INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Do Pardubic s vůlí dosáhnout minimálně na hranici 18 bodů

„A“-muži – Venku Pardubice, Varnsdorf a Znojmo, doma Frýdek-Místek a Dynamo České Budějovice. To je zbývajících pět soupeřů Slavoje Vyšehrad v letošním ročníku Fotbalové národní ligy. Kolik se k dosavadním sedmnácti bodům podaří přidat v sobotu 7. května dopoledne v Pardubicích?! Minimálně jeden by to rozhodně chtělo.

Vůči poslední Sigmě Olomouc B mají šemíci stále k dobru tři aktiva: o bod víc, o zápas méně a lepší bilanci ze vzájemných střetnutí. Teď už jde „pouze“ o to, dotáhnout záchranářské snažení ke zdárnému konci. Mladí Hanáci mají 16 bodů, přičemž doma přivítají Vlašim, Opavu a Třinec, ven pojedou jen do Sokolova. Ostatní soupeři v boji o setrvání v profesionální soutěži se už dost vzdálili, třináctý Varnsdorf má na naše mužstvo náskok sedmi bodů, zatímco dvojice Frýdek-Místek – Třinec osmi bodů.

„Konec sezony se pomalu blíží a my potřebujeme zabodovat teď v sobotu v Pardubicích,“ zmínil levý bek či záložník Luboš Tusjak. „Nic jiného nám po prohrách v Ústí a doma s Hradcem ani nezbývá,“ přidal se obránce Jan Kvída. Naposledy se Vyšehrad radoval z bodového zisku v polovině dubna po souboji s béčkem Sigmy (2:0), a to je také jediné jarní vítězství. Zatím. Na trávnících leží ještě 15 bodů.

S Vyšehradem na podzim prohráli, zato Spartu porazili

V prvním vzájemném souboji koncem října na Žižkově šemíci zdolali Pardubice 1:0 díky gólu Jana Blažka z penalty po faulu na Františka Myslivečka. Dost pravděpodobně to byl nejlépe takticky zvládnutý zápas na podzim, Východočeši totiž podali velmi kvalitní výkon.

Sluší se připomenout, že o něco později v listopadu Pardubičtí porazili v osmifinále Mol Cupu gólem Kima 1:0 Spartu, v prosincové odvetě na Letné prohráli 1:3.

Na jaře ve FNL se reprezentanti města s 90 tisíci obyvateli dočkali vítězství až 15. dubna, kdy nečekaně vyhráli ve Znojmě, potom doma podlehli v derby Hradci Králové a porazili Frýdek-Místek, před týdnem si ale odvezli prohru 1:2 z Vlašimi.

„Bylo to spíš remízové utkání, z minima jsme vytěžili maximum,“ přiznal vlašimský kouč Martin Hašek. Pardubice, jimž chyběl vykartovaný Řezníček, šly do vedení pěti minut před poločasem po centru Kima brankou Fouska, ale ještě v jeho nastaveném čase vyrovnal Hadaščok a týž hráč vstřelil osm minut před koncem utkání také vítězný vlašimský gól.

„První poločas byl z naší strany ještě koukatelný, inkasovaný gól v jeho závěru ovšem zápas hodně ovlivnil. Navíc padl po rohu, který jsme soupeři darovali zbytečně. Ve druhé půli sice domácí neměli moc šancí, ale i tak jsme si pasivitou koledovali o druhou branku. A tu jsme také dostali. Druhá půle byla v našem podání hodně špatná,“ prohlásil trenér Pardubic Jiří Krejčí. „Hodně hráčů je po zraněních, takže jim doházely síly a museli jsme na to reagovat. Potřebovali bychom ještě dvě střídání, ale bohužel už jsme je neměli. Ale dostat takhle laciný gól, to je trestuhodné.“

Nová posila Pardubic: bývalý hráč Vyšehradu Zavadil

Pardubice nastoupily ve Vlašimi v sestavě: Frydrych – Pospíšil, Zavadil, Kakrda, Šejvl – Kudrna, Jeřábek, Fousek (71. Fusek), Kim Te-won – Niang (81. Kayamba), Petráň (78. Kovář).

