INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Havárie v důležitém střetnutí: šemíci podlehli Dynamu 1:3

„A“-muži Situace je kritická, nikoliv ale ještě ztracená. Snaha vybojovat si záchranu v předposledním kole FNL tváří v tvář exligovému týmu Dynama České Budějovice se v sobotu 21. května na Žižkově nepodařila. Po bezbrankovém poločase šli fotbalisté Slavoje Vyšehrad díky gólu Miloslava Strnada z penalty do vedení, pak ale inkasovali od Jihočechů tři góly a prohráli 1:3. Ve světle či spíš stínu nejen této porážky to sice může znít poněkud nepatřičně, nicméně faktem zůstává, že záchranu má náš tým nadále ve svých rukou až do poslední chvíle. A tou bude konec utkání na stadionu třetího týmu tabulky ve Znojmě v úplně posledním 28. kole. Stále je ještě hodně o co hrát a usilovat. Vlastně o všechno – rozhodne se definitivně ve znojemské derniéře. Jde o to, nemít méně bodů než Sigma Olomouc B, jež přivítá doma Třinec. Vyšehrad i rezerva Hanáků jich mají před závěrečným dějstvím shodně 20.

Čtyři dny po úterním výprasku 1:6 ve Varnsdorfu přišly čtyři změny v základní sestavě, i když absence Proska a Mareše si vynutila zranění. Mezi jedenáctkou nebyl ani Drobílek a nejpodstatnější změna nastala v bráně, kde Štěpanovského nahradil poprvé na jaře Havránek. Do základu se tentokrát vešli i Šindelář, Polanský a Madej.

Jihočeši měli od začátku utkání územní převahu a už po deseti minutách se trefil Kalod, stál však při tom v ofsajdu. Z trestného kopu to zkoušel Šimák, neprostřelil však zeď domácích hráčů a Klesovu jedovatou střelu k tyči vytěsnil Havránek na roh. Šemíci se dostali v první půli k řadě standardek, ale žádnou z nich se nepodařilo zužitkovat.

Co nevyšlo do poločasu, podařilo se už čtyři minuty po změně stran. Po Tusjakově standardce Klesa fauloval ve vápně Kvídu a penaltu proměnil bezpečně Strnad: 1:0!

Tento stav se podařilo uhájit bohužel jen 12 minut, a to se ještě mezitím dvakrát opravdu vyznamenal Havránek a potřetí mu při Kalodově dorážce pomohla tyč. Po hodině hry ale Pešek znovu trefil tyč, balon se odrazil ke Kalodovi a ten už tentokrát mířil přesně: 1:1.

V polovině druhé půle znovu zazvonila tyč Havránkovy brány, trefil ji agilní Kalod. V 79. min. Havránek zneškodnil Wermkeho střelu, ale míč se odrazil k exsparťanu Jurdíkovi a ten poslal hosty do vedení 1:2. Po rohu mohl vyrovnat v 82. min. Vyhnal, ale jen těsně minul bránu Jihočechů. V nastaveném čase pak ještě Kadula završil výsledek na 1:3.

Derniéra letošního ročníku FNL v podobě utkání Znojmo – Vyšehrad se uskuteční v sobotu 28. května od 17 hodin.

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Půl hodiny jsme byli od záchrany ve druhé lize, jenomže narazili jsme tentokrát na nejsilnějšího soupeře na jaře. Po kombinační a technické stránce určitě. Dynamo prokázalo vysokou kvalitu, je to prakticky stále ligový tým a zejména Kalod prokázal, že je rozdílovým hráčem. Výborný výkon podal i Šimák a takhle lze pokračovat u dalších hráčů soupeře. Navzdory porážce naši hráči zaslouží pochvalu, jak tomuto silnému soupeři vzdorovali. V první půli jsme ho k ničemu vážnějšímu nepustili, ale ve chvíli, kdy jsme se ujali vedení, dokázaly Budějovice vystupňovat tempo hry a my jsme zbývající část utkání nezvládli takticky. V improvizované sestavě jsme i tak odehráli velmi slušný zápas a našem dalším sportovním osudu se rozhodne až ve Znojmě.“

 

Slavoj Vyšehrad – Dynamo České Budějovice 1:3 (0:0)

29. kolo Fotbalové národní ligy, hráno 21. května 2016 na Žižkově.

Branky: 49. Strnad z pen. – 61. Kalod, 79. Jurdík, 90. (+3) Kadula.

Rozhodčí: Machálek – Pelikán, Melichar. ŽK: Hála, Klesa, Funda (všichni Dynamo ČB).

Diváků: 428.


Vyšehrad: Havránek – Matějka (80. Kraják), Kvída, Š. Kučera, Šindelář – Polanský (67. Drobílek), Soldát, Vyhnal, Tusjak – Madej (64. Mysliveček) – Strnad. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, Gregora, Zimmermann a dorostenec Šlegl. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Dynamo ČB: Hajdušek – Klesa, Hric, Hájovský, Funda – Benát, Hála – Pešek (90. Kadula), Šimák (74. Jurdík), Mareš (56. Wermke) – Kalod. Trenéři David Horejš a Jiří Lerch.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (3 v Poháru FAČR)

3 – Madej, Strnad

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR)

1 – Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), M. Kučera, Š. Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Soldát, Volešák, Vyhnal

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

4 – Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

3 – Egert, Matějka (vše v Poháru FAČR), Tusjak, Vyhnal

2 – Madej, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR)

1 – Gregora (v Poháru FAČR), Drobílek, Jindráček, Kabele (v Poháru FAČR), Kvída, Macháček, M. Kučera (v Poháru FAČR), Petrášek

 

Foto ze zápasu: zde

Videos ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...