INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První duel přípravy: výhra 6:3 nad Vykání, Strnad dal 4 góly

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad mají za sebou první utkání v rámci letní přípravy. Na hřišti v Krči porazili v neděli 17. července v podvečer 6:3 Čechii Vykáň, šestý tým tabulky uplynulého ročníku Středočeského krajského přeboru. V dresu vítězů se už do poločasu podělili o půltucet branek pouze dva hráči, shodou okolností ti nejzkušenější: čtyřikrát v rozmezí 24 minut se trefil Miloslav Strnad, z toho jednou z penalty, dvakrát potom kapitán Ladislav Volešák.

Kromě nich se objevili v sestavě z druholigových hráčů Vyšehradu minulé sezony ještě Filip Drobílek a Miroslav Mareš, dále navrátilci Karel Kratochvíl (Lovosice), Petr Příhoda (Úvaly) a ve druhé půli i Marek Horváth (Junior Praha). Úplně poprvé oblékli dres Slavoje gólman Václav Winter, který však působí na Vyšehradě už rok coby trenér brankářů, dále Jiří Junek (Příbram), Jiří Heřman (Ústí nad Labem), Tomáš Chlumecký (Horní Měcholupy) a ve druhé půli Jakub Doležal (Viktoria Plzeň) a Patrik Rojček (Teplička nad Váhom).

To, co se minulé sezoně ve FNL šemíkům vůbec nedařilo, tedy střílení branek, šlo tentokrát jako po másle. V 9. min. po souboji dvou exligových fotbalistů obránce hostí Lukáš fauloval Volešáka a kapitán Vyšehradu si nenechal ujít možnost exekuce trestného kopu. Volešák je opravdu umí, trefil parádně přesně kam chtěl: 1:0! Vzápětí Strnad po Drobílkově centru pálil z halfvoleje vedle.

V 19. min. si ale udělal z obrany domácího týmu průchozí dům bývalý hráč Vyšehradu Dalekorej, obešel i Wintera a vyrovnal na 1:1.

Pak už se hrálo až do konce poločasu v režii týmu ve světlomodrých dresech. Ve 21. min. po Volešákově rohu a odraženém míči se trefil poprvé Strnad: 2:1! O dvě minuty později po centru zleva pálil zblízka z voleje opět Strnad: 3:1! A ve 34. min. po faulu ve vápně Strnad proměnil penaltu: 4:1! Takže hattrick během třinácti minut…

Ve 43. min. se dostal do gólové šance Heřman, brankář Vykáně míč vyrazil. Přesto do poločasu ještě dvakrát kapituloval. Ve 44. min. po Drobílkově centru zprava zblízka zakončoval Volešák: 5:1! A hned nato po přihrávce od Heřmana skóroval Strnad: 6:1!

V poločase však došlo k prostřídání téměř na všech postech a pro novou sestavu Vyšehradu už bylo velkým problémem dostat se do zakončení. Do šancí se dostávali naopak hráči Vykáně a mladičký gólman Štika, který nahradil Wintera, se měl co ohánět. Nejprve Dalekorej zahodil vyloženou příležitost, vzápětí se mohl ukázat na druhé straně Horváth, ale v jasné šanci trefil jen gólmana. Přesně po hodině hry po přihrávce od bývalého reprezentanta Lukáše Zelenky snížil Šedivý na 6:2.

Další vyloženou příležitost Šedivého zmařil Štika, ale také při něm stálo štěstí, kdy střely Dalekoreje a Šedivého orazítkovaly obě tyče jeho brány. V 83. min. se ale po rohu opřel do střely Zelenka a trefou z vápna uzavřel skóre na 6:3. Další branku Čechie mohl přidat Dalekorej, ale zblízka hlavičkoval vedle.

Ještě ke čtyřem gólům Strnada – podobný střelecký počin, ať už v mistrovském utkání nebo v přípravě, není v zápasech A-týmu Vyšehradu moc často vidět. Naposledy vstřelil víc než hattrick Michal Macháček 8. června 2014, kdy se v divizním utkání s týmem Štětí trefil šestkrát! Vyšehrad v tehdejším zápase vyhrál 12:1.

Zpátky do současnosti – druhé přípravné utkání v letní pauze se uskuteční, oproti původnímu rozpisu, již ve středu 20. července a znovu v Krči. Vyšehrad zde od 17 hodin změří síly s juniorkou Příbrami. V sobotu 23. července dopoledne přijde na řadu utkání s Loko Vltavín na jeho stadionu v Holešovicích a ve středu 27. července by to mělo být měření sil s Duklou Jižní Město, tedy nováčkem pražského přeboru.

Asistent Milan Kopřiva: „Utkání rozdílných poločasů. Ten první jsme vyhráli 6:1, protože v něm nastoupili většinou naši zkušenější hráči a dařilo se nám útočné akce úspěšně dotahovat do gólového vyústění. Ve druhé půli však Vykáň s několika exligovými borci potvrdila, že má kvalitní mužstvo, dala nám dva góly, nastřelila dvakrát tyč a měla i další šance. My jsme šli po změně stran do druhého poločasu s mladými fotbalisty, kterým ještě zkušenost chybí. Bylo to znát, na druhé straně ale prokázali, že se s nimi dá určitě dál pracovat a mohou se zlepšovat. Jednalo se však teprve o první přípravné utkání a nám v něm ještě několik omluvených hráčů chybělo.“

 

Slavoj Vyšehrad – Čechie Vykáň 6:3 (6:1)

Přípravné utkání, hráno 17. července 2016 v Krči.

Branky: 21., 23., 34. z pen. a 45. Strnad, 9. a 44. Volešák – 19. Dalekorej, 60. Šedivý, 83. Zelenka. Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 4:11. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:3.

Rozhodčí: Plzák – Kutiš, Slavík. ŽK: Řezáč, Filip (oba Vyšehrad).

Diváků: 50.


Vyšehrad 1. poločas: Winter – Chlumecký, Kratochvíl, Příhoda, Hrachovec – Drobílek, Mareš, Volešák, J. Junek – Strnad, Heřman.

Vyšehrad 2. poločas: Štika – Filip, Šlegl, Volešák (48. J. Junek) – Zimmermann, Rodina, Doležal, Drobílek (64. Heřman) – Rojček – Řezáč, Horváth. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...