INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Je tady vrchol sezony, šemíci hrají o záchranu ve Znojmě

„A“-mužiDoma Vlašim, Pardubice, Varnsdorf a Sigma Olomouc B, venku Pardubice – obrovské, snad až heroické úsilí, stálo fotbalisty Slavoje Vyšehrad vyhrát pět těchto utkání v letošním ročníku Fotbalové národní ligy. K tomu přidali pět remíz, rovněž po velkých bitvách. Bylo to něco jako zdolat dosud neprobádaný masiv s pěti velehorami a pěti o něco málo menšími horami. Teď už jde „jen“ o to, nezmrznout těsně před cílem a učinit vstříc záchraně poslední krok, který je ale vždy nejtěžší. Rozhodne se v sobotu v podvečer ve Znojmě, na stadionu třetího týmu tabulky. Buď se podaří celoroční úsilí a dřinu zhodnotit, nebo prostě přijde vniveč a letošní jediný reprezentant hlavního města ve druhé nejvyšší soutěži se nejméně na rok vrátí do ČFL.

Situace je před závěrečným dějstvím přehledná: vzhledem k sestupu Sigmy Olomouc z nejvyšší soutěže musí opustit FNL její béčko, které má nyní, stejně jako náš tým, 20 bodů. Buď sestoupí mladí Hanáci sami, nebo s sebou strhnou do propasti i Vyšehrad. Pro Slavoj hovoří, v případě bodové rovnosti na konci sezony, lepší bilance ze vzájemných zápasů. Nemůže si však dovolit, co se týče bodového zisku, uhrát ve znojemské derniéře horší výsledek, než Sigma Olomouc B. Ta doma přivítá třináctý Třinec, tedy třetí tým od konce tabulky s 26 body.

Střelec Žondra: Teď už bereme sezonu jako úspěšnou

Znojemští fotbalisté si vyzkoušeli v sezoně 2013/14 nejvyšší soutěž, ale po roce se vrátili do FNL a v minulém ročníku zde obsadili 11. místo. Do města s 35 tisíci obyvateli přišel trenér Radim Kučera a prohlásil, že se Znojmem chce hrát v co nejvyšších patrech tabulky a předvádět atraktivní fotbal. S tím, že nesmírně důležitý bude samotný vstup do nové sezony.

Tohle všechno mu vycházelo, v premiéře 2. srpna 2015 na Žižkově přejeli Znojemští právě tým Vyšehradu 4:0, a zahájili tak své tažení. Nikdo jiný nestrávil víc kol na čele tabulky. Zimní pauzu si Znojmo užilo s náskokem čtyř bodů na Sokolov a pěti na dvojici Karviná – Hradec Králové. Sen o postupu do I. ligy se zhroutil v podstatě až v tomto měsíci, tedy v květnu, když ze tří utkání za sebou vytěžil tým trenéra Kučery jen jeden bod. Naposledy sice vyhrál 3:2 v Opavě, slavilo se ale v Hradci Králové a Karviné.

„V Opavě jsme už hráli bez starostí. Já jsem se dostal do tří šancí a dvě z nich jsem proměnil. Trenér dal šanci i klukům z juniorky a ti se své šance zhostili dobře. Zaslouženě jsme zvítězili. Teď už bereme sezonu jako úspěšnou. Jsem rád, že jsem mužstvu pomohl svými góly, ale zase tak moc to není, mohlo jich být víc. Třeba bilanci ještě rozšířím v posledním utkání doma s Vyšehradem,“ uvedl pro Znojemský deník nejlepší střelec týmu Libor Žondra, autor osmi branek.

„Na jaře se nám v zápasech na vlastním stadionu vytratila ze hry lehkost. V Opavě jsme ale dobře kombinovali a domácím, přestože se snažili, jsme toho moc nedovolili. Před našimi hráči proto musím smeknout. Nechtěl jsem sezonu dohrávat v letargii, kluci ukázali, že umějí hrát fotbal,“ prohlásil trenér Radim Kučera po vítězství v Opavě, kde poslal na hřiště tuto sestavu: Doleček – Helísek, Mezlík, Odehnal, Bělíček – Njire (87. Svozil), Nehyba (60. Weber), Šumbera, Stáňa – Ledecký (70. Šamánek), Žondra.

Radim Kučera je nejlepším koučem FNL

Za zmínku rozhodně ještě stojí fakt, že Radim Kučera byl prostřednictvím oficiálního webu FNLIGA.CZ vyhlášen trenérem sezony druhé nejvyšší soutěže! A za to zasluhuje blahopřání od celého patnáctičlenného pole účastníků, tedy i Slavoje Vyšehrad. Znojemský kouč vyhrál anketu před Bohuslavem Pilným z Hradce Králové a Jozefem Weberem z Karviné.

