INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hořké znojemské okurky: výprask 1:8 a sestup do ČFL

„A“-muži Po šesti letech zažívají fotbalisté Slavoje Vyšehrad sestup do nižší soutěže. V derniéře FNL v sobotu 28. května se ještě mohli zachránit na půdě třetího týmu tabulky ve Znojmě, zápas však místo toho dopadl sportovní katastrofou a debaklem 1:8. Vyšehrad byl přitom v posledním kole jediným týmem druhé nejvyšší soutěže, kterému skutečně o něco šlo. Veškeré naděje tímto závěrečným nedůstojným fiaskem pohasly, výsledkem je poslední 15. místo. K uchování druholigové příslušnosti však chyběl jediný bod…

Úvodní téměř půlhodina utkání přinesla vyrovnanou hru i skóre, tedy 0:0. Blíž ke gólu byl určitě tým hostí. Ve 26. min. ale nezareagoval včas na standardku domácích, ti rychle rozehráli a po přihrávce od Šamánka Bogner z takřka nulového úhlu dostal balon do sítě: 1:0. Byl to velmi laciný gól, takových však byla během celé sezony většina.

Prakticky hned po rozehrání mohl vyrovnat Vyhnal, jeho hlavičku však odvrátil na čáře domácí brány Žondra. Místo toho těsně před poločasem Šamánek střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Jen minutu po změně stran upravil Šumbera na 3:0. V 54. min. mohl ještě snížit Vyhnal, ale nakonec minul bránu. Pak se dvakrát vyznamenal brankář Havránek, když zmařil dvě velké znojemské šance.

V 67. min. se ale trefil Žondra z voleje tak, že ani nemohl včas zareagovat: 4:0. V závěrečné čtvrtině utkání inkasovali šemíci celkem pět gólů, po Žondrovi se trefili Ledecký, Odehnal, Šamánek a znovu Ledecký.

Potom ještě zbývalo šest minut, které naštěstí domácí nevyužili k navýšení skóre do dvouciferné podoby. Naopak v 88. min. po samostatné akci Drobílek dosáhl čestného úspěchu a snížil na 8:1.

Asistent Milan Kopřiva: „Do zápasu jsme šli s odhodláním bodovat a první půlhodina utkání nasvědčovala tomu, že se nám to může podařit. Pak jsme ale po našem faulu na polovině hřiště nezareagovali včas na rozehrávku domácích a vinou této nekoncentrovanosti jsme inkasovali první gól, navíc z první střely, která šla na naši bránu. Od tohoto momentu by nás zachránil jen zázrak. Právě kvůli chybám, které ostatní týmy nedělaly, ale my ano, jsme sestoupili. Nemluvě o tom, že pokud se hraje o záchranu, nestačí zápasy odehrát, ale musí se odbojovat. Sezona se nám hrubě nepovedla. Zcela jsme přestavěli tým, slibovali jsme si od toho hrozně moc, místo toho jsme se však dočkali zklamání. Je to chyba nejen hráčů, ale nás všech okolo týmu. Zaplatili jsme a pykali úplně za všechno.“

Trenér Znojma Radim Kučera: „Částečně jsme se omluvili za výsledek 0:4 s Vlašimí. Převládá však pocit, že jsme nepostoupili. Kdybychom vyhráli 8:1 a zároveň postoupili, tak by to bylo parádní.“

 

1. SC Znojmo – Slavoj Vyšehrad 8:1 (2:0)

30. kolo Fotbalové národní ligy, hráno 28. května 2016 ve Znojmě.  

Branky: 43. a 78. Šamánek, 71. a 84. Ledecký, 26. Bogner, 47. Šumbera, 67. Žondra, 75. Odehnal – 88. Drobílek.  

Rozhodčí: Adámková – Myška, Šimáček. ŽK: Soldát, Egert, Drobílek (všichni Vyšehrad).

Diváků: 854.

Znojmo: Doleček – Mezlík, Vavřík, Odehnal, Helísek – Šumbera, Nepožitek, Stáňa (59. Ledecký) – Žondra, Bogner (59. Yilmaz), Šamánek (80. Njire). Trenér Radim Kučera.

Vyšehrad: Havránek – Kvída (46. Mysliveček), Š. Kučera, Egert (62. Madej), Šindelář – Prosek, Soldát, Matějka (46. Drobílek), Tusjak – Vyhnal, Strnad. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Procházka, Polanský a Kraják. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek Vyšehradu (FNL + Pohár FAČR)

4 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (3 v Poháru FAČR)

3 – Madej, Strnad

2 – Blažek, T. Krbeček (obě v Poháru FAČR)

1 – Drobílek, Egert, Gregora, Jindráček (v Poháru FAČR), M. Kučera, Š. Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Soldát, Volešák, Vyhnal

 

Brankové asistence (FNL + Pohár FAČR)

4 – Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR)

3 – Egert, Matějka (vše v Poháru FAČR), Tusjak, Vyhnal

2 – Madej, Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR)

1 – Gregora (v Poháru FAČR), Drobílek, Jindráček, Kabele (v Poháru FAČR), Kvída, Macháček, M. Kučera (v Poháru FAČR), Petrášek

 

Foto: Zdeněk Plánka

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...