INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hodně nepříjemná prohra: 0:1 doma s týmem Frýdku-Místku

„A“-muži – Snaha bodově se odpoutat od Sigmy Olomouc B, posledního týmu tabulky FNL, fotbalistům Slavoje Vyšehrad nevyšla. V sobotu 14. května šemíci podlehli 0:1 Frýdku-Místku, a utrpěli tak patnáctou porážku v tomto ročníku, osmou na Žižkově a počtrnácté vyšli gólově naprázdno. To sice nejsou moc příjemné počty, nicméně vinou jediné inkasované branky prohrála i rezerva Sigmy v Sokolově, a tak na ni má náš tým nadále náskok jednoho bodu.

Proti „Lipině“ nastoupila stejná základní sestava jako v Pardubicích. Na lavičce sice chyběli distancovaní Mysliveček se Šindelářem, zato už se na ní objevil útočník Vyhnal. Dostat se do šance bylo nesmírně obtížné, o čemž svědčil i fakt, že dobře zorganizovaná frýdecká defenziva vystavila v první půli hráče Vyšehradu šestkrát do ofsajdu. Dostat se soupeři na kobylku šlo ze standardky, při prvním trestném kopu ale Kvída minul bránu a při druhém lapil Strnadovu střelu k tyči slovenský brankář Mihálek. Byla dobře umístěná, chyběla jí však větší průraznost.

Do poločasu byli hosté směrem dopředu aktivnější, brankáři Štěpanovskému muselo zatrnout při náběhu Slaninky, kdy minul centrovaný a současně tečovaný míč, potom vyhrál vzdušný souboj se Švrčkem a chvíli nato vytěsnil hodně štiplavou Ižvoltovu bombu pod břevno. A s námahou vyrazil také dělovku Ďurišky.

Pět minut po změně stran pálil Kvída zdálky nad a vzápětí se po kombinaci tlačili do zakončení Tusjak s Madejem, brankář Mihálek byl však na místě. Z protiútoku a brejku přišla rozhodující chvíle celého utkání, v 59. min. Ižvolt posunul balon doprava na Stratila, ten si udělal prostor ke střele a z úhlu trefil: 0:1.

Pět minut nato mohl Slavoj vyrovnat. Vyhnal, který byl v tu chvíli na hřišti teprve tři minuty, se prodral s balonem mezi stopery Literákem a Klabníkem, trefil ale jen vyběhnuvšího Mihálka, který mu zmenšil střelecký úhel. Byla to velká šance na srovnání stavu.

Potom už ze strany domácího mužstva vidět moc konstruktivních akcí nebylo. Naopak v 70. min. spálil čistou gólovou šanci Stratil, sám na malém vápně pálil vedle. Další jeho střelu zblízka odvrátil kapitán Vyšehradu Kučera.

Ještě v 80. min. se po Tusjakově rohu snažil pohotově zakončit Strnad, nicméně trefil jen brankáře. V 89. min. Štěpanovský robinzonádou vytáhl gólovou střelu Tobiáše. Závěrečný tlak domácího týmu sice nepřišel, nicméně i tak se ještě dostal v nastaveném čase do koncovky střídající Kraják, jeho střelu ale hráči hostí stihli zblokovat a skončila v autu – stejně jako ambice Vyšehradu na bodový zisk v tomto utkání.

Již v úterý 17. května čeká náš tým zápas ve Varnsdorfu, potom v sobotu 21. května doma s Dynamem České Budějovice a nakonec v sobotu 28. května derniéra letošní FNL ve Znojmě. Všechna tato tři utkání mají výkop v 17 hodin, tedy i ten s Dynamem ČB na Žižkově. Sigma B hraje v úterý doma s Opavou, potom má volný los a v posledním kole opět doma přivítá Třinec.

Asistent Milan Kopřiva: „Musím soupeři pogratulovat, protože byl lepším týmem a prokázal vyšší fotbalovou kvalitu. Ta se projevila hlavně ve druhém poločase, když ten první jsme ještě odehráli jakž takž se ctí. Pokud ale neproměníme šance, které si vypracujeme, musíme počítat s potrestáním, a to se také stalo. Enormně nám chyběl Láďa Volešák, což se projevilo hlavně při standardkách. To jsou situace, kdy můžeme ohrozit bránu soupeře. Přesto jsme dokázali předvést také dvě nádherné kombinační akce, bohužel chybělo jim gólové vyústění. Místo toho, abychom slavili náš gól, tak z protiútoku sami inkasujeme rozhodující branku. Vzhledem k průběhu zápasu by pro nás byla úspěchem i remíza, bohužel na rozdíl od předchozího utkání v Pardubicích se nám bodovat nepodařilo. Nelze klukům vyčíst, že by nebojovali, ale pokud nezvládneme ani tři přihrávky za sebou bez ztráty míče, je to pak těžké. Velmi dobrý výkon sice podali brankář Martin Štěpanovský a kapitán Štěpán Kučera, ale už v záloze hrajeme příliš komplikovaně a pak je těžké vytvářet si šance. Znovu tedy stojíme před nutností uhrát teď něco v úterý ve Varnsdorfu.“

Trenér Frýdku-Místku Mikuláš Radványi: „Věděli jsme, že domácí budou pod velkým tlakem nutnosti bodovat, a to bylo na jejich hře také patrné. První poločas jsme měli pod kontrolou a vypracovali si několik šancí, ve druhé měl hodně blízko ke gólu Vyšehrad, ale z protiútoku jsme naopak my rozhodli zápas gólem Stratila. Nakonec měl v tomto zápase čtyři šance, z nichž mohl skórovat, to ale mohli i domácí. Podle průběhu hry si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Možná jsem čekal o něco větší tlak ze strany Vyšehradu, ten se nám však podařilo víceméně eliminovat, a tak mohu být nejen s výsledkem, ale i průběhem utkání spokojen. Chtěli jsme mít balon častěji na nohách a pod kontrolou, což se nám dařilo. Přestože jsme dnes Vyšehrad porazili, řekl bych, že má stále blíž k záchraně než Olomouc B.“


Slavoj Vyšehrad – MFK Frýdek-Místek 0:1 (0:0)

27. kolo Fotbalové národní ligy, hráno 14. května 2016 na Žižkově.

Branka: 59. Stratil.  

Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 6:2.

Rozhodčí: Příhoda – Kotalík, Poživil. ŽK: Egert – Byrtus.

Diváků: 458.


Vyšehrad: Štěpanovský – Kvída (75. Kraják), Egert, Š. Kučera, Tusjak – Prosek (84. Matějka), Mareš, Soldát, Drobílek (61. Vyhnal) – Madej – Strnad. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Havránek, Gregora, Polanský a Zimmermann. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Frýdek-Místek: Mihálek – Byrtus, Literák, Klabník, Švrček – Ujlaky, Ďuriška (42. Stratil), Krišto, Slaninka (84. Vyskočil) – Ižvolt (63. Tobiáš), Hošek. Trenéři Mikuláš Radványi a Luboš Berešík.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...