INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Již v úterý čeká šemíky velmi důležité utkání ve Varnsdorfu

„A“-muži Jak uhájit až do konce sezony současné postavení na předposledním, tedy nesestupovém 14. místě tabulky? Po sobotní prohře 0:1 doma s Frýdkem-Místkem to bude pro fotbalisty Slavoje Vyšehrad velmi těžký úkol, ale nezbývá než zmobilizovat veškeré síly a zúročit celoroční úsilí. Sigma Olomouc B se už nezachrání, vzhledem k sestupu jejího A-týmu z nejvyšší soutěže, nicméně má ještě k dispozici dva zápasy a bude hrát doma proti Opavě a Třinci bez zábran. Šemíci hrají ještě třikrát, a sice ve Varnsdorfu, doma s Českými Budějovicemi a nakonec ve Znojmě, které se pere spolu Hradcem a Karvinou o postup do nejvyšší soutěže. „Sami jsme si zavinili prohrou doma s Frýdkem-Místkem, že jsme znovu v kritické situaci. Nezbývá nám, než teď bodovat ve Varnsdorfu,“ zmínil asistent Milan Kopřiva.

Zápas ve Šluknovském výběžku je na programu už nyní v úterý 17. května v rámci kompletního 28. kola. Na nějaké velké rozebírání příčin sobotní porážky tedy není moc času, je potřeba plně se soustředit na úterní, nesmírně těžký zápas. Ale není důvod k němu vzhlížet s pesimismem, na jaře totiž šemíci bodovali ve třech z dosavadních čtyř venkovních zápasů, s prázdnou odjeli pouze z Ústí nad Labem.

Pro Varnsdorf nezapomenutelný 24. květen 2015

Slovan Varnsdorf postoupil do II. ligy v roce 2010, byť až ze 6. místa ČFL: Ovčáry, Písek, Loko Vltavín i Slavia B totiž tehdy postup mimo počadí odmítly. A pod vedením předsedy Vlastimila Gabriela se stále zlepšoval. Od roku 2011, kdy převzal současný název FK Varnsdorf, obsadil ve druhé nejvyšší soutěži postupně 12., 7., 5., 4. a v uplynulé sezoně, pod taktovkou trenéra Zdenko Frťaly, 2. místo. Žlutomodří tak slavili loni 24. května spolu se svými fanoušky postup do nejvyšší soutěže.

Fotbalová euforie ve městě se 16 tisíci obyvateli ale netrvala moc dlouho. Kvůli nevyhovujícímu stadionu, nebo spíš přesněji nesplňujícímu všechny požadavky FAČR, se musel Varnsdorf vzdát postupu do I. ligy ve prospěch Zlína.

„Taková sezona se hned tak neopakuje,“ prohlásil Frťalův nástupce Roman Skuhravý. A měl nechtěnou pravdu, pod jeho vedením se Varnsdorfu na podzim nedařilo a přezimoval dokonce až na samotném dně tabulky, tedy 15. místě: se ztrátou jednoho bodu na dvojici Frýdek-Místek – Vyšehrad a dvou bodů na další dvojici Třinec – Olomouc B.

Ihned po podzimní derniéře byl Roman Skuhravý odvolán a k týmu byl znovu angažován jeho úspěšný předchůdce Zdenko Frťala. Jenomže ten potom v prosinci dostal nabídku od předního týmu I. ligy Jablonce, aby nahradil odvolaného Jaroslava Šilhavého. Což vcelku logicky akceptoval, a tak musel Vlastimil Gabriel hledat jiného trenéra s předpoklady zachránit pro Varnsdorf FNL.

Roman Veselý splnil s přehledem záchranářskou misi

Vybral si Romana Veselého, jenž v předchozí sezoně 2014/15 přivedl tým FK Bohemians Praha k prvenství v ČFL s obrovským náskokem 17 bodů. Klub ze Střížkova však postup neakceptoval, rozmyslely si to i druhé Domažlice, a tak postoupil třetí Vyšehrad. Roman Veselý mezitím přešel do Viktorie Žižkov, kde už dříve dlouhodobě působil. Ale nedokončil ani podzimní část, v říjnu ho vedení Viktorky nahradilo Zdeňkem Haškem.

