INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bravo! Na hřišti, kde prohrála Sparta, trefil Madej výhru 1:0

„A“-muži Sedmý květnový den letošního roku bude patřit ke klenotům, lemujícím cestu (věřme, že úspěšnou) Slavoje Vyšehrad za záchranou ve Fotbalové národní lize. Šemíci totiž učinili další zápis do klubové historie, když poprvé v profesionální soutěži dokázali vyhrát venku! Z Pardubic, ze hřiště Pod Vinicí, kde na podzim prohrála v osmifinále Poháru FAČR Sparta, přivezli vítězství 1:0, a dosáhli tak už na dvacetibodovou hranici. A to je ohromným povzbuzením do zbývající fáze sezony. V ní nás čekají ještě čtyři zápasy: doma s Frýdkem-Místkem, ve Varnsdorfu, doma s Dynamem České Budějovice a derniéra ve Znojmě. Jediný gól pardubického střetnutí dal dvě minuty po změně stran a centru od Filipa Drobílka nejmladší hráč týmu 19letý Tadeáš Madej. Byla to jeho třetí trefa v této sezoně.

Oproti předchozímu utkání s Hradcem Králové trenéři učinili dvě změny v základní sestavě, kde Polanského a Myslivečka nahradili Soldát se Strnadem. Zatímco Soldátovi disciplinární trest už vypršel, Volešákovi bohužel ne, a tak usedl v Pardubicích jen mezi diváky. Mimo hru zůstali i zranění útočníci Vyhnal se Smolákem.

Hned v úvodu zápasu se dostal ke střele Strnad, neměla však potřebné parametry, aby brankáře Frydrycha nějak ohrozila. Zato kapitán a dispečer hry pardubického mužstva Jeřábek měl už v té chvíli na svém kontě žlutou kartu (po faulu právě na Strnada) a netrvalo dlouho, zápas pro něj předčasně skončil. Již v 10. min. se totiž zranil, a nahradil jej náš bývalý hráč Zavadil. V první půli jinak diváci moc vzruchu nezažili, snad jen po necelé půlhodině hry, kdy po trestném kopu Petráň minul Štěpanovského bránu.

Dvě minuty po změně stran přišla rozhodující chvíle utkání. Po Tusjakově akci převzal balon Drobílek, odcentroval na Madeje a ten zblízka bez problémů zavěsil: 0:1!

Pak už šemíci většinou jen bránili těsné vedení – ne snad jen proto, že by sami chtěli, ale velmi dobře hrající Pardubice vyvinuly místy značný tlak a využívaly k tomu i krajů hřiště. Z nich také přilétaly časté centry, které nebylo vždy jednoduché odvracet, a rodily se tudíž i šance. Měli je hlavně Petráň a Řezníček, který pak také v 70. min. trefil tyč. Hráči Vyšehradu v čele s gólmanem Štěpanovským se ale překonávali v obětavosti, nechtěli už příležitost pustit z rukou, a to se také nakonec podařilo. Konečně tak přijel zvenku autobus „plně naložen“ třemi body!

V příštím 27. kole se šemíci představí v sobotu 14. května od 10.15 hod. na Žižkově v zápase s Frýdkem-Místkem. Potom ale budou hrát už o tři dny později v úterý 17. května ve Varnsdorfu – jedná se o předehrávané 28. kolo.

Asistent Milan Kopřiva: „K našemu prvnímu vítězství venku jsme dospěli díky kompaktnímu výkonu ve všech řadách i tomu, že jsme se tentokrát vyvarovali větších chyb. První poločas byl bez šancí na obou stranách. Hned na začátku druhé půle jsme se ujali vedení po akci Tusyho a centru Drobajze, kdy si na balon naběhl Mady a navzdory svému mládí zkušeně a chladnokrevně zakončil. Domácí pak měli převahu i šance, jejich kombinačnímu fotbalu s využitím krajů hřiště i mnoha centry do vápna se nám však podařilo díky maximálnímu úsilí vzdorovat – pravdou je, že místy i se štěstím. Na druhé straně jsme měli ve druhé půli další dvě brejkové situace, z nichž jsme mohli skórovat a vyhrát 3:0. Hlavní ale je, že máme tři body zvenku, pochvalu zaslouží všichni naši hráči. Teď to však musíme potvrdit za týden doma proti Frýdku-Místku.“

Autor gólu Tadeáš Madej: „Při gólové situaci se mě domácí obránci snažili vystavit do ofsajdu, ale ohlídal jsem si to, a pak už si jen počkal na centr Drobajze. Bylo to od něj nejen přesné, ale i správně načasované. Natlačil jsem se před brankáře Pardubic, takže jsem byl u balonu dříve než on a pravačkou ho poslal z první pod břevno. Střílel jsem hodně zblízka, takže na jistotu. Pak to ale bylo dost krušné, domácí nás zmáčkli a museli jsme bránit i já se Strnym. Beztak měly Pardubice ve druhé půli snad pět gólových šancí, byl to hrozný nervák, ale ustáli jsme to. Výborný výkon podal hlavně Štěpa v bráně.“

Brankář Martin Štěpanovský: „Podle mého názoru jsme vyhráli díky dobře zvolené taktice, kterou se nám dařilo plnit hlavně díky tomu, že jsme se vyvarovali větších chyb. Vůle, bojovnost až chtíč po bodech, to byly naše devízy. Hráli jsme dobře z bloku a v první půli nepustili domácí celkem k ničemu, zato ve druhé, po Madyho gólu, jsme měli co dělat, abychom přestáli jejich tlak i několik šancí. Je potřeba si totiž přiznat, že Pardubice byly na balonu viditelně silnější. Musím pochválit kluky před sebou, vlastně celý tým, všichni naši hráči v poli podali mimořádně zodpovědný výkon a pomohli mi ke třetí jarní nule. Měli jsme i štěstí, hlavně když domácí trefili tyč i při několika dalších závarech. Hráli jsme i za Láďu Volešáka, který dostal nespravedlivě vysoký trest za běžný a neúmyslný faul v utkání s Karvinou. Tohle si tedy opravdu nezasloužil. Bylo mi ho až líto, že nemůže hrát, nicméně přijel na zápas do Pardubic alespoň jako divák, aby nás povzbudil. A to vypovídá o mnohém.“

 

FK Pardubice – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:0)

26. kolo Fotbalové národní ligy, hráno 7. května 2016 v Pardubicích.  

Branka: 48. Madej.  

Rozhodčí: Houdek – Fišer, Kožár. ŽK: Jeřábek – Štěpanovský.  

Diváků: 602.

Pardubice: Frydrych – Šejvl (63. Niang), Pospíšil, Jeřábek (11. Zavadil), V. Kakrda – Kim (54. Kayamba), Kudrna, Řezníček, Fousek – Petráň, Fusek. Trenéři Jaroslav Míchal a Jiří Krejčí.

Vyšehrad: Štěpanovský – Kvída, Egert, Š. Kučera, Tusjak – Prosek (84. Matějka), Soldát, Mareš, Drobílek – Madej (67. Kraják), Strnad (77. Mysliveček). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Šindelář a Polanský. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (3 v Poháru FAČR)

3 – Madej

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR)

1 – Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), M. Kučera, Š. Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Soldát, Strnad, Volešák, Vyhnal

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

4 – Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

3 – Egert, Matějka (vše v Poháru FAČR), Vyhnal

2 – Drobílek, Madej, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR), Tusjak

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Radek Klier

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...