INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Z Holešovic s porážkou 1:2

„A“-muži – Ve svém třetím vystoupení během letní pauzy se fotbalisté Vyšehradu představili na stadionu čtvrtého týmu uplynulého ročníku ČFL, kterým je Loko Vltavín. Domácí byli zejména v prvním poločase aktivnější, důraznější, rychlejší a zápas nakonec dotáhli k vítězství 2:1. Trenéři Klíma s Kopřivou nasadili do utkání celkem 21 hráčů, prostřídali se všichni kromě brankáře Procházky.

Loko Vltavín již pod vedením nového trenéra Martina Frýdka nasadil od prvních minut svižné tempo, působil kompaktnějším dojmem a dostával se i do zakončení. Po čtvrthodině hry po centru zprava zblízka dorazil míč za Procházkova záda Pejša: 1:0.

V polovině první půle si dvakrát vyměnil míč s Drobílkem Heřman, ostře vypálil zpoza obránce, ale jen do středu brány, takže holešovický brankář Pávek stihl reflexivně zareagovat a vyrazit míč na roh. Ten rozehrál Volešák a Doležal, jenž brzy vystřídal zraněného Strnada, ve vyložené šanci zblízka trefil jen Pávka a dorážka letěla nad břevno.

Pak měli dvě šance zase domácí, ale v závěru první půle mohl Vyšehrad vyrovnat. Po centru Heřmana se Smolák ocitl sám před Pávkem, ten mu ale doslova ukradl míč dříve, než se dostal k zakončení. Heřman potom ještě pálil vedle.

Po změně stran se dostal na hřiště Jiří Junek a jeho příchod přispěl k oživení hry. Po jeho centru z levé strany šikovně líznul míč hlavou Komjaty, balon ale těsně minul tyč a skončil v zámezí.

Přišla další střídání v modrém dresu, ale po hodině hry se radovali hráči v zeleném. Mařík rozehrál roh a Šmihel hlavou z malého vápna zvýšil na 2:0.

O osm minut později po dalším Junkově centru zleva mohl snížit Zimmermann, střelou bez přípravy ale trefil jen brankáře Roušala, jenž ve druhé půli nahradil Pávka. Na druhé straně Mařík skákavou střelou zdálky prověřil Procházkovu pozornost, byl z toho roh.

V 73. min. se opět uvolnil na levé straně a odcentroval před bránu Vltavínu Junek, dva nabíhající spoluhráči Drobílek a Heřman ho však nedokázali zasáhnout, a tak balon proletěl do autu. Minutu nato po Matějkově centru se dostal k zakončení hlavičkující Hanzlík, byl však hodně tísněn domácím zadákem.

V 81. min. byl na hranici vápna faulován Šlegl (lavička hostujícího týmu však avizovala nedovolený zákrok uvnitř šestnáctky), jeden z nejlepších hráčů Vyšehradu v tomto utkání Junek přiťukl míč nakrátko Drobílkovi a ten střelou po zemi propálil vše, co se dalo: 2:1! Zhruba o šest či sedm minut později mohl ještě vyrovnat Doležal, střelou zpoza vápna po zemi však bohužel těsně minul Roušalovu bránu.

Ve středu 27. července od 17 hodin nastoupí tým Vyšehradu proti divizní Aritmě, tedy své dosavadní farmě. Zatím ale ještě nepadlo rozhodnutí, kde se bude hrát.


Trenér Jaroslav Klíma: „Zápas rozdílných poločasů. V tom prvním byl lepší Vltavín, protože ne všichni naši hráči přistoupili k utkání zodpovědně. Ve druhé půli už to bylo lepší, víc jsme běhali, a to se projevilo na obrazu hry. Přestože jsme ještě asi deset minut před koncem prohrávali rozdílem dvou branek, byli jsme nakonec blízko k vyrovnávací brance na 2:2.“

 

Loko Vltavín – Slavoj Vyšehrad 2:1 (1:0)

Přípravné utkání, hráno v sobotu 23. července 2016 v Holešovicích.

Branky: 16. Pejša, 61. Šmihel – 81. Drobílek. Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:3.

Rozhodčí: Stěhule – Čikara, L. Novotný. ŽK: Mareš (Vyšehrad).

Diváků: 70.


Vyšehrad: Procházka – Smolák (46. J. Junek), Matějka (84. Příhoda), Kratochvíl (66. Hrachovec), Madej (50. Zimmermann) – Komjaty (75. Rodina), Volešák (56. Hanzlík), Mareš (56. Šlegl), Drobílek (84. Filip) – Strnad (17. Doležal), Heřman (84. Horváth). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...