsme na to měli. Blíží se však pomalu konec sezony a my potřebujeme zabodovat v příštím zápase v Pardubicích.“

Trenér Hradce Králové Bohuslav Pilný: „Byl to pro nás ošidný zápas, protože jsme nehráli moc jako tým, ale jako individuality. První půle sice probíhala v naší režii, vedení jsme se však ujali až díky penaltě. V poločase jsme si řekli, že musíme přidat bezpodmínečně druhý gól, a tak jsme byli dál aktivní. Vypracovali jsme si asi čtyři šance, ale nebyli jsme moc produktivní. Nakonec jsme ten druhý gól přece jen dali. Vyšehrad si potom také vytvořil šance, jimiž nám mohl zkomplikovat cestu za třemi body, my jsme však zbytek zápasu zkušeně dohráli. Soupeř nás ničím nepřekvapil, kvalita byla na naší straně a vyhráli jsme zaslouženě.“


Slavoj Vyšehrad – FC Hradec Králové 0:2 (0:1)

25. kolo Fotbalové národní ligy, hráno 30. dubna 2016 na Žižkově.  

Branky: 43. P. Mareš z pen., 72. Vlkanova.

Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 6:10. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:5.

Rozhodčí: Nenadál – O. Černý, Pospíšil. ŽK: Drobílek, Š. Kučera, Kvída, Tusjak (všichni Vyšehrad).

Diváků: 478.

Vyšehrad: Štěpanovský – Prosek, Egert, Š. Kučera, Tusjak – Kvída – Polanský (46. Strnad), M. Mareš, Drobílek – Mysliveček (65. Kraják) – Madej (77. Matějka). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Gregora a Šindelář. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Hradec Králové: Ottmar – Holeš, Krmaš, Nosek, P. Mareš – Vlkanova, Janoušek, Trubač (88. Súkenník), Malinský – Zorvan (70. Krátký), Pázler (78. P. Černý). Trenéři Milan Frimmel a Bohuslav Pilný.


Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...