INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hledáme živou vodu, kterou bychom pokropili naše hráče

„A“-muži Už jen dva zápasy mají před sebou v letošním ročníku druhé nejvyšší soutěže fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Aby si uchovali příslušnost k FNL i pro příští ročník, potřebují z nich vytěžit tři body: buď tuto sobotu 21. května odpoledne na Žižkově proti exligovému Dynamu České Budějovice, nebo potom o týden později ve znojemské derniéře.

Situace je vcelku přehledná: Sigma Olomouc B, vzhledem k sestupu vlastního týmu z I. ligy, se už zachránit nemůže. Nyní má volný los, v posledním kole však nastoupí doma proti Třinci a pokud ho porazí, šemíci se nevyhnou imperativu tříbodového zisku. V opačném případě by to znamenalo sestup zpět do ČFL, což by samozřejmě zhatilo celoroční úsilí všech, kteří se okolo Slavoje Vyšehrad pohybují a drží mu palce.

Pokud tedy nyní náš tým dokáže položit na lopatky soupeře zvučného jména, pojede potom do Znojma s jistotou záchrany. Pokud ho neporazí, nezbude než také poočku sledovat vývoj utkání Karviná – Pardubice. V případě karvinské výhry by se totiž pro Znojmo cesta do I. ligy uzavřela.

V úterý odjížděl Slavoj do Varnsdorfu s představami o bodovém zisku, vrátil se však s nedůstojnou nakládačkou 1:6. „Naše představy byly zcela odlišné od toho, co se potom dělo na hřišti. Varnsdorf měl utkání zcela pod kontrolou a dával nám laciné góly, jeden za druhým. A mohlo jich být nakonec ještě víc než šest. Hráli jsme příšerně, naštěstí ale díky Opavě a její úterní remíze v Olomouci jsme nadále ve hře o záchranu. Sháníme teď živou vodu, abychom jí pokropili naše hráče,“ uvedl asistent Milan Kopřiva (nahoře na snímku).

Trenér Dynama David Horejš slaví 39. narozeniny

Dynamo České Budějovice se stalo až po roce 1990 pravidelným účastníkem naší nejvyšší soutěže, byť s občasnými krátkými, jednoročními pauzami. Tentokrát bude ale nejméně dvouletá. Po loňském pádu do FNL vedení klubu přebudovalo mužstvo, ale získalo také mj. hvězdného Jana Šimáka.

Na podzim ve FNL se týmu bíločerných dlouho nedařilo a v říjnu, po prohře doma 1:3 s Olomoucí B, byl odvolán trenér František Cipro. Na jeho místo se posunul asistent David Horejš. Právě dnes, ve čtvrtek 19. května, slaví 39. narozeniny, k čemuž mu gratulujeme!

Výsledky se zlepšily, Dynamo přezimovalo na 10. místě. A v listopadu také doma porazilo Vyšehrad 2:0 (branky: 12. Šimák, 38. Pešek).

Tým z města s bezmála sto tisíci obyvateli měl potom vynikající vstup do jarní části, když z úvodních čtyř kol získal 10 bodů. Mezitím ho ale také přibrzdila epidemie příušnic, a tak byl téměř měsíc mimo zápasové zatížení a pak musel svá utkání dohrávat. V polovině dubna však Dynamo doma podlehlo 0:3 Hradci Králové a poté následovala série pěti remíz v řadě. Přerušila ji úterní porážka 0:2 v Pardubicích.

V úterý prohrálo Dynamo v Pardubicích 0:2

„Nepovedl se nám vstup do utkání. Dali jsme příležitost klukům ze širšího kádru, ale nechci se na nic vymlouvat, Pardubice byly lepší, aktivnější i důraznější, a to rozhodlo. Nedokázali jsme se prosadit, vzadu jsme měli mezery, utkání jsme nezvládli. Domácí vyhráli zaslouženě,“ řekl trenér Horejš, jenž poslal na hřiště tuto sestavu: Hajdušek – Řezáč, Opluštil, Hájovský, Vaněk – Benát, Čavoš – Klesa, Jurdík (71. Kadula), Wermke (76. Funda) – Ujec (57. Kalod). Štítový záložník Čavoš viděl v závěru pardubického střetnutí červenou kartu.

Nyní je Dynamo dvanácté v tabulce s jarní bilancí 3 výhry – 6 remíz – 2 porážky. Nejlepšími střelci týmu jsou Richard Kalod (7 gólů) a Jan Šimák (6).

Utkání 29. kola Fotbalové národní ligy Slavoj Vyšehrad – Dynamo České Budějovice se hraje v sobotu 21. května od 17 hodin a odřídí je rozhodčí Jan Machálek. Na čarách mu budou asistovat Ondřej Pelikán a Vít Melichar.

Juniorka v neděli odpoledne do Dubče

Již dopoledne od 10 hodin na Vyšehradě přivítá naše U 17 na Vyšehradě své vrstevníky z Varnsdorfu, po nich se utkají o rok mladší týmy. Starší žáci budou hrát v té době v Písku.

V neděli to bude doslova invaze mládežnických týmů Vyšehradu na hřiště Meteoru v jeho areálu v Ďáblicích. Na Štěpničné se nejprve představí dopoledne naše U 19 v derby-utkání České ligy staršího dorostu Meteor – Vyšehrad. Odpoledne od 14 hodin se představí tamtéž i oba naše celky mladších žáků.

V neděli v podvečer od 17 hodin hraje ještě juniorka Slavoje Vyšehrad. V utkání pražské I. A třídy mužů se představí na hřišti Čechie Dubeč. Na půdě pátého týmu tabulky by mohla mít rezerva šemíků k dispozici i nějaké ty posily z A-týmu a dorostu.

 

SOUPISKA SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE

BRANKÁŘI: Zdeněk Křížek (narozen 1983), Kamil Hajdušek (1994), Lukáš Coufal (1995)

OBRÁNCI: Michal Klesa (1983), Marek Opluštil (1994), Pavel Novák (1989), Tomáš Hájovský (1982), Jakub Hric (1991), Jiří Funda (1995), Filip Vaněk (1996), Michal Řezáč (1996)

ZÁLOŽNÍCI: Patrik Čavoš (1995), Petr Benát (1980, kapitán mužstva), Jakub Pešek (1993), Jan Šimák (1978), Jiří Mareš (1992), Roman Wermke (1994), Jindřich Kadula (1994), Daniel Frnoch (1997), Lukáš Bálek (1996), Jan Hála (1996)

ÚTOČNÍCI: Richard Kalod (1984), Milan Jurdík (1991), Milan Ujec (1989)


 

Foto: Pavel Kačerovský

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...