INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

S Aritmou remízový duel: 2:2

„A“-muži – Ve svém čtvrtém přípravném utkání v letní pauze fotbalisté Slavoje Vyšehrad remizovali ve středu 27. července s divizní Aritmou 2:2. Hrálo se na krásném trávníku v Dobrovízi, tedy obci, kde je velkosklad americké firmy Amazon. Měření sil se soupeřem, který nám byl v loňské druholigové sezoně farmou, charakterizovaly dva rozdílné poločasy. Svědčí o tom nejen vývoj skóre, ale i počet střeleckých pokusů: do poločasu 11:2 (na branku 6:1, mimo 5:1), zatímco po změně stran 4:10 (na branku 3:6, mimo 1:4).

Poprvé v letní přípravě nastoupili tři navrátilci, kteří v minulém ročníku hostovali v divizním Suchdolu u Kutné Hory: Miroslav Hendrych, Tomáš Nosek a Jiří Kubík. Ve druhé půli se dostal na hřiště i úplně nový hráč Martin Petrák z Dukly Praha. Chyběl už naopak záložník Miroslav Mareš, jenž odešel k třetiligové konkurenci do Benátek nad Jizerou. A také někteří zranění hráči.

Sestava složená ze zkušenějších fotbalistů si v první půli brzy vytvořila územní převahu a přestože některé akce byly snad až moc překombinované, přišly šance. Po Volešákově rohu Kratochvíl hlavičkoval těsně vedle. Volešák to zkusil sám z přímého kopu, brankář Aritmy Malík střelu kryl. Vyznamenal se však hlavně při Madejově šanci.

Ve 28. min. Madej přihrál nakrátko Matějkovi a ten se odhodlal ke střele zpoza vápna. Balon ještě tečoval jeden ze zadáků Aritmy, a tak před gólmanem změnil směr a skončil v síti: 1:0!

Vyrovnat mohl Pivrnec, brankář Winter ale jeho vyloženou šanci zneškodnil. Ve 40. min. po krásné akci a přihrávce od Volešáka korunoval svůj velmi dobrý výkon v tomto utkání pohotovou a přesnou střelou Drobílek: 2:0! Po rohu pak ještě pálil z voleje Doležal, ale minul, brankáře Aritmy nepřekonal vzápětí ani Heřman.

Ve druhé půli po několikanásobném střídání utrpěla plynulost herního projevu, přesto mohl po hodině hry zvýšit na 3:0 Kubík – v šanci trefil jen brankáře Malíka. Aritma však zvedla hlavu a dostávala se do stále častěji šancí. Dvakrát její hráči trefili břevno, několikrát se hodně zapotil i mladý brankář Štika, jenž nahradil Wintera.

V 78. min. ale rozhodčí odpískal faul Hendrycha na Rybku a Gajecký (posila Aritmy z juniorky Dukly) z penalty snížil na 2:1. Štika sice vystihl směr, penalta však byla dobře kopnutá. V 84. min. neobsazený Rybka odcentroval před Štikovu bránu a opět Gajecký zblízka doklepl míč do sítě: 2:2. Za svůj výkon ve druhé půli si Aritma určitě zasloužila neprohrát.

Asistent Milan Kopřiva: „Zkoušeli jsme hrát na tři obránce a na perfektně připraveném trávníku a proti kvalitnímu soupeři jsme odehráli slušný první poločas. Někdy jsme se však zbytečně snažili zavézt balon až do kuchyně na úkor střelby ze střední vzdálenosti. Ve druhé půli jsme postupně prostřídali prakticky celou sestavu a Aritma začala hodně kousat, hlavně Obusanya v tomto utkání prokazoval, že je nebezpečný. V několika případech nás zachránil od inkasované branky mladý brankář Štika, ale i tak jsme soupeři dovolili vyrovnat na 2:2. V sobotu nás čeká pohárové utkání v Klatovech a pokud ho zvládneme, což rozhodně chceme, zajistíme si nejen postup, ale současně i hodně silného protivníka pro generálku před startem ČFL.“


Slavoj Vyšehrad – Aritma Praha 2:2 (2:0)

Přípravné utkání, hráno ve středu 27. července 2016 v Dobrovízi.

Branky: 28. Matějka, 40. Drobílek – 78. z pen. a 84. Gajecký. Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:3.

Rozhodčí: Stěhule – Štípek, Zatkal. ŽK: Troníček (Aritma).

Diváků: 40.


Vyšehrad: Winter (46. Štika) – Hendrych, Kratochvíl (63. Šlegl), Nosek (70. Hrachovec) – Volešák (63. Rodina) – Matějka (46. Zimmermann), Drobílek (70. Filip), Doležal (70. Příhoda), J. Junek (59. Kubík) – Madej (63. Petrák), Heřman (70. Horváth). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...