INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Generálka na ostrý start ČFL: šemíci prohráli v Zápech 0:3

A“-muži Šestý a poslední zápas v rámci letního přípravného bloku odehráli fotbalisté Slavoje Vyšehrad v úterý 9. srpna v Zápech. Na hřišti týmu, který až do posledního kola uplynulého ročníku bojoval o prvenství v ČFL, prohráli šemíci 0:3. Tým trenéra Michala Maška potvrdil svoji vysokou kvalitu, ne nadarmo vybojoval v minulé sezoně 81 bodů.

V generálce sice chyběli zranění obránce Tomáš Nosek a útočník Jiří Heřman, do týmu se však vrátili uzdravený forvard Miloslav Strnad a záložník Igor Komjatý. Společně s ním přicestoval ze Slovenska stoper Jaroslav Macej, rovněž hráč týmu Družstevník Radvaň nad Laborcom. Vedle Maceje oblékl úplně poprvé blankytně modrý dres Vyšehradu i příbramský záložník s 37 prvoligovými straty Pavel Pilík, jenž hrál naposledy FNL za Táborsko.

Skóre se poprvé měnilo už po třech minutách hry. Tým hostí se chystal vhazovat aut, toho se však rychle ujali domácí a vytrestali zaskočenou obranu šemíků. První střelu z úhlu Winter ještě vyrazil, na dorážku už byl ale krátký: 1:0 Hejný.

První poločas měl velmi dobrou úroveň. Do šance se tlačil nejzkušenější hráč Vyšehradu Volešák, domácí zadáci jeho střelu zblokovali na roh. Matějka zdálky přestřelil a na druhé straně Hejného bombu zneškodnil Winter.

Ve 24. min. Strnad vyhrál hlavičkový souboj, krásně „namazal“ do běhu Pilíkovi a jeho ostrá střela se odrazila od břevna dolů. Gól by však beztak neplatil, protože byl Pilíkovi odmáván ofsajd.

Ve 32. min. se znovu rozezvučela branková konstrukce za zády domácího gólmana Straky. Po přihrávce ze středu pole od Volešáka Matějka bombou z úhlu trefil spojnici břevna a tyče. Pět minut před poločasem Strnad přihrál zprava Drobílkovi, ten však zpoza vápna přestřelil. Do šance se dostaly v závěru poločasu i Zápy, střela šla těsně mimo.

Po změně stran v 58. min. přihrával po zemi Doležal a zakončoval Komjatý, leč přestřelil. Zápy však v poslední půlhodině hry získaly půdu pod nohama a Procházka, jenž po změně stran nahradil Wintera, předvedl několik vynikajících zákroků, aby zneškodnil vyložené šance červenobílých. Když už byl překonán, Jíra snad z metru ve skluzu neuvěřitelně přehodil odkrytou bránu. Na druhé straně se pokoušel o zakončení Kubík, gól však nedal.

Nakonec se Zápy přece ještě dvakrát prosadily. V 85. min. dal druhý gól Hejný a v 89. min. uzavřel skóre na 3:0 Jíra.

Příprava (včetně nepodařeného klatovského vystoupení v poháru) tedy skončila, nyní už se bude hrát naostro o body. V premiéře nového ročníku ČFL se fotbalisté Vyšehradu představí v neděli 14. srpna od 10.15 hod. na hřišti Převýšova – týmu, jenž skončil naposledy na 10. místě, tedy přesně uprostřed tabulky. V sezoně 2015/16 totiž ČFL dokončilo devatenáct účastníků.

Asistent Milan Kopřiva: „Generálku jsme odehráli na nádherném trávníku v Zápech proti týmu z absolutní špičky ČFL, který také své vysoké kvality potvrdil i v tomto utkání. Velmi brzy nám dal první gól, i když se tak stalo po otočeném autovém vhazování. Čekali jsme, že budeme rozehrávat my, místo toho ale rychle rozehrál soupeř a skóroval. Zatímco náš tým se stále ještě utváří, domácí, kteří už jsou spolu dlouho, těžili ze sehranosti a nehráli na náhodu. Přesto jsme předvedli v Zápech do poločasu velmi slušnou hru a po půlhodině hry jsme mohli vyrovnat, kdy Matějka trefil tyč. Ve druhé půli jsme mužstvo postupně prostřídali, a Zápy toho využily v závěru utkání ke vstřelení dalších dvou branek.“

 

SK Zápy – Slavoj Vyšehrad 3:0 (1:0)

Přípravné utkání v úterý 9. srpna 2016 v Zápech.  

Branky: 3. a 85. Hejný, 89. Jíra.  

Rozhodčí: Vnuk – Šmejkal, Benák. Bez karet.

Diváků: 55.

Vyšehrad: Winter (46. Procházka) – Matějka (54. Madej), Macej, Kratochvíl (46. Hendrych), J. Junek (54. Smolák) – Volešák (80. Rodina) – P. Pilík, Drobílek, Doležal (80. Filip), Komjatý (61. Zimmermann) – Strnad (69. Kubík). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...