V této sestavě figuruje jedno jméno, spjaté s dřívějším působením na Vyšehradě: jde o obránce Petra Zavadila (na snímku), který nastoupil poprvé za Pardubicemi právě ve Vlašimi. Předtím hrál MSFL za Spartak Hulín. Za Vyšehrad odehrál na podzim roku 2014 pět mistrovských utkání v ČFL.

Pardubičtí si stěžují na vlastní nízkou jarní produktivitu, v osmi zápasech dali jen pět gólů. Na druhé straně si připomínají, že nastříleli v druholigové sezoně 2012/13 ve dvou zápasech sedm gólů brankáři Martinu Štěpanovskému, když chytal za FK Bohemians Praha na Střížkově. Snad je teď gólman šemíků trochu „umravní“, nejlépe podle scénáře zápasů v Sokolově a s béčkem Olomouce, jež se podařilo odehrát bez inkasované branky. A vlastně také na podzim s Pardubicemi, i když v něm ještě chytal Lukáš Krbeček.

Utkání 26. kola FNL Pardubice – Slavoj Vyšehrad se hraje na stadionu Pod Vinicí v sobotu 7. května od 10.15 hod. Řídit je bude rozhodčí Jiří Houdek, na čarách asistovat Miroslav Fišer a Ondřej Kožár.

V Pardubicích jsme hráli naposledy před 14 lety, v sezoně 2001/02 v divizi C. Tehdy nám byl ale soupeřem B-tým druholigového FK Atlantic Slovan Pardubice. Pardubická rezerva vyhrála 3:1 brankami Černohubého, Bukače a Koppa. Vyšehrad snížil na 3:1 po hodině hry zásluhou Lukáše Kučery.

Starší i mladší dorostenci přivítají Benešov

Stejně jako A-tým v Pardubicích bude hrát v sobotu dopoledne také naše U 19, jež na Žižkově přivítá v 10 hodin starší dorostence Benešova. Stejného soupeře mají i naši mladší dorostenci, bude se však hrát v neděli na Vyšehradě: zápas sedmnáctiletých od 10 hodin a po nich šestnáctiletí.

V neděli v podvečer čeká naši juniorku důležité utkání pražské I. A třídy mužů na půdě posledních, ale stále se lepšících Kolovrat. Hraje se od 17 hodin.

Starší žáci hrají v neděli odpoledne v Dolních Počernicích s Viktorií Žižkov, zatímco mladší žáci si svá utkání na Motorletu předehráli již ve středu 4. května: třináctiletí prohráli v Jinonicích 5:9, zato dvanáctiletí vyhráli 12:4.

Starší přípravka A i B hraje v neděli odpoledne v Radotíně, mladší přípravky v sobotu ráno na Jižním Městě proti Hájům.

 

SOUPISKA FK Pardubice

BRANKÁŘI: Luděk Frydrych (narozen 1987), Milan Knobloch (1992)

OBRÁNCI: David Přibyl (1985), Filip Kopřiva (1993), Filip Pánek (1996), Martin Šejvl (1992), Ondřej Vencl (1993), Petr Zavadil (1994), Tomáš Pospíšil (1991), Václav Kejmar (1996), Vojtěch Kakrda (1989)

ZÁLOŽNÍCI: Adam Fousek (1994), Daewon Kim/Korejská rep. (1992), Daniel Kovář (1996), David Pánek (1996), Jan Jeřábek (1984, kapitán mužstva), Jan Řezníček (1992), Petr Kudrna (1989), Petr Prokopec (1994)

ÚTOČNÍCI: Dominik Fusek (1994), Joel Martin Klátil (1992), Michal Petráň (1992), Patrik Valenta (1996), Ngandu Kayamba/Konžská rep. (1992), Sidy Niang/Senegal (1993)

 

Rozhovor s bývalým hráčem Vyšehradu Petrem Zavadilem: zde

 

Foto dole: Luboš Jeníček

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...