Tým ze Šluknovského výběžku hraje FNL šestým rokem za sebou a rozhodně neměl v úmyslu sestoupit do ČFL. Zlepšení avizovaly už dopředu výborné výsledky v průběhu zimní přípravy. A na jaře ve FNL pod vedením Romana Veselého tým z dosavadních deseti zápasů čtyřikrát vyhrál, pětkrát remizoval a jen jednou prohrál, i když hodně vysoko: v dubnu podlehl doma Znojmu 0:6. To ale přišel po půlhodině hry o vyloučeného Zbrožka. V ostatních čtyřech zápasech na vlastním stadionu však porazil Olomouc B s Pardubicemi a remizoval s Hradcem Králové a Opavou.

Venku však Varnsdorf na jaře neprohrál, na hřištích soupeřů dvakrát zvítězil a třikrát remizoval. Naposledy v sobotu 14. května vyhrál díky gólu bosenského fotbalista Mirzada Mehanoviče 1:0 ve Vlašimi. Paradoxně se v tomto zápase zachránily oba týmy, bohužel právě díky výsledku žižkovského utkání Vyšehrad – Frýdek-Místek 0:1.

„Do poločasu jsme měli ve Vlašimi problémy s pohybem domácích hráčů, pozdě jsme je dostupovali, a pokud by proměnili svoji velkou šanci, tak se zápas asi vyvíjel jinak. Ve druhé půli jsme už hráli disciplinovaně dozadu, Vlašim nepouštěli do šancí, naopak my jsme třetí naší šanci proměnili a v závěru jsme silou vůle přežili domácí tlak. Za tři body jsme strašně rádi, protože hlavně po psychické stránce byla jarní část sezony moc těžká,“ řekl pro Děčínský deník trenér Roman Veselý a dodal: „Mužstvo šlo za svým cílem od prvního jarního kola, a i když se nám nedařilo fotbalově, tak jsme vůlí body získávali a tři kola před koncem se zachránili, čehož si velmi cením.“

Ve Vlašimi postavil tým v tomto složení: Porcal – Neuberg, Knejzlík, Zbrožek – Martan (86. Yakovlev), Houser, Đurđevič, Daníček, Rudnytskyy – Jurča (75. Schubert), Mehanovič (82. Ondráček).

V podzimní derniéře na Žižkově vyhráli šemíci 1:0

V této sestavě tudíž figuruje šest jmen hráčů, kteří nastoupili za Varnsdorf už v prvním vzájemném utkání v listopadu na Žižkově: brankář Porcal, Martan, Rudnytskyy, Daníček, Đurđevič a Jurča. Žlutomodrý dres tehdy oblékl i současný obránce Vyšehradu Jan Kvída. Zápas dopadl pro Vyšehrad dobře, díky gólové hlavičce Tomáše Egerta osm minut před koncem vyhráli šemíci 1:0. A teď by si to potřebovali zopakovat.

Utkání 28. kola Fotbalové národní ligy FK Varnsdorf – Slavoj Vyšehrad se hraje v úterý 17. května od 17 hodin a odřídí je rozhodčí Ondřej Berka. Na čarách mu budou asistovat Jiří Kříž a Zdeněk Koval.

 

SOUPISKA FK VARNSDORF

BRANKÁŘI: Radek Porcal (narozen 1988, kapitán mužstva), Miroslav Samoel (1986), Patrik Klouda (1996)

OBRÁNCI: Daniel Geissler (1994), Jan Filip (1994), Pavel Tvaroha (1991), Kristián Zbrožek (1990), Petr Zieris (1989), Jan Neuberg (1989), Andrey Yakovlev (1995, Rusko), Ladislav Čurgali (1995), Karel Knejzlík (1996)

ZÁLOŽNÍCI: Nikolas Daníček (1991), Fahrudin Đurđević (1992, Makedonie), Pavlo Rudnytskyy (1988, Ukrajina), Adam Ondráček (1995), Matěj Kotiš (1985), Ladislav Martan (1989), Adam Houser (1996), Tomáš Česlák (1993), Mirzad Mehanovič (1993, Bosna a Hercegovina)

ÚTOČNÍCI: Radim Jurča (1993), David Halbich (1995), Jiří Schubert (1988)


 

Foto: Michal Šafus

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...