„Možná jsem vyhrál tuto cenu proto, že jsme se Znojmem čeřili nejvyšší příčky soutěže, možná je to tím, že jsme dali nejvíc gólů ze všech mužstev. Důvodů může být víc. Ale i tak se divím, že jsem vyhrál, když jsem s týmem nepostoupil. Trenéři jako Jozef Weber a Bob Pilný postoupili do první ligy a ocenění nezískali,“ zmínil 42letý Radim Kučera.

Utkání 30. kola Fotbalové národní ligy 1. SC Znojmo – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 28. května od 17 hodin a odřídí je rozhodčí Jana Adámková z Brna. Na čarách jí budou asistovat Michal Myška z Libic nad Cidlinou a Jakub Šimáček z Benešova.

Výsledek z prvního vzájemného utkání, které se hrálo, před deseti měsíci na Žižkově a skončilo 0:4, nemusí tým Vyšehradu nijak zvlášť strašit. Ze současného kádru Slavoje se tehdy totiž objevili na hřišti jen dva hráči.

Ve Znojmě jsme dosud nehráli, bylo by však báječné zopakovat si výsledek z loňské derniéry, kdy Vyšehrad zvítězil 2:1 v Benešově. V předchozích pěti letech hrál tým šemíků poslední mistrovské utkání sezony vždy venku, přičemž tři z nich vyhrál a dvě zremizoval. Věřme, že se podaří tuto úspěšnou tradici z nižších soutěží letos prodloužit i ve FNL, aby Slavoj Vyšehrad zůstal na listině jejích účastníků i nadále.

Juniorka hostí vítěze I. A třídy Újezd nad Lesy

Již v sobotu dopoledne od 10 hodin na žižkovském stadionu naše U 19 přivítá v utkání České ligy staršího dorostu Admiru. Mladší dorostenci si svá utkání s Táborskem předehráli již ve středu, přičemž naše U 17 vyhrála 2:1 a U 16 zvítězila 2:0.

Starší žáci hrají v neděli na stadionu v Krči se soupeři z Karlových Varů: patnáctiletí od půl druhé odpoledne a čtrnáctiletí od 15.15 hod. Mladší žáci hráli s Duklou Praha v Krči již v úterý, přičemž naše U 13 vyhrála 5:1 a U 12 zvítězila 9:7.

Také starší přípravka A hraje v Krči, ale už v sobotu od 15.15 hod., kdy změří síly s družstvem Braníku. Starší přípravka B nastoupí už tamtéž v sobotu v půl jedenácté dopoledne proti ČAFC.

Zajímavé utkání se uskuteční v neděli od dvou hodin po poledni na Vyšehradě. Naše juniorka v utkání pražské I. A třídy mužů přivítá FK Újezd nad Lesy, který už před týdnem oslavil prvenství ve skupině A, tudíž i postup do pražského přeboru! Tým z Prahy 21 pod vedením trenéra Milana Šafra se do něj vrátí po pěti letech. Přijďte proto v neděli brzy odpoledne na Vyšehrad, mohl by to být velmi zajímavý a věřme že i kvalitní fotbal.

Úplně ze všeho nejlepší však bude v sobotu vyrazit do Znojma povzbudit Vyšehrad v boji o setrvání ve druhé nejvyšší soutěži!

 

Velký rozhovor s trenérem Znojma Radimem Kučerou: zde

 

SOUPISKA 1. SC ZNOJMO

BRANKÁŘI: Jiří Doleček (narozen 1992), Konvalina (1996), Vlastimil Veselý (1993)

OBRÁNCI: David Helísek (1982), Radek Mezlík (1982, kapitán mužstva), Daniel Odehnal (1992), Jakub Pokorný (1996), Tomáš Bělíček (1996), Oleksiy Cherde (1994), Jaroslav Svozil (1993), Petr Vavřík (1991)

ZÁLOŽNÍCI: Šimon Šumbera (1991), Stijepo Njire (1991), Radim Nepožitek (1988), Tomáš Okleštěk (1987), Bronislav Stáňa (1993), Roman Nehyba (1995), Ali Alaca (1997), Jevgenij Serenkov (1994), Štěpán Kolařík (1996), Tomáš Weber (1996)

ÚTOČNÍCI: Libor Žondra (1989), Rostislav Šamánek (1989), David Ledecký (1993), Kubilay Yilmaz (1996), Patrik Bogner (1996), Jindřich Stehlík (1992)

Foto: Lubomír Stehlík, Libor Duchoň a Jakub Dubovský

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...